Μικρό discount για τα ΣΜΕ του FTSE 20

Μικρό discount δημιούργησαν τα 3.523 ΣΜΕ στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, τα μόλις 42 συμβόλαια δημιούργησαν μικρό premium. Τι δείχνει ο δανεισμός τίτλων.

Σχόλιο της Marfin Hellenic ΑΧΕΠΕΥ

Ελαφρώς πτωτικά έκλεισε ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης στις 1.095,17 μονάδες, 0,29% χαμηλότερα. Τα συμβόλαια Δεκεμβρίου διαπραγματεύονται με μικρό discount, ενώ ο όγκος είναι χαμηλός, στα 3.523 συμβόλαια.

Ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης στις 232,26 μονάδες, 0,10% χαμηλότερα. Ο όγκος ιδιαίτερα χαμηλός στα 42 συμβόλαια με μικρό premium.

Χαμηλή η συναλλακτική δραστηριότητα για τα stock futures με εξαίρεση το συμβόλαιο του ΟΤΕ και της Εθνικής. Συνεχίζεται το roll over στα συμβόλαια Μαρτίου, καθώς το συμβόλαιο του Δεκεμβρίου πλησιάζει στη λήξη του.

Mειωμένο το ενδιαφέρον για την αγορά των options καθώς πραγματοποιήθηκαν 696 calls και 733 puts, ενώ το volatility διαπραγματεύεται στο 21%.

----------

Συνεδρίαση εξαιρετικά χαμηλού τζίρου και ελάχιστου ενδιαφέροντος ήταν η σημερινή στην αγορά Παραγώγων, με κυριότερα χαρακτηριστικά την εξάλειψη των υποτιμήσεων, την μείωση της δραστηριότητας στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών, ΟΤΕ (577), Εθνική (421) και Ιντρακόμ (215), ενώ δεν υπήρξε αξιοσημείωτος δανεισμός τίτλων.

Επαγγελματίες του χώρου χαρακτήρισαν την συνεδρίαση ”μεταξύ συγγενών και φίλων”, ενώ δεν αποκλείουν να επανέλθουν οι υπερτιμήσεις αν διατηρηθεί θετικό το διεθνές κλίμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v