Πτώση 0,59% στο Ενεργητικό των Αμοιβαίων Κεφαλαίων την Τρίτη

Οι χθεσινές ημερήσιες απώλειες μεριδίων ήταν πολύ έντονες και κινήθηκαν στο -0,16%, ενώ αντιστοιχούν σε υψηλότατες εκροές της τάξεως των 26,228 εκατ. €.

Ανάλυση της ATTICA WEALTH MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ. για την αγορά των Α/Κ την Τρίτη 6/12/2016

Με τους χειρότερους οιωνούς έχει ξεκινήσει ο τελευταίος μήνας του έτους από πλευράς εκροών κεφαλαίων. Οι χθεσινές ημερήσιες απώλειες μεριδίων ήταν πολύ έντονες και κινήθηκαν στο -0,16%, ενώ αντιστοιχούν σε υψηλότατες εκροές της τάξεως των 26,228 εκατ. €.

Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν η υποχώρηση του Ενεργητικού να ανέλθει σε μεγάλα ποσοστιαία μεγέθη κατά -0,59% και να διαμορφωθεί στα 6,520 δις. €.

Παρά το γεγονός ότι οι 20 κατηγορίες των Α/Κ κινήθηκαν μικτά, το τελικό μέσο πρόσημο της αγοράς ήταν λίγο θετικό κατά 0,16%. Αυτός ήταν και ο λόγος που οι απώλειες του Ενεργητικού δεν είχαν μεγαλύτερες διαστάσεις. Σε ανοδική μέση απόδοση ξεχώρισαν τα 4 Μετοχικά Α/Κ Δείκτη με 1,26%, τα Μετοχικά Α/Κ Ευρωζώνης με 1,13% και οι κατηγορίες των Μετοχικών Α/Κ Αναπτυσσομένων Αγορών και των Μετοχικών Α/Κ Διεθνών με 0,65%. Στον αντίποδα, τις μεγαλύτερες απώλειες είχαν τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με -1,07% (για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα), τα Μικτά Α/Κ με -0,24% και τα Ομολογιακά Α/Κ Κρατικά Αναπτυγμένων Χωρών με -0,20%.

Έχουμε επισημάνει στα τελευταία μας σχόλια την αλλαγή επενδυτικής συμπεριφοράς των μεριδιούχων ως προς τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων. Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε, καθώς εχθές η κατηγορίας υπέστη υψηλές εκροές κεφαλαίων αξίας 25,668 εκατ. €. Εάν η συμπεριφορά δεν αλλάξει τις επόμενες ημέρες τότε το συνολικό αρνητικό ισοζύγιο εισροών/εκροών θα πάρει ιδιαίτερα έντονες ετήσιες διαστάσεις, καθώς μέχρι τώρα η εν λόγω κατηγορία λειτουργούσε ως «ανάχωμα» στις εξαγορές μεριδίων των υπολοίπων κατηγοριών.

Ακολούθησαν σε εκροές τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας με 354 χιλ. € και τα Funds of Funds Μικτά με 199 χιλ. €.ν Για εισροές κεφαλαίων, ας μην μιλήσουμε καλύτερα, απλώς ας αρκεστούμε σε αυτές των Μικτών Α/Κ αξίας μόλις 163 χιλ. € και των Ομολογιακών Α/Κ Διεθνών αξίας 141 χιλ. €.

Τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας είχαν ακόμη μία ημέρα εξαγορών συνολικής αξίας 103 χιλ. €, ενώ τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας ανέκοψαν τον πτωτικό ρυθμό μεριδίων των τελευταίων τουλάχιστον τριών ημερών, σημειώνοντας οριακές εισροές.

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v