Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 19 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Η λίστα γάμου του Στέφανου και η έκπληξη Καπνισάκη-Κόβει κόστη η Cardlink-Tips για Κρι Κρι, Κέκροψ

ΣΥΡΙΖΑ: Η λίστα γάμου του Στέφανου και η έκπληξη Καπνισάκη-Κόβει κόστη η Cardlink-Tips για Κρι Κρι, Κέκροψ

ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Αμηχανία - τουλάχιστον - έχει προκαλέσει στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ η δημοσιοποίηση από αμερικανικό site της «λίστας γάμου» που κυκλοφόρησαν στους προσκεκλημμένους τους ο Στέφανος Κασσελάκης και ο σύντροφός του Τάιλερ Μακμπέθ, εν όψει του γάμου τους στο τέλος του μήνα στα Χανιά.

Κυρίως η συλλογή χρημάτων (από 100 δολάρια και πάνω ή «other», όπως αναγράφεται, για τον μήνα του μέλιτος («help us create our dream honeymoon» κλπ). Για την ακρίβεια, πρόκειται για τον λογαριασμό που άνοιξαν στην πλατφόρμα honeyfund.com, μέσω της οποίας συγκεντρώνονται χρηματικά δώρα προς τους μελλόνυμφους.

Η εν λόγω τακτική συνηθίζεται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, αλλά όχι στα καθ’ ημάς, με αποτέλεσμα τα παραπολιτικά σχόλια να παίρνουν τη μορφή χιονοστιβάδας. Κάποια δε, να συνοδεύονται από άκρως χλευαστικές και ομοφοβικές επιθέσεις από τα περίφημα ανώνυμα τρολς του Διαδικτύου.

Ακόμα και ένθερμοι υποστηρικτές του κ. Κασσελάκη δεν κρύβουν τη δυσφορία τους γι' αυτή την εξέλιξη, παρατηρώντας ότι θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός, αφού ήταν δεδομένο ότι ο γάμος του θα βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Ο ίδιος έχει προειδοποιήσει ότι η τελετή θα γίνει σε αυστηρά ιδιωτικό πλαίσιο, αλλά όλοι περιμένουν ότι «η μάχη της εικόνας» θα είναι άγρια και θα δοθεί με θεμιτούς και αθέμιτους τρόπους. Οπότε ουδείς ελπίζει ότι ο θόρυβος θα περιοριστεί στη λίστα γάμου και στην honeymoon χρηματική προετοιμασία.

Για την περίφημη λίστα, πάντως, ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης απάντησε, με ανάρτηση του: «Θέλαμε όποιο ποσό λάβουμε να είναι με πλήρη διαφάνεια -χωρίς ‘φακελάκια’- ώστε να δημοσιοποιηθεί και να φορολογηθεί».

Επεισε;…

 

ΑΥΓΗ: Δεν είναι λίγοι δε, και εντός του ΣΥΡΙΖΑ, που βλέπουν την αντίστιξη ανάμεσα σε αυτή την (υλική) προετοιμασία και στη δεινή οικονομική κατάσταση των εργαζόμενων σε «Αυγή» και «Στο Κόκκινο», αφού παραμένουν απλήρωτοι για τον Ιούλιο και δεν έχουν λάβει το επίδομα άδειας.

Μαθαίνουμε πάντως ότι ο κ. Κασσελάκης ζήτησε να συνεδριάσει εντός της εβδομάδας (ίσως την Πέμπτη) η Πολιτική Γραμματεία, με μοναδικό θέμα «την κατάσταση στα κομματικά ΜΜΕ».

Η εν λόγω συνεδρίαση είχε οριστεί για το τέλος Ιουλίου αλλά, όπως λένε από το προεδρικό περιβάλλον, αναβλήθηκε ελλείψει προτάσεων από τους υπεύθυνους για τη λήψη των αποφάσεων: κλείσιμο της καθημερινής «Αυγής» με διατήρηση και ενίσχυση της κυριακάτικης έκδοσης, του site «avgi.gr» και του ραδιοσταθμού «Στο Κόκκινο».

Όλοι καταλαβαίνουν πια ότι οι καθυστερήσεις δεν βοηθούν κανέναν…

 

ΚΑΠΝΙΣΑΚΗΣ: Ξάφνιασε τους πάντες εντός κι εκτός Κουμουνδούρου η κίνηση του διευθυντή του γραφείου του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλη Καπνισάκη, να προβεί σε δήλωση το Σάββατο για «τη θλιβερή πρωτιά καμένων στρεμμάτων» από πυρκαγιές στην πενταετία της κυβέρνησης της ΝΔ, αναδεικνύοντας τα στοιχεία του Copernicus-EFFIS.

Το… ξάφνιασμα αφορά το γεγονός ότι οι διευθυντές των γραφείων των προέδρων δεν προβαίνουν σε προσωπικές δηλώσεις, παρά μόνο για ζητήματα που αφορούν τους ίδιους ή τους «προϊσταμένους» τους.

Κάποιοι δε, αποδίδουν την κίνηση του κ. Καπνισάκη στην έμπρακτη διάψευση διαφόρων δημοσιευμάτων που τον θέλουν να αφήνει την εν λόγω θέση για να μετακομίσει στη Βουλή ως διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Με λίγα λόγια, εκτιμούν ότι η δήλωση σημαίνει «είμαι και θα είμαι εδώ» καθώς, όπως λένε, αποκλείεται να έγινε ερήμην του κ. Κασσελάκη.

 

CARDLINK: Αποδίδει καρπούς η προσπάθεια συγκράτησης του κόστους που καταβάλει το ίδρυμα πληρωμών.

Το 2023, τα έσοδα από πωλήσεις άγγιξαν τα 44 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας μικρή πτώση, σε σχέση με το 2022 (45,7 εκατ. ευρώ), με το κόστος πωληθέντων, όμως, να υποχωρεί με υψηλότερο ρυθμό.

Η εταιρεία διεύρυνε τα περιθώρια κέρδους της (μικτό περιθώριο 48,26% από 40,24%), με αποτέλεσμα να κλείσει την χρήση, με καθαρά κέρδη, μετά από φόρους, 7,5 εκατ. ευρώ από 5,28 εκατ. ευρώ το 2022. Για τη φετινή χρονιά, η εταιρεία αναμένει «ήπια» υποχώρηση κύκλου εργασιών και ενίσχυση της κερδοφορίας, λόγω συγκράτησης του λειτουργικού κόστους.

 

ΚΡΙ ΚΡΙ: Ανακόπηκε την Παρασκευή η… προέλαση της μετοχής σε νέο ιστορικό υψηλό, καθώς έκλεισε τελικώς οριακά χαμηλότερα, στα 12 ευρώ.

Είχε προηγηθεί το ενδοσυνεδριακό υψηλό στα 12,4 ευρώ, στην… πλάτη επτά συνεχόμενων ανοδικών συνεδριάσεων που ανέσυραν τη μετοχή από τα 10,5 ευρώ, με την σωρευτική απόδοση να «πιάνει» το 14% στο διάστημα αυτό.

Σημειώνεται ότι η μετοχή δίνει μέρισμα 0,35 ευρώ (υποχωρεί κοντά στο 3% η μερισματική απόδοση λόγω της πρόσφατης ανοδικής κίνησης), με την αποκοπή να λαμβάνει χώρα στις 22 Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο τρίμηνο, η εταιρεία εμφάνισε αύξηση 14,4% στον κύκλο εργασιών, με τη διοίκηση να διατηρεί την αισιόδοξη στάση της για το σύνολο της χρήσης, αναμένοντας άνοδο 8-11% έναντι του 2023.

 

ΚΕΚΡΟΨ: Αιφνίδιο και έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον έστειλε την Παρασκευή τη μετοχή πάνω από το 1,5 ευρώ με ευρεία άνοδο άνω του 8%.

Η κίνηση συνοδεύτηκε από υψηλό τζίρο -και για τα δεδομένα της εποχής, μια ημέρα μετά την αργία του 15αύγουστου-, καθώς άλλαξαν χέρια πάνω από 116.000 κομμάτια ή το 0,59% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης.Μένει να φανεί αν η κίνηση συνδέεται με ουσιαστικές επιχειρηματικές εξελίξεις ή αν θα «ξεφουσκώσει».

Το ξαφνικό ενδιαφέρον εικάζεται ότι συνδέεται και με την κινητικότητα γύρω από το λιμάνι του Λαυρίου, το οποίο εξελίσσεται σε επενδυτικό… hot spot λόγω του διαγωνισμού για τον ΟΛΛ αλλά και του νέου Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της περιοχής που ανοίγει το δρόμο για ιδιωτικές επενδύσεις.

Στην περιοχή, όπως έγραψε το Euro2day.gr, η ΚΕΚΡΟΨ διατηρεί συμμετοχή στο σχήμα που ελέγχει το παλιό εργοστάσιο της Νηματουργείο Αιγαίον, αλλά και σε ένα παραθαλάσσιο οικόπεδο - «φιλέτο».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v