Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικές τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές

Ήπιες πιέσεις για τους περισσότερους δείκτες. Οι επενδυτές αναμένουν μπαράζ στοιχείων για τις ΗΠΑ. Χαμηλά επιτόκια επί μακρόν υπόσχεται ο Μπερνάνκε. Απογοητεύουν όμως, τα εταιρικά αποτελέσματα. Σταθεροποιητικά τα futures της Wall

Οριακές κινήσεις καταγράφουν οι ευρωπαϊκοί δείκτες με τους επενδυτές να περιμένουν μπαράζ στοιχείων για την αμερικανική οικονομία και κυρίως τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,13% στις 9181 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,33% στις 4258 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,33% στις 6.685 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει απώλειες 0,9% στις 9542 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI κινείται χαμηλότερα κατά 0,43% στις 6326 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB καταγράφει πτώση 0,43% στις 18.686 μονάδες.

Σταθεροποιητικά κινούνται τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall.

Η μέχρι στιγμής εικόνα από τα εταιρικά αποτελέσματα δεν είναι ενθαρρυντική. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Thomson Reuters Starmine, από τις επιχειρήσεις του STOXX Europe 600 που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα το 49% δεν ικανοποίησε τις προβλέψεις κερδοφορίας και το 63% δεν ικανοποίησε τις προβλέψεις για τα έσοδα.

Ο Μπεν Μπερνάνκε πάντως σπεύδει να διαβεβαιώσει τις αγορές ότι τα επιτόκια των ΗΠΑ θα παραμείνουν κοντά σε μηδενικό επίπεδο επί μακρό, ακόμη και μετά την υποχώρηση της ανεργίας στο 6,5%. Μετά τις δηλώσεις αυτές, οι αγορές περιμένουν τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed αλλά και τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις των ΗΠΑ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v