Ηπιες πτωτικές τάσεις στις αγορές της Ασίας

Οι επενδυτές αξιολογούν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στη Νότια Κορέα τον Αύγουστο, ο οποίος υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2021.

Ηπιες πτωτικές τάσεις στις αγορές της Ασίας

Πτωτικές κινούνται, ως επί το πλείστον οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στη Νότια Κορέα τον Αύγουστο, ο οποίος υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2021.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή της χώρας κατέγραψε άνοδο 2% σε ετήσια βάση, υποχωρώντας από το 2,6% του Ιουλίου σύμφωνα με τις προσδοκίες από δημοσκόπηση του Reuters σε οικονομολόγους. Σε μηνιαία βάση, ο ΔΤΚ αυξήθηκε 0,4%, ελαφρώς υψηλότερα από το 0,3% που αναμενόταν από τη δημοσκόπηση του Reuters.

Ο ιαπωνικός Nikkei 225 υποχώρησε 0,15%, ενώ ο Topix ήταν 0,42% υψηλότερα. Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε πτώση 0,34% και ο Kosdaq μικρής κεφαλαιοποίησης υποχώρησε 0,66%.

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας υποχώρησε επίσης κατά 0,16%.

Ο CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας ανέβηκε οριακά καθώς προσπάθησε να ανακάμψει από το χαμηλό επτά μηνών τη Δευτέρα. Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ κατέγραφε κάμψη 0,37%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v