Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΠΡΟΣΩΠΑ

Ποια blue chips είναι τα... άγρια άλογα της Σοφοκλέους

Ποια blue chips είναι τα... άγρια άλογα της Σοφοκλέους

Τι αποκαλύπτει ο δείκτης ATR για τη συμπεριφορά των μετοχών στο Χρηματιστήριο. Ποιες μετοχές ξεχωρίζουν για τις μεγάλες ενδοσυνεδριακές μεταβολές και πώς μπορούν να συνδυαστούν σε ένα ισορροπημένο χαρτοφυλάκιο. Γράφει ο Π. Στεριώτης.

Saxo Bank: Τι μπορεί να... τρελάνει τις αγορές το 2016

Saxo Bank: Τι μπορεί να... τρελάνει τις αγορές το 2016

Τις δέκα «ακραίες προβλέψεις» για την επόμενη χρονιά αποκαλύπτει ο επικεφαλής οικονομολόγος του ομίλου. Η πορεία της ισοτιμίας ευρώ-δολαρίου, οι «μονόκεροι» της Σίλικον Βάλεϊ και οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Η έκπληξη του ΟΠΕΚ και το... λάθος της FED.

Το FinTech και οι ανατροπές στον χρηματοπιστωτικό κλάδο

Το FinTech και οι ανατροπές στον χρηματοπιστωτικό κλάδο

Τα νέα δεδομένα που δημιουργεί στον παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό κλάδο η τεχνολογική καινοτομία, το FinTech, καταγράφει ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Saxo Bank. Ποιες είναι οι επιλογές για τον επενδυτή.

Tο δολάριο θα υποχωρήσει μετά την αύξηση επιτοκίων

Tο δολάριο θα υποχωρήσει μετά την αύξηση επιτοκίων

Η οικονομική κοινή γνώμη προβλέπει άνοδο του δολαρίου μετά την αύξηση των επιτοκίων από τη Fed, αλλά ιστορία καταδεικνύει μια αντίστροφη σχέση μεταξύ δολαρίου και αυξήσεων των επιτοκίων. Τα εμπορεύματα και οι μετοχές των αναδυόμενων αγορών αναμένεται να είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι μετά την αύξηση.

Η Ελλάδα και η οφθαλμαπάτη των διαρθρωτικών αλλαγών

Η Ελλάδα και η οφθαλμαπάτη των διαρθρωτικών αλλαγών

Η συνταγή των ΔΝΤ και Ε.Ε. δεν αρκεί για την εξυγίανση της ελληνικής οικονομίας. Τι δείχνει το παράδειγμα των χωρών της Λατινικής Αμερικής. Γιατί χρειάζονται ειδικά σχεδιασμένες πολιτικές για τα εμπορεύσιμα αγαθά.

Η κατάρρευση της Lehman Brothers δεν μας δίδαξε και πολλά

Η αποθέωση του «παρατείνω και προσποιούμαι» ήταν η αντίδραση των αρχών στην κατάρρευση της τράπεζας. Ποια είναι τα διδάγματα επτά χρόνια μετά. Γιατί ο χρόνος εκπνέει. Γράφει ο Steen Jakobsen, επικεφαλής οικονομολόγος της Saxo Bank.

Το Πεκίνο βάζει φωτιά στις διεθνείς αγορές

Η υποτίμηση του γουάν από την Κίνα σηματοδοτεί το τέλος της περιόδου του «παρατείνω και προσποιούμαι», σύμφωνα με τον επικεφαλής οικονομολόγο της Saxo Bank, Steen Jakobsen. Πιθανή η αποδυνάμωση του δολαρίου. Το σχέδιο του Πεκίνου και οι επιπτώσεις στις αγορές.

Η ψυχολογία των αγορών μετά την χρηματοπιστωτική κρίση

Ποια ανθρώπινα σφάλματα παρατηρούνται στην επενδυτική και επιχειρηματική «στρατηγική». Τι είναι οι φούσκες, ο δείκτης φόβου και ο μαύρος κύκνος. Η συμπεριφορά της αγέλης και μια κριτική για το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Το νέο βιβλίο του Ν. Φίλιππα.

Τα 17 χρόνια μετά την κατάρρευση του LTCM

Η ιστορία του θρυλικού αμερικανικού fund LTCM και γιατί μπορεί να προσφέρει σημαντικά διδάγματα για να αντιμετωπίσουμε σημερινές προκλήσεις. Η υψηλή μόχλευση, η κατάρρευση των ομολόγων και η αντίδραση Γκρίνσπαν.

Οι προοπτικές της παγκόσμιας αγοράς πετρελαίου

Για το 2016, οι αγορές φαίνεται να προεξοφλούν ότι η αύξηση της παραγωγής θα είναι μεγαλύτερη από την αύξηση της ζήτησης. Πώς θα επέλθει η ισορροπία στην αγορά του μαύρου χρυσού. Ποιες είναι οι εκτιμήσεις για τις τιμές.

Οι ευρωαγορές αγνοούν το ενδεχόμενο Grexit

Ισχύει το «Sell in May and go away»;

ΧΑ: Ο δεκάλογος του... αγοραστή

Ν. Χρυσοχοΐδης: Ποιες μετοχές επιλέγει από το ΧΑ

Γιάννης Πολυχρονίου: Τι «βλέπει» για κίνδυνο Grexit και Γενικό Δείκτη

Ποια είναι τα όρια της πτώσης του ευρώ

ΧΑ: Annus Horribilis - Η απόλυτη αβεβαιότητα του 2015

ΧΑ: Τα νέα τεχνικά σήματα της αγοράς

Saxo Bank: Ποια νομίσματα θα «τρέξουν» το 2015

Saxo Bank: Οι 10 ακραίες προβλέψεις για το 2015

v