Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Υποκλοπές: Η… μπάλα στο γήπεδο της ΑΔΑΕ *Πόσο ψήλωσε το κόστος εκδόσεων MREL για τις τράπεζες *O Mytilineos και το re-rating

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Με μεγάλες προσδοκίες για τoν τραπεζικό τομέα, και όχι μόνο, έχει ξεκινήσει το νέο έτος, καθώς ο Γενικός Δείκτης έπιασε χθες υψηλό οκτώ ετών, σε μια συνεδρίαση χωρίς μεγάλους ξένους από το Αμέρικα!

Αντίστοιχα, ανοδικό είναι το κλίμα και στις διεθνείς αγορές, παρότι είναι δύσκολο να δει κάποιος σημαντικές αλλαγές στα λεγόμενα «θεμελιώδη» του διεθνούς περιβάλλοντος. Μακάρι να συνεχίσουμε έτσι, αλλά ας μην ξεχνάμε και ότι ο Ιανουάριος είναι ο μήνας του ομώνυμου «January Effect».

 

MYTILINEOS: Για πρώτη φορά η κεφαλαιοποίηση της εισηγμένης έκλεισε χθες πάνω από τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ, με τη μετοχή στα ιστορικά υψηλά επίπεδα των 21,08 ευρώ.

Greek Mafia: Ο Τάκης και ο... τραγέλαφος! - Καραμπόλες σούπερ μάρκετ με Αρβανιτίδη - Σφηνάκια για ΑΕΕΑΠ και ΟΤΕ

ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Σημαντική αποκλιμάκωση σήμερα για την τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα. Πρακτικά διανύουμε τη δεύτερη ημέρα της χρονιάς που δεν είμαστε οι ακριβότεροι στην Ευρώπη. Με την τιμή στα 132 ευρώ η μεγαβατώρα, η χώρα μας είναι στην 8η θέση της κατάταξης. Ενθαρρυντικό αλλά ως ένα βαθμό, καθώς σε Ισπανία-Πορτογαλία η κιλοβατώρα κοστίζει σήμερα μόλις… 5,1 ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση, τις πρώτες 16 ημέρες της χρονιάς η μέση τιμή στην Ελλάδα είναι στα 214 ευρώ/μεγαβατώρα, πολύ μπροστά από τη δεύτερη Ιταλία που κινείται στα 174 ευρώ.

ΤΧΣ-τράπεζες: Το crash test, οι εκλογές και οι… «γκρίνιες» *Το φαβορί για τα δάνεια των Starbucks *Σφηνάκια για Λαναρά, ENEL Green Power

PROJECT FRAME: Ολοκληρώθηκε στο τέλος του 2022 η μεταβίβαση στην τσεχική APS, από την Bain Capital, χαρτοφυλακίου με απαιτήσεις από μη εξυπηρετούμενα ενυπόθηκα δάνεια του ομίλου Λαναρά (Κλωνατέξ, Κλωστήρια Ναούσης κ.ά.) καθώς και σειράς άλλων επιχειρήσεων.

Το τίμημα ξεπέρασε τα 60 εκατ. ευρώ και η χρηματοδότηση δόθηκε από τη Eurobank.

 

ENEL: Τα δύο αυστραλέζικα private equity funds (First Sentier και Macquarie) αποσύρθηκαν, όπως ακούγεται, από τη διεκδίκηση του 50% της ENEL Green Power Hellas.

Η δομή του deal ταιριάζει περισσότερο σε financial investors καθώς στην πραγματικότητα πρόκειται για δανεισμό της μητρικής του ιταλικού ομίλου με ενέχυρο το 50% της ελληνικής θυγατρικής.

Νεκρανάσταση στον Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη *ΔΕΔΔΗΕ: 4+1 μνηστήρες στους έξυπνους μετρητές *Κινητικότητα στη Φρεσκούλης

ΦΡΕΣΚΟΥΛΗΣ: Νέα επένδυση ετοιμάζει η Eurocatering, γνωστή με το brand Φρεσκούλης. Όπως μαθαίνει η στήλη, σκοπεύει να επενδύσει πάνω από 1 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία θερμοκηπίου καλλιέργειας φυλλωδών λαχανικών στην Αγία Τριάδα στον Δήμο Ναυπλιέων.

Όμως το μεγάλο νέο για τον Φρεσκούλη, στον οποίο έχει επενδύσει ο Απόστολος Ταμβακάκης, είναι οι μετοχικές αλλαγές που βρίσκονται προ των πυλών, όπως επιμένει φίλος της στήλης. 

 

AURARIUS INVESTMENT: Και από τα φυλλώδη λαχανικά στις ντομάτες υδροπονίας. Η εταιρεία ΥΔΡΑΝΘΟΣ, που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Δριμέρης και στη συνέχεια πούλησε τη συμμετοχή του στην κυπριακή εταιρεία Aurarius Investment Holdings Cyprus Limited, πρόκειται να υλοποιήσει επένδυση 25,597 εκατ. ευρώ.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Τα «υπεράκτια» σχέδια για ΑΠΕ - Ραντεβού Σταϊκούρα χωρίς… μπινελίκια! - Τι μαγειρεύει ο Ρόμπυ με την Box Now;

ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΟ: Νέα 15νθήμερη παράταση δόθηκε χθες στον διαγωνισμό για τη μελέτη - κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού, με τον Δήμο Αθηναίων ως αναθέτουσα αρχή να ορίζει νέα ημερομηνία υποβολής προσφορών για τις 27 Ιανουαρίου.

Ως γνωστόν, το έργο εντάσσεται στο project της Διπλής Ανάπλασης (Βοτανικού - Λεωφ. Αλεξάνδρας) με προϋπολογισμό 123 εκατ. ευρώ με ΦΠΑ και θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων κατά 115 εκατ. ευρώ και κατά 8 εκατ. ευρώ από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης (για τις εργασίες που αφορούν τη διαμόρφωση της περιοχής).

v