Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT.COM

Κίνδυνο βαλκανικών πολέμων βλέπει ο Γιούνκερ!

Κίνδυνο βαλκανικών πολέμων βλέπει ο Γιούνκερ!

Μήνυμα στον Ντ. Τραμπ ότι αν η Ευρωπαϊκή Ενωση διαλυθεί, θα υπάρξει νέος πόλεμος στα Δυτικά Βαλκάνια, έστειλε ο επικεφαλής της Κομισιόν. Ζητά να σταματήσει η ρητορική υπέρ του Brexit.

Η νέα «κανονικότητα» της τρομοκρατίας στην Ευρώπη

Η νέα «κανονικότητα» της τρομοκρατίας στην Ευρώπη

«Απλές» ευκαιριακές επιθέσεις αλλά όχι λιγότερο θανάσιμες, η νέα στρατηγική. Όπως λένε οι ειδικοί, μια παρτίδα σκάκι θέλει και τα πιόνια της. Και τα πιόνια του ISIS είναι άγνωστοι που βρίσκει στο διαδίκτυο.

Ευρωπαϊκό ΔΝΤ θέλει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

Ευρωπαϊκό ΔΝΤ θέλει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

Υπέρ μιας Ευρώπης «πολλών ταχυτήτων» τάσσεται ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, εγκαταλείποντας την ιδέα της ομοσπονδιακής Ευρώπης. Αντίθετος στην αύξηση του προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πώς βλέπει τα επόμενα 60 χρόνια της γηραιάς ηπείρου.

«Φούσκες» στις μετοχές βλέπει η πλειοψηφία των επενδυτών

«Φούσκες» στις μετοχές βλέπει η πλειοψηφία των επενδυτών

Στα υψηλότερα επίπεδα από το 2001 η ανησυχία των επενδυτών για «υπερτιμημένες» μετοχές. Στρέφονται σε αναδυόμενες αγορές και μετρητά. Κρίσιμη η οικονομική ατζέντα Τραμπ. Διίστανται οι απόψεις για τη συνέχεια.

Πυρ ομαδόν κατά του SSM με φόντο την Ιταλία

Πυρ ομαδόν κατά του SSM με φόντο την Ιταλία

Η στάση του εποπτικού μηχανισμού απέναντι στις ιταλικές τράπεζες έχει προκαλέσει αντιδράσεις για έλλειψη αποφασιστικότητας. Εντείνονται οι φόβοι για τα NPLs. Προβληματισμός για σύγκρουση συμφερόντων με την ΕΚΤ.

Oι Ιταλοί γυρίζουν την πλάτη στο ευρώ και στην Ε.Ε.

Ολο και περισσότεροι αμφισβητούν τα οφέλη της συμμετοχής στην ευρωζώνη. Αυξάνεται η δυσαρέσκεια για τη στάση της Γερμανίας και την έλλειψη αλληλεγγύης στο προσφυγικό. Σε αποσύνθεση το πολιτικό σύστημα.

«Αγριεύει» το YouΤube για να μην χάσει διαφημίσεις

Η εταιρία διευρύνει τις δικλείδες ασφαλείας: επεκτείνει τον ορισμό του «ακατάλληλου περιεχομένου» και ανεβάζει τον πήχη για τα βίντεο που φιλοξενούν διαφημίσεις. Ωστόσο υπάρχει ένα κενό στην προσπάθεια, από την πλευρά των πελατών...

Γιατί θα διαψευστούν οι Κασσάνδρες του «σκληρού Brexit»

Mια λογική συμφωνία για το Brexit είναι πολύ πιο πιθανή από ό,τι πιστεύουν οι περισσότεροι. Eνα αδέξιο δεν ευνοεί καμία πλευρά. Τα διδάγματα από την κόντρα Βρετανίας-Γερμανίας τη δεκαετία του 1980.

Η απογοήτευση «σπρώχνει» τη γαλλική νεολαία στη Λεπέν

Το 39% των ψήφων του Εθνικού Μετώπου προέρχεται από νέους ηλικίας 18-24. Πρόκειται για «αρνητική ψήφο»: η νεολαία δεν γνωρίζει το πρόγραμμα του κόμματος αλλά καταψηφίζει το σύστημα...

Ρωσία και Τουρκία «κάνουν παιχνίδι» στα Βαλκάνια

Η κατάσταση στα Βαλκάνια θυμίζει τον 19ο αιώνα, μόνο που τώρα Ρωσία και Τουρκία είναι ενωμένες. Η έλλειψη ενδιαφέροντος των ΗΠΑ για την περιοχή και γιατί είναι αναγκαίο να αλλάξει γραμμή η Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ενεργοποιείται η «ωρολογιακή βόμβα» του Brexit

Οι ανοικτές πληγές μετά το πρώτο ραντεβού Μέρκελ-Τραμπ

Ο πλανήτης πλησιάζει στην... πράσινη ανάπτυξη

Ρεπουμπλικανοί πιέζουν τον Τραμπ να διώξει το ΔΝΤ από την Ελλάδα

Ολλανδικό ανάχωμα στο κύμα του λαϊκισμού

Η δίψα του Ερντογάν για ολοκληρωτισμό απειλεί την Τουρκία

Το έξυπνο παιχνίδι της Fed με τις... τελείες

Γερμανία κατά social media με στόχο τα... fake news

Οι αγορές πρέπει να ετοιμάζονται για... καταιγίδα

Όσα δεν ξέρετε για τον Ολλανδό ακροδεξιό Βίλντερς

v