Στάση αναμονής των Αμοιβαίων την Παρασκευή

Η αγορά των Α/Κ στη διάρκεια της Παρασκευής, καθώς διαμορφώθηκε στα 6,568 δις €, σημειώνοντας οριακή υποχώρηση κατά -0,07%.

Στάση αναμονής των Αμοιβαίων την Παρασκευή

Ανάλυση της ATTICA WEALTH MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ. για την αγορά των Α/Κ την Παρασκευή 2/12/2016

Σχετική στάση αναμονής έναντι των Ιταλικών και Αυστριακών εκλογών επέδειξε η αγορά των Α/Κ στη διάρκεια της Παρασκευής, καθώς διαμορφώθηκε στα 6,568 δις €, σημειώνοντας οριακή υποχώρηση κατά -0,07%. Η πτώση αυτής οφείλεται από την οριακά αρνητική μέση απόδοση του συνόλου των Α/Κ κατά -0,04% και από τον φθίνοντα ρυθμό των μεριδίων κατά -0,03%. Οι νέες εξαγορές μεριδίων αντιστοιχούν σε μικρές εκροές κεφαλαίων αξίας 1,412 εκατ. €.

Σε επίπεδο μέσης απόδοσης οι 20 κατηγορίες των Α/Κ κινήθηκαν μικτά. Σε πρόσημο μέσης αρνητικής απόδοσης ξεχώρισαν τα Μετοχικά Α/Κ Ευρωζώνης με -0,45%, τα Funds of Funds Μετοχικά με -0,43% και τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυγμένων Χωρών με -0,28%. Την υψηλότερη μέση απόδοση είχαν τα Μετοχικά Α/Κ Διεθνή με 0,32% και τα Ομολογιακά Α/Κ Κρατικά Αναπτυγμένων Χωρών με 0,19%. Γενικά οι κατηγορίες των Ομολογιακών Α/Κ έκλεισαν με ανοδικό πρόσημο μέσης απόδοσης, πλην των Ελληνικών Ομολογιακών Α/Κ που σημείωσαν μικρή διορθωτική κίνηση της τάξεως του -0,12%.

Το ισοζύγιο εισροών/εκροών ήταν για ακόμη μία ημέρα αρνητικό. Χαρακτηριστικό γεγονός της Παρασκευής ήταν η αντίστροφη κίνηση στις δύο κατηγορίες που επηρεάζουν πρωτίστως στη διάρκεια της φετινής χρονιάς το Ενεργητικό των Α/Κ: εκροές στα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων αξίας 516 χιλ. € (δεύτερη φορά εντός του τελευταίου 10ημέρου) και εισροές αξίας 1,147 εκατ. € στα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας (πρώτη φορά εντός του β΄ εξαμήνου.).

Τις μεγαλύτερες εξαγορές μεριδίων σε αξία υπέστησαν τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με 897 χιλ. € και ακολούθησαν τα Σύνθετα Absolute Return με 261 χιλ. € και τα Σύνθετα Ειδικού Τύπου με 249 χιλ. €. Μικρές συμμετοχές μεριδίων στα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσομένων Αγορών και στα Μικτά Α/Κ αξίας 120 χιλ. € και 109 χιλ. € αντιστοίχως. Τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας συνέχισαν των πτωτικό ρυθμό των μεριδίων τους, με νέες εκροές αξίας 190 χιλ. €.

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v