Πέφτουν οι αγορές στην Κίνα με το βλέμμα στην μεταποίηση

Πτώση 1% καταγράφουν οι δείκτες Shanghai και Shenzhen στην ηπειρωτική Κίνα. Μεγαλύτερες απώλειες (-1,8%) για τον δείκτη Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ. Ο Nikkei στο Τόκιο ενισχύεται 0,1%, ο ASX στην Αυστραλία επίσης.

Πέφτουν οι αγορές στην Κίνα με το βλέμμα στην μεταποίηση

Χαμηλότερα κινούνται οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν την επιχειρηματική δραστηριότητα της Κίνας, ενώ αναμένουν μια σειρά από στοιχεία που θα ανακοινωθούν αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Ο Nikkei στο Τόκιο ενισχύεται 0,1%, ο ASX στην Αυστραλία επίσης, ενώ πτώση 1% καταγράφουν οι δείκτες Shanghai και Shenzhen στην ηπειρωτική Κίνα. Μεγαλύτερη πτώση (-1,8%) σημειώνει ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ.

Η Κίνα δημοσίευσε τα επίσημα στοιχεία του δείκτη διευθυντών αγορών για τον Αύγουστο. Ο μεταποιητικός δείκτης PMI υποχώρησε σε χαμηλό έξι μηνών στο 49,1, σημειώνοντας μεγαλύτερη συρρίκνωση σε σύγκριση με το 49,4 που σημειώθηκε τον Ιούλιο.

Ο δείκτης έπεσε επίσης έξω από τη μέση πρόβλεψη των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters για 49,5, στον τέταρτο συνεχόμενο μήνα συρρίκνωσης.

Από την άλλη πλευρά, ο μη μεταποιητικός δείκτης PMI της Κίνας σκαρφάλωσε στο 50,3, από το 50,2 του Ιουλίου.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχωρεί οριακά έναντι του γεν, στα 146,05 γεν ανά δολάριο.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v