Ράλι έως 10% για τον Nikkei μετά το χθεσινό κραχ

Οι κατευναστικές δηλώσεις κεντρικών τραπεζιτών οδηγούν το Τόκιο και τη Σεούλ υψηλότερα κατά 10% και 5% αντίστοιχα. Προηγήθηκε η «Μαύρη Δευτέρα» με την μεγαλύτερη πτώση από το 1987.

Ράλι έως 10% για τον Nikkei μετά το χθεσινό κραχ

Στο «πράσινο» επέστρεψαν τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια,  μετά τις κατευναστικές δηλώσεις κεντρικών τραπεζιτών.

Η χθεσινή κατάρρευση λόγω των φόβων των επενδυτών για του κινδύνους ύφεσης στις ΗΠΑ και τις ανησυχίες ότι οι επενδύσεις που χρηματοδοτήθηκαν από το φθηνό γιεν αποσύρονται, είδε τους ιαπωνικούς  δείκτες να καταγράφουν πτώση μεγαλύτερη του 12%. Σήμερα ωστόσο ο Nikkei 225 - ο οποίος σημείωσε τη μεγαλύτερη απώλεια στην προηγούμενη συνεδρίαση από το κραχ της Μαύρης Δευτέρας του 1987 - και Topix σημείωναν άνοδο που ξεπέρασε και το 10%.

Το Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε άλμα άνω του 3%, ενώ ο Kosdaq της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο άνω του 5%. Υπενθυμίζεται πως χθες υπήρξε προσωρινή διακοπή συναλλαγών στις αγορές της Νότιας Κορέας, όταν έφτασαν να υποχωρούν κατά 8%.

Ο δείκτης Nikkei του Τόκιο καταγράφει κέρδη 9,4% στις 34.416 μονάδες αυτήν την ώρα, ο Kospi 3,71% στις 2.531 μονάδες, ενώ ο δείκτης Shanghai Composite ενισχύεται οριακά στις 2.862 μονάδες όπως και ο Hang Seng στις 16.711 μονάδες και ο ASX κατά 0,29% στις 7.672 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v