Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT.COM

Η ιταλική πρόκληση και οι αδυναμίες του ευρώ

Η ιταλική πρόκληση και οι αδυναμίες του ευρώ

Τα δημοσιονομικά μεγέθη της Ιταλίας επιδεινώθηκαν μετά την ένταξή της στην ευρωζώνη. Το μεγάλο έλλειμμα ανταγωνιστικότητας και η αναγκαία προσαρμογή. Το παράδειγμα της Ισπανίας.

Μέσα από την κουρδική ψήφο περνά η νίκη του Ερντογάν

Μέσα από την κουρδική ψήφο περνά η νίκη του Ερντογάν

Η αναγκαστική μετακίνηση ψηφοφόρων και η πίεση στο κουρδικό κόμμα με στόχο να μην περάσει το κρίσιμο όριο του 10%. Η προσπάθεια του HDP να αντλήσει δύναμη από τη συμμαχία του με την αντιπολίτευση και πώς θα επιστρέψει τη... χάρη.

Μαθήματα ζωής και καριέρας από τον Αρσέν Βενγκέρ

Μαθήματα ζωής και καριέρας από τον Αρσέν Βενγκέρ

Ο Γάλλος προπονητής αποτελεί παράδειγμα για το πώς πρέπει να σχεδιάζει κανείς μια καριέρα. Η ανάγκη για νέους στόχους, η διαχείριση των αποτυχιών και η ικανοποίηση για όσα πετύχαμε.

TAGS ΚΑΡΙΕΡΑ

Γιατί τα προηγούμενα Μουντιάλ είναι τα... καλύτερα

Γιατί τα προηγούμενα Μουντιάλ είναι τα... καλύτερα

Η παγκοσμιοποίηση είχε συνέπειες και για τις εθνικές ποδοσφαιρικές ομάδες. Πώς το κυνήγι του χρήματος από τη FIFA υπονομεύει τη διοργάνωση αλλά και τις επόμενες. Οι προβληματισμοί που κρατούν μέχρι να... σφυρίξει ο διαιτητής.

Τα μυστικά του ενεργειακού μετασχηματισμού

Τα μυστικά του ενεργειακού μετασχηματισμού

Η έως τώρα διείσδυση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας δεν αρκεί για να επιτευχθούν οι στόχοι για μείωση των εκπομπών ρύπων. Το εφιαλτικό σενάριο για το 2040 και η φιλοδοξία της «αρνητικής εκπομπής» καυσαερίων.

TAGS ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Ποιο είναι το στοίχημα στη μεταρρύθμιση της ευρωζώνης

Τι μπορεί και τι δεν μπορεί να κάνει η νομισματική πολιτική στη ζώνη του ευρώ. Γιατί πολλαπλασιάστηκε το μέγεθος της κρίσης και ποιες είναι οι βασικές επιλογές για την επόμενη ημέρα. Η «αλήθεια» του Ντράγκι και η σύγκριση με ΗΠΑ.

Οι αριθμοί πίσω από το Μουντιάλ

Οι μεγάλοι νικητές από τη διαδικασία των πέναλτι και ποια ομάδα δεν πέρασε ποτέ. Η μικρότερη χώρα που συμμετέχει και ο πρώτος σκόρερ στις διοργανώσεις. Πώς θα επηρεαστεί η οικονομία της Ρωσίας.

Ο παραλογισμός του Τραμπ και η ανάδυση της Κίνας

Η επιλογή να ανοίξει εμπορικό πόλεμο με την Κίνα, τη στιγμή που τη χρειάζεται περισσότερο από ποτέ. Η διπλωματία της TV και τα θολά σημεία της συμφωνίας με τον Κιμ για τα πυρηνικά της Βόρειας Κορέας. Γιατί τελικά βοηθά το Πεκίνο.

Πώς κρίνουν οι αναλυτές τις «ασκήσεις ισορροπίας» του Ντράγκι

Ποιος αναμένεται να είναι ο αντίκτυπος από τη λήξη του QE στο ευρώ και τις αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων. Πόσο σίγουρη είναι η ΕΚΤ για την πορεία της οικονομίας. Τι δείχνει η σύγκριση με τη Fed.

Πού θα κριθεί η μεταρρύθμιση της ευρωζώνης

Το παζάρι ανάμεσα σε Γερμανία και Γαλλία θα καθορίσει πολλά για το μέλλον της ευρωζώνης. Η πρόταση για ένα προϋπολογισμό επενδύσεων και το ζήτημα της κοινής εγγύησης καταθέσεων. Γιατί είναι αναγκαίο ένα ευρωομόλογο.

Η ΕΚΤ οδεύει προς την έξοδο από το QE παρά τα εμπόδια

Η οικονομική θεωρία βγάζει τον νικητή του Μουντιάλ

Γιατί ο Κιμ είναι ο μεγάλος νικητής έναντι του Τραμπ

Η δημιουργική αντιπολίτευση βάζει δύσκολα στον Ερντογάν

Ο Κιμ «τρίπλαρε» τον Τραμπ στη Σιγκαπούρη

Tα πολιτικά παραμύθια oδηγούν την ευρωζώνη σε διάλυση

Οι κεντρικές τράπεζες δίνουν νέο τόνο στις αγορές

Τι σημαίνει για τον κόσμο ένα αδύναμο δολάριο

Η Γερμανία έχει πολλά να χάσει αν δεν αλλάξει γραμμή

Το φαινόμενο Alipay που κατέκτησε την Κίνα

v