Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Υποκλοπές: «Βόμβες» Βενιζέλου μέσω… Μεσσηνίας! - Αττικής: Ο Άη Βασίλης… μελόδραμα - Σφηνάκια για ΒΟΣΥΣ, Εθνική Ασφαλιστική

ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Η χασούρα των πολλών είναι κέρδος στην τσέπη των λίγων. Η ρήση επιβεβαιώθηκε άλλη μια φορά τη Δευτέρα στη Μεγάλη Βρετανία.

Το ενεργειακό σύστημα της χώρας δοκιμάστηκε από το ψύχος και την έλλειψη παραγωγής ΑΠΕ και η αρμόδια αρχή αναγκάστηκε να ξοδέψει πάνω από 27 εκατομμύρια στερλίνες σε ένα μόνο 24ωρο για να καλύψει τις έκτακτες ανάγκες.

Μια θυγατρική της Vitol που ελέγχει εργοστάσιο παραγωγής με φυσικό αέριο έλαβε πάνω από 11 εκατομμύρια στερλίνες, εισπράττοντας έως και 6.000 στερλίνες ανά μεγαβατώρα, ποσό 100 φορές υψηλότερο από το σύνηθες προ κρίσης. Μονάδα της Intergen BV - Coryton είχε… μεροκάματο 12,6 εκατ.

To Qatargate και ο... γιουνκερισμός του Μ. Σχοινά - Ρεύμα: Νέος «χαμός» με τα 400άρια στη μεγαβατώρα - Η Three Cents και ο αφανής ήρωας

ΕΚΤ: Tη νέα αύξηση των επιτοκίων ανακοινώνει αύριο η κεντρική τράπεζα. Στο παρασκήνιο δεν λείπουν οι εντάσεις μεταξύ των «γερακιών» της ΕΚΤ που επιμένουν η αύξηση να είναι κατά 75 μονάδες βάσης και των «περιστεριών» που πιέζουν για αύξηση κατά 50 μονάδες βάσης. Το ποιος θα κερδίσει δεν μπορεί η στήλη να το προβλέψει, αν και οι αναλυτές δίνουν πόντους στα «περιστέρια».

Από την άλλη, η πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ επιμένει στις δηλώσεις της ότι το εργαλείο των επιτοκίων είναι η μόνη ασπίδα ενάντια στον πληθωρισμό.

Εκλεισε μεγάλο ντιλ στις μεταφορές η HIG - Mytilineos: Ο συνδυασμός που άρεσε στον Watsa - Σφηνάκια για Interlife, Jumbo

ΚΙΝΑ: Ενα πανδημικό κύμα κατακλύζει τη χώρα τώρα που εγκατέλειψε την πολιτική «zero Covid» και κατά πώς φαίνεται, είναι τόσο ισχυρό που χτυπά και τον χρηματοπιστωτικό κλάδο της χώρας.

Οι όγκοι των συναλλαγών μειώνονται καθώς όλο και περισσότεροι traders δηλώνουν ασθένεια και οι τράπεζες ενεργοποιούν εφεδρικά σχέδια για να συνεχίσουν να λειτουργούν ομαλά.

Διεθνή μέσα μάλιστα αποδίδουν την ξαφνική μείωση των συναλλαγών στην εγχώρια αγορά συναλλάγματος τη Δευτέρα ακριβώς σε αυτή τη μεγάλη αύξηση των ασθενειών. Οι μισοί από τους traders νομισμάτων σε μια κινεζική τράπεζα στο Πεκίνο ήταν άρρωστοι χθες, ανέφερε μια πηγή.

Βρυξέλλες: Από το Qatargate στο… Pfizergate; *Το εστιατόριο που απογείωσε μια εισηγμένη *Σφηνάκια για Sato-Λούλης

MODA BAGNO: Με τρέχουσα χρηματιστηριακή αποτίμηση στα 12,7 εκατ. ευρώ, ο εισηγμένος όμιλος εμφάνισε στο εννεάμηνο καθαρά κέρδη ύψους 2,22 εκατ. ευρώ (έντονα μονοψήφιο P/E, χωρίς τον συνυπολογισμό του Q4) και αυτό παρά το γεγονός ότι τα φετινά αποτελέσματα επιβαρύνθηκαν εκτάκτως με ζημία αποτίμησης 730 χιλ. ευρώ, λόγω πώλησης ακινήτου στη Θεσσαλονίκη.

 

MODA BAGNO II: Σε κάθε περίπτωση, η εισηγμένη βρήκε τον δικό της θησαυρό στη Μύκονο. Δεν είναι άλλος από το εστιατόριο Interni, που φέτος έσπασε κάθε ρεκόρ σε έσοδα.

«Ναι» SSM για τα ευάλωτα νοικοκυριά - Κλείνει κενά η Attica Bank - «Αλλάζω Συσκευή»: Ερχονται τα sms - Νέα καριέρα για τη Ραχήλ Μακρή

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Σε έναν άτυπο αγώνα δρόμου έχουν αποδυθεί οι ξενοδόχοι, ενόψει της τουριστικής σεζόν του 2023, προκειμένου να προσελκύσουν προσωπικό. Το ίδιο συμβαίνει και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, που στρέφονται σε τρίτες για να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Αντίστοιχη τακτική ακολουθούν πλέον συντεταγμένα και οι Ελληνες ξενοδόχοι (Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος και Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων), οι οποίοι με επιστολή τους προς τους υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη, Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη και Τουρισμού Βασίλη Κικίλια, αιτούνται την απλούστευση των διαδικασιών μετάκλησης εποχικά εργαζομένων από τρίτες χώρες.

v