Μικρό discount ”άνοιξαν” τα ΣΜΕ του FT20 (update)

Μικρό discount ”άνοιξαν” τα συμβόλαια της υψηλής κεφαλαιοποίησης προς το κλείσιμο, ενώ premium 0,5% διατηρήθηκε στη μεσαία κεφαλαιοποίηση. Πρωταγωνιστής στα stock futures για μία ακόμη συνεδρίαση ο ΟΤΕ.

Σχόλιο της Marfin Hellenic ΑΧΕΠΕΥ

Η μικρή διόρθωση της αγοράς επηρέασε τις τιμές διαπραγμάτευσης στα ΣΜΕ του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν 7.404 ΣΜΕ στον υποκείμενο δείκτη σε τιμές που άνοιξαν στον Δεκέμβριο μικρό discount προς την λήξη της συνεδρίασης.

Το spread μεταξύ των δύο πρώτων μηνών παρέμεινε σε αρνητικά επίπεδα ενώ το implied volatility στα ΑΤΜ options Δεκεμβρίου κινήθηκε στο 20%.

Στον δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης, πραγματοποιήθηκαν 176 ΣΜΕ σε τιμές που διατηρήθηκαν σε premium της τάξεως του 0,50%.

Ο ΟΤΕ παρέμεινε για άλλη μία μέρα πρωταγωνιστής στα stock futures όπου πραγματοποιήθηκαν 1126 ΣΜΕ σε τιμές που κινήθηκαν στα θεωρητικά τους επίπεδα.

----------------

Συνεδρίαση εξαιρετικά χαμηλού όγκου συναλλαγών στην αγορά παραγώγων ήταν η σημερινή, ενώ συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται μόνο οι επαγγελματίες του χώρου.

Αντίθετα οι traders με συνεδρίαση σαν την σημερινή, όπου το συμβόλαιο του FTSE λήξεως Δεκεμβρίου είχε συνολική διακύμανση 10 μονάδων, προτιμούν να παραμένουν ”εκτός πεδιάς”.

Επανήλθαν οι υποτιμήσεις για τα συμβόλαια του FTSE, με premium αυτά του FTSEM, ελάχιστος ο δανεισμός τίτλων (30.000 Πειραιώς), ενώ συνεχίστηκε έστω και μειωμένη η συναλλακτική δραστηριότητα στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών, Alpha Bank (319), ΟΤΕ (1.126) και Εθνική (537).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v