Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση έως και 5% για τον Nikkei  μετά το sell off στη Wall Street

Ο Nikkei οδεύει προς την καταγραφή της χειρότερης ημέρας των τελευταίων τεσσάρων και πλέον ετών. Τα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία και οι γεωπολιτικές εντάσεις επιβαρύνουν το κλίμα.

Πτώση έως και 5% για τον Nikkei  μετά το sell off στη Wall Street

Ισχυρές απώλειες καταγράφονται στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, στον απόηχο του χθεσινού sell-off στη Wall Street, με τις ιαπωνικές μετοχές μάλιστα να κάνουν «βουτιά» έως και 5%, ενώ οι απώλειες για τις νοτιοκορεάτικες μετοχές ξεπερνούν το 3%.

Τα ασθενέστερα του αναμενόμενου στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες για τα εργοστάσια των ΗΠΑ πυροδότησαν φόβους για επιδείνωση των οικονομικών προοπτικών και ύφεση, στέλνοντας τους επενδυτές σε αναζήτηση ασφαλών καταφυγίων.

Ο Nikkei, που οδεύει προς την καταγραφή της χειρότερης χρηματιστηριακά ημέρας των τελευταίων τεσσάρων και πλέον ετών, επιβαρύνεται από την άνοδο του γεν, καθώς και από την αβεβαιότητα σχετικά με το πόσο υψηλά θα μπορούσαν να αυξηθούν τα εγχώρια επιτόκια.

Το κλίμα στις αγορές επιβαρύνεται και από τη γεωπολιτική ένταση στη Μέση Ανατολή και τον κίνδυνο γενικευμένου πολέμου στην περιοχή.

Ο δείκτης MSCI Ασίας –Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά περίπου 1%, ο δείκτης Nikkei του Τόκιο καταγράφει πτώση 4,6% στις 36.373 μονάδες, ο Kopsi 3,28% στις 2.686 μονάδες, ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 2,05% στις 16.950 μονάδες, κατά 2,12% ο ASX στις 7.940 μονάδες και κατά 0,45% ο Shanghai Composite στις 2.919 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v