Μικρό premium για τα ΣΜΕ του FTSE 20 (update)

Σε μικρό premium γύρισαν τα 9.492 ΣΜΕ στο δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ αντίστοιχη ήταν η κίνηση και για τα μόλις 99 ΣΜΕ του δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Σχόλιο της Marfin Hellenic ΑΧΕΠΕΥ

Η ανοδική κίνηση της spot αγοράς επηρέασε την συναλλακτική δραστηριότητα στην αγορά παραγώγων, αλλά και τις τιμές διαπραγμάτευσης.

Συγκεκριμένα, στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης πραγματοποιήθηκαν 9.492 ΣΜΕ σε τιμές που έκλεισαν όλο το discount των προηγουμένων ημερών στον Δεκέμβριο και γύρισαν προς το τέλος της συνεδρίασης σε επίπεδα ελαφρά ανώτερα των θεωρητικών τους.

Στον δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης πραγματοποιήθηκαν 99 ΣΜΕ σε τιμές που διατηρήθηκαν σε επίπεδα ανώτερα των θεωρητικών τους.

Η συνέχιση κυρίως του roll- over στον ΟΤΕ, αύξησε την συναλλακτική δραστηριότητα στα ΣΜΕ της υποκείμενης μετοχής, όπου πραγματοποιήθηκαν 9.492 συμβόλαια.

----------------

Συνεδρίαση της τελευταίας ώρας στην αγορά παραγώγων, με επιθετικές αγορές, κλείσιμο ”short” θέσεων, αύξηση του μέχρι εκείνη την στιγμή υποτονικού τζίρου, ενώ παράγοντες της αγοράς επισημαίνουν ότι οι όποιες κινήσεις προέρχονται από επαγγελματίες.

Επανήλθαν οριακά οι υπερτιμήσεις για τα συμβόλαια του FTSE, σημαντικά αυξημένες για αυτά του FTSEM, ελάχιστος ο δανεισμός τίτλων (2.500 Πειραιώς, 2.000 ΔΟΛ), αλλά αξιοσημείωτη δραστηριότητα στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών, Alpha Bank (475), ΟΤΕ (11.831), Εθνική (499) και Ιντρακόμ (654).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v