Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στήριξη από αυτοκινητοβιομηχανίες στην Ασία

Ισχυρή άνοδος για την αγορά της Ιαπωνίας, με τις μετοχές αυτοκινητοβιομηχανιών να ακολουθούν θετική πορεία, υπό το πρίσμα ότι ενδεχόμενη αναγκαστική χρεοκοπία GM και Chrysler θα στηρίξει τον κλάδο.

Ισχυρή άνοδος για την αγορά της Ιαπωνίας, με τις μετοχές αυτοκινητοβιομηχανιών να ακολουθούν θετική πορεία, υπό το πρίσμα ότι ενδεχόμενη αναγκαστική χρεοκοπία GM και Chrysler θα στηρίξει τον κλάδο σε παγκόσμιο επίπεδο.

Κέρδη 6,7% για τον τίτλο της Honda Motor, ενώ κατά 4,7% υψηλότερα κινήθηκε η μετοχή της Hyundai Motor.

Άνοδος της τάξης του 1,4% για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, ο οποίος "έκλεισε" τον Μάρτιο με κέρδη της τάξης του 7,6%. Άνοδος 2,99% για τον Nikkei, ενώ σε θετικό έδαφος κινήθηκε και η αγορά της Ν. Κορέας, με τον δείκτη Kospi να ενισχύεται πλησίον του 2,25%. Ανοδική πορεία και για την αγορά της Κίνας, με τον Shanghai Composite να ενισχύεται 1,69%.

Στον αντίποδα πιέσεις ασκήθηκαν στα χρηματιστήρια Χονγκ Κονγκ και Αυστραλίας, με τους δείκτες ASX και Hang Seng να υποχωρούν 0,07% και 1,03% αντίστοιχα.

Ανοδικές τάσεις επικρατούν, αυτήν την ώρα, στα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τον DAX 30 να ενισχύεται κατά 1%, τον FTSE 100 να σημειώνει άνοδο της τάξης του 0,6% και τον CAC 40 να κινείται 1,2% υψηλότερα.

Σε ανοδική τροχιά κινήθηκε η αγορά της Wall Street στη συνεδρίαση της Τρίτης. Ο Dow Jones έκλεισε στις 7.608,92 μονάδες με άνοδο 1,16%,ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε 1,78%, στις 1.528,59 μονάδες. Υψηλότερα 1,31% για τον S&P 500, στις 797,86 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v