Με μικρό discount τα ΣΜΕ του FT20 (update)

Με μικρό discount έκλεισαν τα ΣΜΕ του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ στα stock futures, λόγω κυρίως του roll over, αυτό του ΟΤΕ συγκέντρωσε το μεγαλύτερο αγοραστικό ενδιαφέρον, με 2414 συμβόλαια.

Σχόλιο της Marfin Hellenic ΑΧΕΠΕΥ

Σε χαμηλά επίπεδα για άλλη μία μέρα η συναλλακτική δραστηριότητα στην αγορά παραγώγων.

Στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης πραγματοποιήθηκαν 6.236 ΣΜΕ σε τιμές που κινήθηκαν στον Δεκέμβριο σε επίπεδα ελαφρά κατώτερα των θεωρητικών τους.

Το spread κινήθηκε στον 1 πόντο, ενώ το implied volatility στα ΑΤΜ options Δεκεμβρίου μειώθηκε στο 21%.

Στον δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης πραγματοποιήθηκαν μόλις 46 ΣΜΕ σε τιμές ελαφρά ανώτερες των θεωρητικών τους.

Ο ΟΤΕ στα stock futures κυρίως λόγω του roll-over συγκέντρωσε το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον. Εκεί πραγματοποιήθηκαν 2.414 ΣΜΕ σε τιμές που κινήθηκαν στον Δεκέμβριο στα θεωρητικά τους επίπεδα.

------------

Συνεχίστηκε το μειωμένο ενδιαφέρον στην Αγορά Παραγώγων, έστω και αν οι συναλλαγές ήταν σχετικά αυξημένες σε σχέση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις.

Οι εμπλεκόμενοι ακολούθησαν την τάση της υποκείμενης αγοράς, με μικρές υποτιμήσεις στα συμβόλαια του FTSE, ενώ η αποχή θεσμικών ίσως δείχνει σχετική αβεβαιότητα όσον αφορά στη βραχυπρόθεσμη τάση.

Δεν σημειώθηκε ιδιαίτερος δανεισμός τίτλων, πλην 10000 τεμαχίων του ΟΤΕ, αλλά συνεχίστηκε η συναλλακτική δραστηριότητα στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών, Alpha Bank (275), Εθνική (319), Ιντρακόμ (116) και ΟΤΕ (2414 κυρίως από άνοιγμα καινούργιων θέσεων).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v