Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT.COM

Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να ευημερήσουν στην πλάτη του πλανήτη

Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να ευημερήσουν στην πλάτη του πλανήτη

Αλλιώς βλέπουν τις υποσχέσεις του Τραμπ στις ΗΠΑ, αλλιώς στον υπόλοιπο κόσμο. Η απειλή ενός παγκόσμιου εμπορικού πολέμου και τα θεσμικά αντίβαρα. Πραγματική λύση αντί της μάχης για τη μοιρασιά, να μεγαλώσει η πίτα.

Ο Trump μέσα από τα Punk Economics

Ο Trump μέσα από τα Punk Economics

Ολος ο πλανήτης αναρωτιέται ποιο από τα τρία βασικά πρόσωπα που εμφάνισε ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ θα υπερισχύσει κατά την άσκηση των καθηκόντων του. Η πολιτική με tweets και οι υποσχέσεις για μεταρρυθμίσεις.

Το Brexit, ο Ντόναλντ Τραμπ και η απειλή για την Ευρώπη

Το Brexit, ο Ντόναλντ Τραμπ και η απειλή για την Ευρώπη

Η Μέι δε θέλει ημίμετρα αλλά «ξεκάθαρη έξοδο» από την ΕΕ και μια «Παγκόσμια Βρετανία». Ο Ντόναλντ Τραμπ ελπίζει στη διάλυση του ευρωπαϊκού πρότζεκτ, ενάντια σε κάθε λογική και τα συμφέροντα της ίδιας του της χώρας. Τι θα κάνουν Βερολίνο και Παρίσι;

Επτά πολιτικές Τραμπ που μπορεί να αλλάξουν τις ΗΠΑ

Επτά πολιτικές Τραμπ που μπορεί να αλλάξουν τις ΗΠΑ

Αναλαμβάνει καθήκοντα με μια ατζέντα που σηματοδοτεί ριζική ρήξη με το παρελθόν. Ποιες θα είναι οι πολιτικές που θα ακολουθήσει σε υγεία, μεταναστευτικό και φορολογία.

Το δίλημμα του πληθωρισμού απειλεί τη «νιρβάνα» της ΕΚΤ

Το δίλημμα του πληθωρισμού απειλεί τη «νιρβάνα» της ΕΚΤ

Oι Γερμανοί αυξάνουν την πίεση στον Ντράγκι ενώ πληθαίνουν οι επικρίσεις για τη στρατηγική. Τι αποκάλυψαν τα πρακτικά του Δεκεμβρίου. Πώς μπορούν να ανατρέψουν τις ισορροπίες οι εκλογές του 2017.

Ο Ξι «έκανε» την Κίνα προστάτη της παγκοσμιοποίησης

Ο ηγέτης ενός καταπιεστικού και μονοκομματικού κράτους κατάφερε να παρουσιάσει τη χώρα του ως προασπιστή της παγκοσμιοποίησης και της διεθνούς συνεργασίας. Οι Αμερικανοί καλά θα κάνουν να αναρωτηθούν πώς έγινε αυτό...

Tώρα αρχίζουν τα δύσκολα για Βρετανία και May

Το σχέδιο που ανακοίνωσε η May είναι καλοδεχούμενο, αλλά η υλοποίηση κρύβει μεγάλες δυσκολίες. Παραμένουν τα ερωτήματα για την τελωνειακή ένωση. Η βρετανική κοινωνία πρέπει να ξεπεράσει την πόλωση.

Πώς ο «καπιταλισμός δεδομένων» εκμεταλλεύεται την ιδιωτικότητά μας

H εκτεταμένη χρήση δεδομένων εγείρει προκλήσεις που έχουν να κάνουν με την ταυτοποίηση, την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα. Πώς μπορούν να αμυνθούν οι καταναλωτές. Οι δυνατότητες για νέα μοντέλα συλλογής πληροφοριών.

Ο Τραμπ πήρε το μήνυμα που έχασαν οι φιλελεύθερες ελίτ

To κατεστημένο θα χάσει όλες τις μάχες κατά των λαϊκιστών, αν δεν μάθει από το Brexit. Ποια είναι τα ψευδή μαθηματικά. Τα όρια των προβλέψεων και γιατί είναι πιθανή μια οικονομική επιτυχία του Τραμπ.

Φίλτρο ψευδών ειδήσεων βάζει το Facebook στη Γερμανία

Για πρώτη φορά το Facebook δοκιμάζει «εργαλεία φιλτραρίσματος» εκτός των ΗΠΑ, καθώς η παραπληροφόρηση έχει αρχίσει στη Γερμανία. Ειδικοί επισημαίνουν πως οι ψευδείς ειδήσεις έχουν εμφανιστεί από τις αρχές του 2016.

Κρίσιμη μάχη διαδοχής στην προεδρία του Ευρωκοινοβουλίου

Ερχεται η νέα γενιά αυτο-οδηγούμενων ΙΧ

Η FIFA θυσιάζει το Μουντιάλ με στόχο... το κέρδος

Τι πραγματικά θέλει ο Πούτιν από τον Τραμπ

Οι σχέσεις Τραμπ-Ρωσίας και το σκάνδαλο Watergate

Wolf: Πώς ο Ομπάμα έσωσε την οικονομία των ΗΠΑ

Η Tουρκία αντιμέτωπη με την οικονομική απομόνωση

Πετάξτε τα εγχειρίδια για να σωθεί η Ευρώπη

Summers: Γιατί μπάζει νερά το φορολογικό σχέδιο Τραμπ

Ποια είναι τα gadgets νέας γενιάς

v