Σε υψηλότερο επίπεδο κινούνται τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς τα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ καταλάγιασαν τους φόβους για ύφεση, ενώ οι traders αξιολογούν μια σειρά από οικονομικά στοιχεία της Ιαπωνίας.
Η δημοσίευση του βασικού δείκτη τιμών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών (PCE) των ΗΠΑ, του προτιμώμενου μέτρου πληθωρισμού της Fed, καθώς και μια μέτρηση για τον πληθωρισμό της ευρωζώνης αργότερα σήμερα βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και πιθανότατα θα προσφέρουν περαιτέρω ενδείξεις για τις προοπτικές των επιτοκίων στις μεγάλες οικονομίες.
Νωρίτερα ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό του Τόκιο, ο οποίος αυξήθηκε στο 2,6% από 2,2% τον Ιούνιο, σημειώνοντας το υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο. Ο δομικός πληθωρισμός αυξήθηκε κατά 2,4%, υψηλότερα από το 2,2% που ανέμεναν οι αναλυτές. Ο πληθωρισμός του Τόκιο θεωρείται ευρέως ότι αποτελεί κορυφαίο δείκτη των εθνικών τάσεων. Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε, η ανεργία στην Ιαπωνία αυξήθηκε στο 2,7%, υψηλότερα από το 2,5% που προέβλεπαν οι αναλυτές. Οι λιανικές πωλήσεις στη χώρα αυξήθηκαν κατά 2,6% σε ετήσια βάση, χαμηλότερα από την αύξηση 2,9% που ανέμεναν οι αναλυτές και την αναθεωρημένη αύξηση 3,8% που σημειώθηκε τον Ιούνιο.
Στη Νότια Κορέα, οι λιανικές πωλήσεις υποχώρησαν κατά 1,9% σε μηνιαία βάση σε σύγκριση με τον Ιούνιο. Σε ετήσια βάση, οι λιανικές πωλήσεις μειώθηκαν κατά 2,1%.
Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κινούνταν 0,4% υψηλότερα, ο Nikkei σημείωνε άνοδο 0,44% στις 38.532 μονάδες, 0,34% o ASX στις 8.072 μονάδες, 0,56% ο Kospi στις 2.677 μονάδες, ενώ ο δείκτης Shanghai Composite κατέγραφε κέρδη 1,34% στις 2.860 μονάδες και 1,76% ο Hang Seng στις 18.100 μονάδες.