Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT.COM

Αδύναμος κρίκος το Βέλγιο για την ευρωπαϊκή ασφάλεια

Αδύναμος κρίκος το Βέλγιο για την ευρωπαϊκή ασφάλεια

Οι αρχές ασφαλείας του Βελγίου θεωρούνται ο αδύναμος κρίκος στην πανευρωπαϊκή αλυσίδα πληροφοριών. Η έλλειψη αστυνομικών στο φυτώριο τζιχαντιστών του Μόλενμπεκ και τα προβλήματα συντονισμού μεταξύ των υπηρεσιών. Δεν υπάρχουν χρονικά περιθώρια για νέα ολιγωρία.

Editorial: Η απάντηση πρέπει να είναι περισσότερη Ευρώπη

Editorial: Η απάντηση πρέπει να είναι περισσότερη Ευρώπη

Οι επιθέσεις του ISIS αναδεικνύουν την ανάγκη για «περισσότερη Ευρώπη» στην ασφάλεια. Αμεση προτεραιότητα, η καλύτερη ανταλλαγή πληροφοριών. Η απάντηση στην τρομοκρατία δεν πρέπει να προδώσει τις αξίες της θρησκευτικής ανοχής και της ατομικής ελευθερίας.

Τι δείχνει η γρήγορη «απάντηση» στη σύλληψη του Abdesalam

Τι δείχνει η γρήγορη «απάντηση» στη σύλληψη του Abdesalam

Οι ευρωπαϊκές υπηρεσίες ασφαλείας αποτυγχάνουν οικτρά. Η επίθεση στο Βέλγιο δείχνει ότι το λειτουργικό βάθος των τζιχαντιστών της Ευρώπης έχει για άλλη μια φορά υποτιμηθεί.

Χτυπήματα στον τουριστικό κλάδο λόγω της τρομοκρατίας

Χτυπήματα στον τουριστικό κλάδο λόγω της τρομοκρατίας

Πτώση πωλήσεων λόγω του φόβου της τρομοκρατίας καταγράφουν ταξιδιωτικές εταιρείες όπως η Thomas Cook. Μεγαλύτερη μείωση στις κρατήσεις για Τουρκία. Αλλάζουν τα πακέτα για το καλοκαίρι. Ισπανία, ΗΠΑ και Κούβα παραμένουν δημοφιλείς προορισμοί.

Πολύ επικίνδυνο πείραμα τα αρνητικά επιτόκια

Πολύ επικίνδυνο πείραμα τα αρνητικά επιτόκια

Τα αρνητικά επιτόκια μπορεί να έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιθυμούν οι κεντρικές τράπεζες. Μεγάλες οι δυνητικές επιπτώσεις στα κέρδη των τραπεζών. Το τρικ των κλιμακωτών επιτοκίων και το στοίχημα των TLTROs. Τα ρίσκα για τη ρευστότητα και τα money market funds.

Η Ευρώπη πούλησε την ψυχή της για τη συμφωνία με Τουρκία

Μια πραγματικά άθλια συμφωνία με ένα κράτος που ακυρώνει την δημοκρατία υπέγραψαν οι ηγέτες της ΕΕ. Τα ανοικτά ερωτήματα, η «μη λύση» του κλεισίματος των συνόρων και τα επιχειρήματα για τους οπαδούς του Brexit. Γράφει ο W. Munchau

Ερχεται η εποχή της αβεβαιότητας

Η Βρετανία χρειάζεται υψηλότερη δημόσια και ιδιωτική επένδυση για να μπορέσει να ανακάμψει η παραγωγικότητα. Τα ερωτήματα για την πορεία της οικονομίας.

Ομόλογα: Πληρώνεις Γερμανία ή ποντάρεις Ελλάδα;

Τα αρνητικά επιτόκια γερμανικών τραπεζών κόντρα στις διψήφιες αποδόσεις από τους τίτλους των εγχώριων ομίλων. Τι πρέπει να ξέρουν οι αναλυτές.

«Mission imposible» μοιάζει η συμφωνία στο προσφυγικό

Πρώτος στόχος η απομάκρυνση των προσφύγων που έφτασαν τις τελευταίες ημέρες από τα νησιά. Οι υλικοτεχνικές δυσκολίες, η έλλειψη προσωπικού και ο ρόλος των κρατών-μελών. Τα σημεία-κλειδιά.

Οι δανειστές απειλούν να φύγουν χωρίς συμφωνία

Με συνέχεια των συζητήσεων μετά το καθολικό Πάσχα απειλούν οι εκπρόσωποι των θεσμών. Γιατί ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ζήτησε συνέχιση των διαπραγματεύσεων στην... Ειδομένη. Κρίσιμη η εκταμίευση της δόσης για να απελευθερωθούν πόροι για το προσφυγικό, λέει η Αθήνα. Τι δηλώνουν στελέχη των θεσμών.

ΕΕ κατά Κομισιόν για κακοδιαχείριση στο προσφυγικό

Η ρωσική υποχώρηση πιέζει τον Άσαντ για διαπραγμάτευση

Με λίγα «δώρα» για Τουρκία το προσχέδιο της Συνόδου Κορυφής

Τι να περιμένουμε από τη συνεδρίαση της Fed

Η EKT έχει χάσει την επαφή με τον πληθωρισμό

Ο Ερντογάν έκοψε την Τουρκία σε δύο κομμάτια

Η Μέρκελ δεν αντέχει πολλά ακόμη χτυπήματα

Γιατί η ΕΕ θέλει να αλλάξει τους κανόνες στο προσφυγικό

Η Κύπρος τορπιλίζει το σχέδιο Μέρκελ στο προσφυγικό

Γιατί ο Μάριο Nτράγκι έκανε τη μεγάλη... έκπληξη

v