Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΠΡΟΣΩΠΑ

Ν. Χρυσοχοΐδης: Δύο χαρτοφυλάκια για επενδυτές

Ν. Χρυσοχοΐδης: Δύο χαρτοφυλάκια για επενδυτές

Η σωστή επενδυτική στρατηγική ”επιβάλλει” την ανάληψη μικρότερου κινδύνου, με διατήρηση ρευστών διαθεσίμων σε μεγαλύτερο ποσοστό απ’ ό,τι προηγουμένως, αλλά και ”στροφή” προς την ποιότητα, αναφέρει ο κ. Ν. Χρυσοχοΐδης, διευθύνων σύμβουλος της Ν. Χρυσοχοΐδης ΑΧΕ. Δείτε τις βασικές επιλογές σε κλάδους αλλά και τη διάρθρωση ”αμυντικού” και ”επιθετικού” χαρτοφυλακίου.

Ν. Φίλιππας: Η εικόνα των μετοχικών Α/Κ το 2005

Ν. Φίλιππας: Η εικόνα των μετοχικών Α/Κ το 2005

Το 2005, σε αντίθεση με το 2004, σχεδόν ολόκληρη η αγορά των μετοχικών Α/Κ εσωτερικού προσέφερε ικανοποιητικές αποδόσεις στους μεριδιούχους της, τονίζει ο κ. Ν. Φίλιππας, επίκουρος καθηγητής, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως 28 Α/Κ ξεπέρασαν σε απόδοση τον Γενικό Δείκτη. Σε όρους συνδυασμένης απόδοσης, προσαρμοσμένης στον κίνδυνο, 42 Α/Κ ξεπέρασαν το Δείκτη. Αναλυτική παρουσίαση. Τα συμπεράσματα.

”Μήπως η προσδοκία είναι άλλη όψη της αμφιβολίας;”

”Μήπως η προσδοκία είναι άλλη όψη της αμφιβολίας;”

Το 2006 θα είναι σίγουρα μια χρονιά στην οποία οι επενδυτικές αποφάσεις για τη Σοφοκλέους θα εδράζονται εν μέρει στην απροσδιοριστία, διαπιστώνει o Εμμανουήλ Βάρσος, διευθύνων σύμβουλος της Merit AXEΠΕY. Ο ίδιος προσδιορίζει τέσσερα (4) θετικά στοιχεία, υποδεικνύει πέντε (5) ερωτηματικά και καταγράφει το ένα (1) δεδομένο αρνητικό στοιχείο.

Τα εξάμηνα διεύρυναν το χάσμα μεγάλων - μικρών

Τα εξάμηνα διεύρυναν το χάσμα μεγάλων - μικρών

Κόπωση παρουσιάζει το β’ τρίμηνο, ενώ η ψαλίδα μεταξύ μεγάλων - μικρών άνοιξε κι άλλο, επισημαίνει ο υπεύθυνος επενδυτικής στρατηγικής της Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ, Μάνος Χατζηδάκης. Το ρίσκο στις αποτιμήσεις, με βάση τα κέρδη, είναι πλέον αυξημένο, ενώ τα deals αποτελούν μονόδρομο προκειμένου να δει η αγορά νέα υψηλά.

Η αγορά υποστηρίζει τις (αναγκαίες) μεταρρυθμίσεις

Η αγορά υποστηρίζει τις (αναγκαίες) μεταρρυθμίσεις

Οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που κυοφορούνται ή υλοποιούνται, ιδιαίτερα στον Δημόσιο τομέα φαίνεται να στηρίζονται θερμά από τις αγορές χρήματος και κεφαλαίου, διαπιστώνει ο κ. Ν. Φίλιππας, Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Οι 3 αναδιανομές εισοδημάτων που ”υπέστη” η Ελλάδα. Τρεις επιπλέον καθοριστικοί παράγοντες. Η πορεία των κρατικών χαρτιών μετά τις εκλογές του 2004.

Η αβεβαιότητα στις αγορές και τα... μετρητά

Σε περίοδο αβεβαιότητας, όπου τόσο οι αγορές όσο και οι οικονομίες δεν έχουν σαφή κατεύθυνση, το ρευστό μπορεί να αποτελέσει μια ασφαλή επένδυση επισημαίνει ο Βασίλης Καρατζάς, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι η υπομονή είναι συχνά η σημαντικότερη αρετή των επενδυτών και η επενδυτική ακινησία η δυσκολότερη κίνηση.

Η εκδίκηση των Δεικτών και τα Benchmarks

Αν και το 2004 ήταν μια ιδιαίτερα ικανοποιητική χρονιά για τα Blue Chips της Σοφοκλέους, η πλειονότητα των μετοχικών τίτλων υπέστη σημαντικές απώλειες, ενώ από τα 65 Α/Κ μόλις 2 κατάφεραν να ξεπεράσουν σε απόδοση τον Γενικό Δείκτη, επισημαίνει στο άρθρο του ο καθηγητής Ν. Φίλιππας. Οι πίνακες. Τα συμπεράσματα. Οι προτάσεις.

Σε νέα ύψη το Χρηματιστήριο της Σόφιας

Η προοπτική ένταξης της Βουλγαρίας στην Ε.Ε., οι ξένες επενδύσεις, το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων - μετοχοποιήσεων και οι θεσμικοί επενδυτές συνιστούν τους καταλυτικούς παράγοντες που ωθούν τον δείκτη Sofix σε άνοδο 33% εντός του 2004, επισημαίνει ο Χρήστος Κατσάνης, επικεφαλής της UBB, (Ομιλος Εθνικής). Οι αδυναμίες. Οι προοπτικές.

Τι χρειάζεται η αγορά για να ξαναβρεί το δρόμο της

Νέα πρόσωπα στο ΣΜΕΧΑ, εφαρμογή των ΔΛΠ, αλλά και ισότιμος ανταγωνισμός μεταξύ ιδιωτικών και τραπεζικών ΑΧΕ αποτελούν μερικές από τις προϋποθέσεις, τονίζει ο Δ.Ι. Λευτάκης, Αντιπροέδρος & Γενικός Διευθυντής της Merit ΑΧΕΠΕΥ, ώστε να ξαναβρεί η αγορά το δρόμο της, ενώ παράλληλα θέτει το ερώτημα μήπως έφθασε η εποχή για ένα ελληνικό New Deal.

Β. Schaeffer: Οι ”αρκούδες” επιστρέφουν στη Wall

Η έντονη ανησυχία του ”γκουρού” της αμερικανικής αγοράς Bernie Schaeffer για την περαιτέρω πορεία των μετοχών και η πρότασή του για αρνητική μακροπρόθεσμη στάση ”ταράζουν” τα νερά της Wall Street. O ίδιος συνεχίζει ένα βήμα πιο πέρα, συνιστώντας στους επενδυτές την αγορά δικαιωμάτων πώλησης μακροπρόθεσμης λήξεως επί βασικών δεικτών!

Το κλειδί της επενδυτικής άμυνας

Πώς τα μετοχικά Α/Κ επηρεάζουν τις αγορές

Μήπως κάποιοι κάπου έπεσαν έξω;

”Κλειδί” το 2004 για οικονομίες - χρηματιστήρια

Ποιοι κλάδοι διακρίθηκαν στο εννεάμηνο

5+1 ιδανικά χαρτοφυλάκια... χωρίς σύνορα

”Σε ισχύ το ανοδικό σενάριο, παρά την κόπωση”

Λύσεις από το άλφα ως το... Omega

Ε.Μαυρογονάτου: Ωρα προσεκτικής επενδυτικής δράσης

Η βουλγαρική... Σοφοκλέους με ”ελληνικά μάτια”

v