Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 19 2024

Ο μυστικός… δείπνος Σαμαρά με βουλευτές -Βασιλόπουλος: Ο expat και η μεταγραφή -Η Ούρσουλα και οι δελφίνοι της ΝΔ

Ο μυστικός… δείπνος Σαμαρά με βουλευτές -Βασιλόπουλος: Ο expat και η μεταγραφή -Η Ούρσουλα και οι δελφίνοι της ΝΔ

ΣΑΜΑΡΑΣ: Κινητικότητα παρατηρείται στο σαμαρικό μπλοκ εντός της ΝΔ, με τον πρώην πρωθυπουργό να μην αρκείται -ως φαίνεται- στους «κεραυνούς» που εξαπέλυσε σε βάρος του Κυριάκου Μητσοτάκη προ ημερών, κατά την παρουσίαση του βιβλίου του Μανώλη Κοττάκη.

Όπως μαθαίνουμε, προχθές βράδυ υπήρξε σύναξη στην οποία συμμετείχαν ο Αντώνης Σαμαράς και πέντε βουλευτές, φίλα προσκείμενοι σ' αυτόν: οι Ανδρέας Κατσανιώτης, Φώντας Μπαραλιάκος, Μίλτος Χρυσομάλλης, Λάκης Βασιλειάδης και Χρήστος Μπουκώρος.

Αρχικά πήγαν για καφέ στη Βαλαωρίτου, γνωστό -για τις πολιτικές ζυμώσεις- πεζόδρομο, και στη συνέχεια κατέληξαν για δείπνο στη γνωστή ταβέρνα του Παγκρατίου «Καραβίτης», επίσης διάσημη για τις πολιτικές μαζώξεις.

Στο μενού, σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκε -μεταξύ άλλων- η υπόθεση της καθηγήτριας Κατερίνας Φουντεδάκη, η οποία «κόπηκε» από την Ανεξάρτητη Εθνική Αρχή Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, κατόπιν μαζικής αντίδρασης γαλάζιων βουλευτών.

Μάλιστα, στους συνδαιτυμόνες στο προχθεσινό δείπνο ήταν κοινή η ενόχληση για τη δήλωση της καθηγήτριας, μετά την απόσυρσή της από την κυβέρνηση.

Το εξέφρασε και δημοσίως ένας άλλος βουλευτής της ΝΔ, που δεν συμμετείχε στη σύναξη, ο Νότης Μηταράκης: «Απρεπής και αμετροεπής η δήλωση της κυρίας Φουντεδάκη, λες και είχε -ή κάποιοι της έδωσαν- την αίσθηση ότι έχει δικαίωμα επιβολής επί των βουλευτών», ανέφερε, καθώς η... μουρμούρα στο κυβερνητικό στρατόπεδο καλά κρατεί.

 

ΒΑΝΔΗ: Η ακύρωση της συναυλίας της Δέσποινας Βανδή στη Σμύρνη, λόγω της γιγαντοαφίσας του Κεμάλ Ατατούρκ που κάλυπτε το πίσω μέρος της σκηνής, πέρα από τις έντονες αντιδράσεις των Τούρκων, οι οποίοι κατέκλυσαν με υβριστικά σχόλια τον επίσημο λογαριασμό της τραγουδίστριας στο Instagram, έγινε αντικείμενο σχολιασμού και στην ελληνική πολιτική σκηνή.

«Απλά μπράβο», ήταν η αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Θάνου Πλεύρη, ενώ ο Κυριάκος Βελόπουλος σημείωσε: «Είναι εκείνη η στιγμή που καταλαβαίνεις ότι οι καλλιτέχνες τηρούν την εθνική αξιοπρέπεια περισσότερο από τους πολιτικούς. Οι Έλληνες πολιτικοί φωτογραφίζονται πολύ εύκολα κάτω από τον Κεμάλ Ατατούρκ, η κυρία Βανδή -εθνικά αξιοπρεπής- απεχώρησε».

 

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Με αφορμή μια φωτογραφία από την πρόσφατη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Φρέντι Μπελέρη στο Μέγαρο Μαξίμου, βρήκε την ευκαιρία να επιτεθεί στον πρωθυπουργό ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης χαρακτήρισε τον κ. Μητσοτάκη ως «ψεκασμένο» και ούτε λίγο ούτε πολύ τον εγκάλεσε για… αποχριστιανοποίηση του γραφείου του.

«Είναι σε αποδρομή. Παρά την προσπάθειά του να μείνει στην εξουσία, το ξέρει πλέον κι ο ίδιος, δεν είναι καλά ψυχολογικά και φαίνεται. Γι’ αυτό και πολλές φορές χρησιμοποιεί διάφορα φενγκ σούι ως ψεκασμένος», υποστήριξε ο κ. Βελόπουλος και συνέχισε την καταγγελία κατά του πρωθυπουργού: «Αυτός τα κατέβασε όλα από εκεί, Παναγίες, Χριστούς, και έβαλε φενγκ σούι βατραχάκι!».

Χωρίς σχόλιο…

 

 

 

ΦΟΝ ΝΤΕΡ ΛΑΪΕΝ: Με τη στήριξη των «Πρασίνων», ή έστω μεγάλου μέρους της ομάδας τους, φαίνεται ότι αποφεύχθηκε χθες το… θρίλερ και επανεξελέγη η Ούρσουλα στο τιμόνι της Κομισιόν

Ωστόσο, δεν απέφυγε τις μεγάλες διαρροές, στον απόηχο της δικαστικής απόφασης και του σάλου που ξέσπασε για τις παρατυπίες της Κομισιόν στις συμβάσεις των εμβολίων κατά της Covid-19.

Και εξηγούμαστε. Αν την ψήφιζε το σύνολο των ευρωβουλευτών στις παρατάξεις που τη στήριζαν... θεσμικά (ΕΛΚ, Σοσιαλιστές και Renew), θα συγκέντρωνε 401 ψήφους.

Τόσους ακριβώς συγκέντρωσε τελικά, έχοντας κλείσει σχετικό deal και με την ομάδα των Πρασίνων, που απαρτίζεται από 53 βουλευτές, καθώς δεσμεύτηκε τρόπον τινά για διατήρηση των πολιτικών πράσινης μετάβασης στην Ε.Ε. Οπότε οι διαρροές ήταν σημαντικές.

Το ερώτημα, καθώς η ψηφοφορία είναι μυστική, είναι αν την ψήφισαν όλοι οι βουλευτές των Πρασίνων, αλλά και αν πήρε ψήφους από την ομάδα της Μελόνι, στην οποία λέγεται ότι επίσης δόθηκαν σημαντικές υποσχέσεις.

Αν ισχύει το δεύτερο, τότε οι διαρροές στον πυρήνα των υποστηρικτών ήταν ακόμη μεγαλύτερες.

 

ΔΕΛΦΙΝΟΙ: Σε κάθε περίπτωση πάντως, η εκλογή της Ούρσουλα κλείνει εκ των πραγμάτων τη σεναριολογία περί αποχώρησης του Κυριάκου Μητσοτάκη για Βρυξέλλες, που, γιατί να το κρύψουμε, είχε κάνει δελφίνους και... δελφινάκια να προσμονούν, μήπως κι έρθει η ώρα τους νωρίτερα.

Έχουμε υπόψη μας τουλάχιστον τρία ονόματα. Ο ένας με προσδοκίες για το... δαχτυλίδι, ο άλλος με περγαμηνές στα φέουδα της ΝΔ αλλά και ευρύτερη πολιτική δημοφιλία και ο τρίτος με μεγάλες φιλοδοξίες και σοβαρό «rebranding» στο παλαιότερο προφίλ του.

Δεν «έκατσε» όμως η έκπληξη, οπότε προβλέπεται μεγάλο διάστημα υπομονής. Πόσο μεγάλο, ουδείς γνωρίζει.

Τώρα θα ανοίξει δυνατά ο κύκλος της ονοματολογίας (και του πόστου) για τον επόμενο Έλληνα επίτροπο, μια και ο Μαργαρίτης Σχοινάς δεν φαίνεται να είναι πλέον... προτιμητέος.

 

ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ: Νέα απόφαση για την επένδυση της M.B.C. MACEDONIAN BOTTLING PRIVATE COMPANY I.K.E. του Δημήτρη Μπαμπάκου στο Άγιο Όρος.

Η επένδυση άνω των 7,5 εκατ. ευρώ αφορά στην ίδρυση μονάδας εμφιαλωμένου μεταλλικού νερού στην περιοχή Μονή Σίμωνος Πέτρα του Αγίου Όρους και είχε ενταχθεί στον Αναπτυξιακό του 2016, τον Μάιο του 2021.

Με την πρόσφατη απόφαση που έλαβε στις αρχές Ιουλίου ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος Γενικής Διεύθυνσης, του Υπουργείου Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας και Θράκης), καθορίστηκε το ύψος της ενίσχυσης, το οποίο και ανέρχεται σε 2,9 εκατ. ευρώ, ήτοι ποσοστό 38,477% και χορηγείται με τη μορφή της επιχορήγησης. 

 

ΑΛΟΥΜΥΛ: Σε υψηλά εξαμήνου βρέθηκε ο τίτλος με άνοδο 2,78%. Συμπλήρωσε δε την πέμπτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση, με τα κέρδη σωρευτικά στο 7,5%.  

 

ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: Στις πολυεθνικές και στις θυγατρικές πολυεθνικών εταιρειών υπάρχουν αρκετά expatriate στελέχη που μετακινούνται από χώρα σε χώρα και από θυγατρική σε θυγατρική. Ένα εξ αυτών των στελεχών, όπως μάθαμε, ο Ολλανδός εμπορικός διευθυντής Kees Rusius και μέλος του Executive Committee της AB Βασιλόπουλος από τον Ιανουάριο του 2021, πρόκειται τον Σεπτέμβριο να μετακινηθεί σε άλλη χώρα. 

Τη θέση του, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, θα αναλάβει ο Ανδρέας Συμεώνογλου. Από τα πιο γνωστά στελέχη της αγοράς, που έχει εργαστεί επί μακρόν στην Procter & Gamble. Την περίοδο 2016-2019 ήταν στην αλυσίδα Σκλαβενίτης, ενώ τα τελευταία χρόνια είναι γενικός διευθυντής της Red Bull

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v