Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT.COM

H ακτινογραφία της συμφωνίας για μεταρρύθμιση της ευρωζώνης

H ακτινογραφία της συμφωνίας για μεταρρύθμιση της ευρωζώνης

Σημαντικά επιτεύγματα αλλά και πολλές γκρίζες ζώνες περιλαμβάνει η απόφαση του Eurogroup. H γαλλική πρόταση για κοινό προϋπολογισμό και η ξεχασμένη εγγύηση καταθέσεων. Ο συμβιβασμός για το «κούρεμα» και το ευρωπαϊκό ΔΝΤ.

Η Ευρώπη πληρώνει την επιλογή της να είναι... λαθρεπιβάτης

Η Ευρώπη πληρώνει την επιλογή της να είναι... λαθρεπιβάτης

H αντίδραση των Βρυξελλών στην πολιτική Τραμπ είναι απογοητευτική. Οι λάθος επιλογές σε άμυνα, εξωτερική πολιτική και οι δισταγμοί για το ευρώ. Το λάθος της απότομης διεύρυνσης και οι χαμένες ευκαιρίες της Γηραιάς Ηπείρου.

Η ανακωχή στον εμπορικό πόλεμο και το… πάνω χέρι

Η ανακωχή στον εμπορικό πόλεμο και το… πάνω χέρι

Οι δύο διαφορετικές αναγνώσεις της συμφωνίας Τραμπ - Ξι στην Αργεντινή αποκαλύπτουν πολλά για τις στοχεύσεις των δύο πλευρών. Η απαίτηση για δομική αλλαγή στην κινεζική οικονομία και ποιος έχει στα χέρια του το κουμπί.

Το πραγματικό πρόβλημα της Ιταλίας

Το πραγματικό πρόβλημα της Ιταλίας

Ενα κράτος στο οποίο λιγότερες από μια στις 10 επιχειρήσεις ασχολείται με το ηλεκτρονικό εμπόριο και οι πτυχιούχοι είναι λίγοι δείχνει καταδικασμένο σε αυτό που βιώνει σήμερα η γειτονική χώρα. Οι φτωχές επιδόσεις στην εκπαίδευση. Το τεράστιο βάρος του χρέους και η χρόνια στασιμότητα στην ανάπτυξη.

Γιατί οι Βρετανοί πρέπει να στηρίξουν τη συμφωνία της Μέι

Γιατί οι Βρετανοί πρέπει να στηρίξουν τη συμφωνία της Μέι

Η συμφωνία δεν ενθουσιάζει κανέναν, αλλά δίνει κάτι σε όλα τα στρατόπεδα. Ο κίνδυνος για την πολιτική σταθερότητα από ένα δεύτερο δημοψήφισμα. Που κάνουν λάθος οι αντίπαλοι της Βρετανίδας πρωθυπουργού.

Το μεγάλο λάθος της Deutsche Bank

Βαρύ τίμημα πληρώνουν για χρόνια οι μέτοχοι μετά την απόφαση να μπει στην επενδυτική τραπεζική με την εξαγορά της Bankers Trust. Η αλλαγή του γερμανικού DNA, τα ριψοκίνδυνα στοιχήματα και η μοναδική διέξοδος.

Ιταλικός δάκτυλος στο ελληνικό σχέδιο έκδοσης ομολόγων

Για την επόμενη χρονιά μετατίθεται η προσπάθεια νέας εξόδου στις αγορές. Οι σχεδιασμοί που μπήκαν στο συρτάρι και ποιο είναι το νέο πλάνο για το 2019. Ο γρίφος των εκλογών και το μήνυμα που θέλει να στείλει η κυβέρνηση.

Ο Τραμπ, ο Μαρξ και τα ιστορικά ατυχήματα

Η κλιμάκωση των γεωπολιτικών εντάσεων ανάμεσα στην Κίνα και τις ΗΠΑ κάνει πιο δύσκολη την επίλυση της εμπορικής διαμάχης. Ο απρόβλεπτος Τραμπ και η έριδα στο εσωτερικό της Ουάσιγκτον. Τι μας διδάσκει η ιστορία.

Ο Wopke και οι επτά νάνοι που απειλούν την Ευρώπη

Ο «νέος Χανσεατικός Σύνδεσμος», μια ομάδα επτά χωρών της Βόρειας Ευρώπης και της Βαλτικής, αντιστέκεται στις μεγάλες φιλοδοξίες της Γαλλίας, με τη σιωπηρή έγκριση του Βερολίνου.

Γιατί η συμφωνία για το Brexit τελικά... δεν είναι κακή!

Οι υπέρμαχοι της παραμονής στην Ε.Ε. δεν πρέπει να απορρίψουν τη συμφωνία της Μέι. Πώς κρατάει ζωντανή την επιλογή του νορβηγικού μοντέλου. Η δυνατότητα επιστροφής ως πλήρες μέλος με νέο δημοψήφισμα.

Το τεχνολογικό sell off και οι νέες επιταγές της… μόδας

Πώς θα φτάσουμε στην οικονομία μηδενικού άνθρακα

Η μετοχή της Apple πήρε την… κάτω βόλτα

Τι κρύβει η «σιωπή» των λαϊκιστών στην Ιταλία

Υπολογίζοντας το ΑΕΠ την εποχή του Facebook

Το λάθος που έφερε το sell off στις αγορές

Η συνταγή για να πληρώσουν φόρους οι τεχνολογικοί γίγαντες

Πως θα διεξαχθούν οι hi tech πόλεμοι του μέλλοντος

Ο Τραμπ ξεκίνησε τον εμπορικό πόλεμο αλλά… τον χάνει

Η «άθλια» συμφωνία της Μέι και οι εναλλακτικές

v