Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
MIG: Το premium, το… τούβλο και η άμμος στα γρανάζια - Ryanair: Οι γκρίνιες έγιναν πτήσεις! - Fintech άδεια για Πειραιώς

MIG: Τα δεδομένα είναι λίγο-πολύ γνωστά πλέον. Το κατώφλι για την τιμή της δημόσιας πρότασης της Πειραιώς είναι το 0,165 ευρώ, καθώς σε αυτή την τιμή αγοράστηκε το ποσοστό της ROLOPACK.

Χθες ελάχιστα υψηλότερα, στο 0,167 ευρώ, αγοράστηκε πάνω από το 5% της εταιρείας, ενώ στις εντολές αγοράς υπήρχε μόνιμα ένα…. «τούβλο» για περίπου 80 εκατ. τεμάχια, που στο τέλος έφτασε τα 92 εκατ. τεμάχια σε ανεκτέλεστη εντολή αγοράς. Προσοχή όμως, οι αγορές από την πλευρά της Πειραιώς αυτές τις μέρες δεν επηρεάζουν το κατώφλι της τιμής, σύμφωνα με το νόμο, διότι γίνονται μετά την ημερομηνία στην οποία κατέστη υπόχρεα δημόσιας προσφοράς.

Τράπεζα Αττικής: Το «πάρτι» και ο… πολλαπλασιαστής - Η ξαφνική αντίδραση Frigoglass και το μπόνους της Jumbo

ATTICA BANK: Σπανίως έχουμε παρατηρήσει τόσο εντυπωσιακή και ανεξήγητη άνοδο στην τιμή μιας μετοχής -και μάλιστα μιας τραπεζικής μετοχής. Κάποιος θα αντιπαραθέσει ότι για τα τραπεζικά δεδομένα η μετοχή είναι αυτό που λέμε «penny stock» και ότι με βάση τις επίσημες ανακοινώσεις, το free float είναι 1,99% των μετοχών.

Υπάρχει, θα πουν κάποιοι άλλοι, το «στόρι» της δημιουργίας του 5ου τραπεζικού πόλου, μέσω της συνένωσης με την Παγκρήτια, την HSBC κ.λπ., το οποίο αν και ανεπίσημο προσώρας, παίζει σχεδόν κάθε μέρα στα μέσα, όπως έχει παίξει και στο Euro2day.gr.

ΜIG: To καρότο, το μαστίγιο και οι υπολογισμοί της... μαυρομύτας - Σφηνάκια για Jumbo, ΟΤΕ

MIG: Ενόψει του καθορισμού τιμής από την Τράπεζα Πειραιώς για την υποχρεωτική δημόσια πρόταση που θα υποβάλει (κάτι που ίσως γίνει και σήμερα), η μετοχή χθες συνέχισε να κάνει «πάρτι» καρφωμένη στο +30%, με όγκο ίσο με το 2,7% της εταιρείας, ενώ υπήρχε και ανεκτέλεστη εντολή αγοράς για ακόμη 3,67% της εταιρείας!

Με δεδομένο πάντως ότι η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας διαμορφώνεται ήδη πάνω από τα 120 εκατ. ευρώ, δεν είναι καθόλου υπερβολικό να πούμε ότι ενσωματώνει ήδη -ίσως και με το… παραπάνω- ΟΛΕΣ τις θετικές προσδοκίες που θα μπορούσαν να προκύψουν στους επόμενους 6-12 μήνες, εφόσον υλοποιηθεί το deal μεταβίβασης της Attica Group.

Πώς «οπλίζεται» ο Σταϊκούρας για 2ο γύρο με τις τράπεζες - Τα επόμενα σχέδια PepsiCo για ΗΒΗ

ΧΡΩΠΕΙ: Με σχεδόν διπλάσιο budget προκηρύχθηκε ο νέος διαγωνισμός για το έργο ΣΔΙΤ στις παλιές εγκαταστάσεις της εταιρείας στην οδό Πειραιώς.

Ο αρχικός διαγωνισμός που προκήρυξε το 2020 η Γενική Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας (και ο οποίος ακυρώθηκε) είχε προϋπολογισμό 100 εκατ. ευρώ περίπου, αλλά μετά τις φάσεις του ανταγωνιστικού διαλόγου με τους ενδιαφερόμενους, αλλά και τις υποδείξεις των αρμόδιων φορέων του ΥΠΕΝ, το έργο φαίνεται να έχει αλλάξει μορφή και προφανώς προϋπολογισμό. Πλέον, ο τελευταίος ανέρχεται σε 230 εκατ. ευρώ, ενώ προβλέπεται πλέον και η συμμετοχή του Δημοσίου με 20 εκατ. ευρώ, πέραν της επένδυσης των ιδιωτών.

(UPDATED) ΜIG: Τα «κουκιά» στο μετοχολόγιο και οι… πυρηνικές λύσεις για STRIX και Πειραιώς

UPD: Oι εξελίξεις τρέχουν με ρυθμό ταχύτερο κι από αυτόν που αναμέναμε. Την πρωτοβουλία την πήρε ο ένας από τους δύο παίκτες με «θεσμική υπόσταση» που όπως τονίσαμε έχουν ρόλο στο deal για την Attica Group. Λίγο πριν ανοίξει το Χρηματιστήριο σήμερα, η Πειραιώς ανακοίνωσε ότι πέρασε το 1/3 των μετοχών της MIG και θα προχωρήσει σε δημόσια πρόταση, κάνοντας αυτό που είχαμε προβλέψει παρακάτω ότι μπορεί να κάνει.

Έτσι εξηγείται και το γιατί δεν προσήλθε στη συνέλευση της MIG χθες ο Αναστάσιος Στάμου της ROLOPACK. Διότι εκείνες τις ώρες, ολοκληρωνόταν η πώληση των μετοχών του στην Πειραιώς, με ιδιωτικό συμφωνητικό που είχε υπογραφεί την Κυριακή.

v