Στον ΟΤΕ το ενδιαφέρον στα stock futures (update)

Τα 11.096 ΣΜΕ στο δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης κινήθηκαν κοντά στα θεωρητικά τους επίπεδα, ενώ στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, τα μόλις 205 ΣΜΕ δημιούργησαν μικρό premium. Ενδιαφέρον στα stock futures για τον ΟΤΕ.

Σχόλιο της Marfin Hellenic ΑΧΕΠΕΥ

Αυξημένη σε σχέση με τη χθεσινή συνεδρίαση η συναλλακτική δραστηριότητα στην αγορά παραγώγων.

Συγκεκριμένα στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης πραγματοποιήθηκαν 11.096 συμβόλαια σε τιμές που κινήθηκαν στον Δεκέμβριο κοντά στα θεωρητικά τους επίπεδα.

Το spread μεταξύ των δυο πρώτων μηνών γύρισε προς το τέλος της συνεδρίασης σε flat επίπεδα ενώ το implied volatility στα ΑΤΜ δικαιώματα Δεκεμβρίου παρέμεινε στο 20%-21%.

Στο δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης πραγματοποιήθηκαν 205 συμβόλαια σε τιμές που διατηρήθηκαν στο συμβόλαιο του Δεκεμβρίου σε επίπεδα ανώτερα των θεωρητικών τους.

Στα stock futures συνεχίστηκε το ενδιαφέρον για το συμβόλαιο του ΟΤΕ, όπου πραγματοποιήθηκαν 3.550 συμβόλαια σε τιμές κοντα στις θεωρητικές τους.

----------------

Κινητικότητα και αύξηση των συναλλαγών παρατηρήθηκε μετά τις 15:30, όταν και ανακοινώθηκαν τα στοιχεία ανεργίας στις ΗΠΑ, με ταυτόχρονη αύξηση των εντολών πώλησης, αν και τελικά παρέμειναν έστω και οριακά οι υπερτιμήσεις για τα συμβόλαια του FTSE, που διευρύνονται σχετικά με αυτά του FTSEM λήξεως Δεκεμβρίου.

Μικρός σε τίτλους αλλά ιδιαίτερα αξιοσημείωτος ο δανεισμός τίτλων (462.400 Alpha Bank), ενώ μειωμένη ήταν η συναλλακτική δραστηριότητα στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών, Alpha Bank (294), ΟΤΕ (3.550), Εθνική (323) και Ιντρακόμ (139).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v