Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 16 2024

Η Ζωή (Κωνσταντοπούλου) τα θέλει... όλα-Η Λιζ Τρας και το… μαρούλι-Tips για Jumbo, Εθνική, Unibios

Η Ζωή (Κωνσταντοπούλου) τα θέλει... όλα-Η Λιζ Τρας και το… μαρούλι-Tips για Jumbo, Εθνική, Unibios

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Σε αντίθεση με άλλα στελέχη της αντιπολίτευσης που ζήτησαν είτε προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, είτε Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών για την καταστροφική πυρκαγιά στην Αττική, η Ζωή Κωνσταντοπούλου πρωτοτύπησε: ζήτησε και τις δύο διαδικασίες αντί να μπει… στη βάσανο της επιλογής.

Έτσι κι αλλιώς, πάντως, δεν προβλέπεται να δούμε σύντομα ούτε τη μία, ούτε την άλλη μορφή ελέγχου της κυβέρνησης και συζήτησης για τα μέτρα πρόληψης και πυρόσβεσης.

Η Βουλή, ως γνωστόν, παραμένει «κλειστή λόγω θέρους» και οι εργασίες της θα επαναληφθούν μετά τις 26 Αυγούστου. «Από Σεπτέμβριο και βλέπουμε», απαντούν κυβερνητικοί παράγοντες, σημειώνοντας με νόημα, όμως, ότι από τις 7 μέχρι τις 15 του μήνα οι πολιτικοί αρχηγοί θα μιλήσουν και θα δώσουν συνεντεύξεις στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Το υπονοούμενο περί «περιττής» κοινοβουλευτικής διαδικασίας σε επίπεδο αρχηγών είναι προφανές, δηλαδή.

Όσο για Συμβούλιο Αρχηγών, το Μαξίμου δεν δείχνει καμία σχετική προθυμία και, άρα, δεν διαφαίνεται ενδεχόμενο να πάρει τη σχετική πρωτοβουλία η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

 

ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Μηνύματα από τους τόπους των διακοπών τους έστειλαν ο πρωθυπουργός και οι αρχηγοί της αντιπολίτευσης, πλην του Στέφανου Κασσελάκη: όταν διέκοψε τις διακοπές του τη Δευτέρα και ήρθε Αθήνα λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς στην ΒΑ Αττική… δεν επέστρεψε στις Σπέτσες μετά την κατάσβεση της.

Μέσα σε τέσσερις ημέρες πήγε και ξαναπήγε στις πυρόπληκτες περιοχές. Kάλεσε δε τον πρωθυπουργό να επιστρέψει από τα Χανιά για να πάνε μαζί στη Νέα και Παλιά Πεντέλη, τα Βριλήσσια και το Χαλάνδρι, να δουν από κοντά το μέγεθος της καταστροφής και να συνομιλήσουν με τους πολίτες.

Αφορμή για την «πρόσκληση» στάθηκε η δήλωση του κ. Μητσοτάκη ότι οι πληγέντες από την πυρκαγιά «είναι λίγοι». Δήλωση που χαρακτηρίζουν ως «κυνική» στην αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά η οποία δεν προκάλεσε αντιδράσεις… στην υπόλοιπη αντιπολίτευση, αφού αρχηγοί και εκπρόσωποι βρίσκονται σε διακοπές.

 

ΕΒΡΟΣ: Όπως μαθαίνουμε δε, ο κ. Κασσελάκης θα βρεθεί την Τρίτη στον Έβρο και θα ζητήσει ενημέρωση για τις ενέργειες που έχουν γίνει ένα χρόνο μετά την καταστροφική πυρκαγιά στο Δάσος της Δαδιάς.

Θυμίζουμε ότι τέτοιες ημέρες πέρυσι η πύρινη λαίλαπα έκαιγε επί δέκα ημέρες εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα, ενώ σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία καταστράφηκε το 57,74% της έκτασης του Εθνικού Πάρκου.

 

ΛΙΖ ΤΡΑΣ: Πήγε να μιλήσει υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ στη Βρετανία η πρώην -βραχύβια- πρωθυπουργός Λιζ Τρας και αιφνιδιάστηκε από ένα… μαρούλι.

Τη στιγμή που μιλούσε υπέρ του υποψήφιου προέδρου των ΗΠΑ, πίσω της εμφανίστηκε ένα πόστερ με ένα γιγαντιαίο μαρούλι και το μοτό: «Κατέστρεψα την οικονομία».

Υπενθυμίζεται ότι το μαρούλι είχε σηματοδοτήσει τη μικρή θητεία της Τρας στο τιμόνι της Βρετανίας, με τα στοιχήματα να δίνουν και να παίρνουν σε εφημερίδες και social media για το ποιος θα επιβιώσει περισσότερο, η βρετανίδα πρωθυπουργός ή το δημοφιλές λαχανικό.

Για την ιστορία, την ευθύνη για το bullying στην πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας ανέλαβαν οι ακτιβιστές Led By Donkeys.

 

 

JUMBO: Τρείς ημέρες αντίδρασης για τον τίτλο μετά τη βουτιά που προηγήθηκε έχουν αποφέρει σωρευτικά κέρδη 8%.

Στα 23,46 ευρώ το κλείσιμο της Τετάρτης (+4,27%) σε μια συνεδρίαση που συνεχίστηκε η καταγραφή υψηλού όγκου συναλλαγών, 5,5 εκατ. ευρώ.

Η απόσταση από το υψηλό έτους (30 ευρώ) που καταγράφηκε λίγο πριν το placement μετοχών από τον βασικό μέτοχο, Απόστολο Βακάκη, παραμένει ακόμα μεγάλη καθώς αγγίζει το 28%.

 

ΕΘΝΙΚΗ: Στα 7,92 ευρώ (+4,13%) το κλείσιμο της Τετάρτης που σηματοδότησε την τέταρτη σερί ανοδική συνεδρίαση για τον τίτλο. Στην περίπτωση της τράπεζας τα κέρδη σε αυτό το διάστημα είναι 8,2%.

Η κεφαλαιοποίηση φτάνει τα 7,25 δισ. ευρώ και κατατάσσει την ΕΤΕ στην τρίτη θέση, πίσω από την Coca Cola (11,9 δισ. ευρώ) και την Eurobank (7,47 δισ. ευρώ).

 

UNIBIOS: Σε νέα επίπεδα ρεκόρ έκλεισε την Τετάρτη ο τίτλος, με άνοδο άνω του 2% και υψηλό τζίρο.

Η μετοχή έχει τεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος λόγω και της… κλιματικής αλλαγής με τους επενδυτές να ποντάρουν σε υψηλότερα μεγέθη λόγω των λύσεων που προσφέρει σε προβλήματα λειψυδρίας, για τις οποίες αναμένεται υψηλή ζήτηση τα επόμενα χρόνια.

Παράλληλα, όσοι ποντάρουν στη μετοχή αναμένουν εξελίξεις και στις προσπάθειες εξαγοράς εταιρίες του κλάδου στην Κεντρική Ευρώπη, σύμφωνα και με σχετικές δηλώσεις του προέδρου Αντ. Σβορώνου στην πρόσφατη γενική συνέλευση των μετόχων.

Ετσι, ο τίτλος εμφανίζει απόδοση άνω του 33% τον τελευταίο μήνα…

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v