Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 14 2024

Ο Νίκος Καραμούζης και ο «πάτος»-Εισφορά εις είδος από Natech σε Snappi-Tips για Motor Oil, Intralot, Κρι Κρι

Ο Νίκος Καραμούζης και ο «πάτος»-Εισφορά εις είδος από Natech σε Snappi-Tips για Motor Oil, Intralot, Κρι Κρι

ΚΑΡΑΜΟΥΖΗΣ: Αστραψε και βρόντηξε ο γνωστός τραπεζίτης μετά την καταστροφική πυρκαγιά στην Αττική. Σε ανάρτησή του στο Χ επισημαίνει ότι «Δεν πάει άλλο! Τα κάψαμε όλα στο Ν. Αττικής!»

«Έλεος πια με την πολιτική αντιπαράθεση! Κούρασε! Να κινδυνεύουνε τα σπίτια και οι ζωές μας στον αστικό ιστό; πάτος!», συνέχισε ο νυν πρόεδρος της Grant Thornton.

«Χρειαζόμαστε ένα εθνικό σχέδιο οικολογικής ανασυγκρότησης/προστασίας του Νομού Αττικής, πόρους, στήριξη από όλους! Το οφείλουμε στα παιδιά μας».

Μένει να φανεί αν ακούει κανείς, αν και δεν θα βάζαμε και στοίχημα.


SNAPPI: Στα 16,5 εκατ. ευρώ αποτιμήθηκαν (σ.σ. ως άυλα στοιχεία ενεργητικού) τα λογισμικά προγράμματα (Core banking System, Banking as a Service, Artemis Mobile App, ATM Host, Wallet Digital Onboarding, MyData κ.ά.), που αναπτύσσει η Natech για την νέα ψηφιακή SNAPPI, μαζί με τις άδειες χρήσης τους.

Πρόκειται για εισφορά εις είδος της Natech στη SNAPPI, η αξία της οποίας αποτιμήθηκε από την Action Auditing.

Η αποτίμηση διενεργήθηκε, προκειμένου Πειραιώς και Natech, που αποτελούν τους δύο ιδρυτικούς μετόχους της SNAPPΙ, να αναδιαμορφώσουν τα ποσοστά τους στα αρχικώς συμφωνηθέντα επίπεδα.

Σημειώνεται ότι η SNAPPI έλαβε άδεια τραπεζικών εργασιών από την ΕΚΤ και ετοιμάζεται να ξεκινήσει εργασίες στις αρχές του 2025.

 

ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ: Τακτική γενική συνέλευση μετόχων συγκάλεσε στις 3 Σεπτεμβρίου η τράπεζα. Στα θέματα, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνεται η έγκριση του σχεδίου σύμβασης για την απορρόφηση της από την Attica Bank, βάσει της σχέσης ανταλλαγής, που έχει ανακοινωθεί (0,0292156343836978 νέες μετοχές Attica για κάθε 1 μετοχή Παγκρήτια).

Στην ατζέντα της γενικής συνέλευσης περιλαμβάνεται, επίσης, η απένταξη της Παγκρήτια από το νόμο Χαρδούβελη για την ενεργοποίηση του DTC. Τέλος, προτείνεται η επανεκλογή των υφιστάμενων μελών Διοικητικού Συμβουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι στις 3 Σεπτέμβρη συγκάλεσε έκτακτη γενική συνέλευση και η Attica Bank, για την έγκριση του σχεδίου σύμβασης συγχώνευσης και την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ως αποτέλεσμα απορρόφησης της Παγκρήτια.

 

CAVINO: Ίσως το όνομα να μην λέει πολλά σε αρκετούς, όμως η εταιρεία που ξεκίνησε από το Αίγιο το 1958 από τον Κωνσταντίνο Αναστασίου και τον Ιωάννη ∆ούσκα, είναι από τα δυνατά χαρτιά στον χώρο της εμπορίας και παραγωγής κρασιού, που η αλήθεια είναι ότι ταλαιπωρείται τα τελευταία χρόνια.

Μεταξύ των σημάτων και εταιρειών που έχει κάτω από την ομπρέλα της είναι και αυτό της «ΜΠΑΜΠΑΤΖΙΜ Ο.Ε.».

Για την εταιρεία υπάρχει μια είδηση: πρόκειται να αποκτήσει μια ακόμη εταιρεία. Την Αναστασίου Τρόφιμα ΑΕΒΕ κυριότητας του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Θεοδώρου και Ιωάννη Αναστασίου.

Το τίμημα της συναλλαγής έχει προσδιοριστεί στα 299.800 ευρώ και θα καταβληθεί σε 6 δόσεις με πρώτη στις 31 Δεκεμβρίου και τελευταία στις 30 Ιουνίου του 2027.

Η αποκτηθείσα εταιρεία είναι μια μικρή οικονομική οντότητα που δραστηριοποιείται, μεταξύ άλλων, στην επεξεργασία, αποθήκευση, τυποποίηση, εξαγωγή, πώληση, διακίνηση βρωσίμων ελιών και ελαιολάδου και η εμπορία παντός είδους τροφίμων και ποτών.

Όσο για την Cavino, το 2022 (τελευταίος δημοσιευμένος ισολογισμός) εμφάνισε πωλήσεις 30,830 εκατ. ευρώ (το 2021 ήταν 25,953 εκατ. ευρώ) εκ των οποίων το 67% (το 2021 ήταν 72%) προήλθαν από εξαγωγές προς χώρες κυρίως της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε ό,τι αφορά την τελική γραμμή τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν το 2022 κατά 9% υπερβαίνοντας το 1,512 εκατ. ευρώ.

 

OLYMPIC CATERING: Πρόσθετους φόρους 198 χιλ. ευρώ για τις ανέλεγκτες φορολογικά χρήσεις 2018-2020 θα πληρώσει η θυγατρική της Goody’s.

Πωλήσεις και κέρδη ενισχύθηκαν σημαντικά πέρυσι, ωστόσο η διοίκηση της εταιρείας (και δεν είναι η μοναδική), αν και προβλέπει για φέτος αύξηση των πωλήσεων και της λειτουργικής κερδοφορίας σημειώνει ότι οι προκλήσεις είναι πολλές και το περιβάλλον ιδιαίτερα ρευστό.

Πέρυσι οι πωλήσεις της Olympic Catering αυξήθηκαν 5,4% στα 47,328 εκατ. ευρώ, τα EBITDA ανήλθαν στα 7,143 εκατ. ευρώ (το 2022 ήταν 6 εκατ. ευρώ) και τα καθαρά κέρδη στα 2,986 εκατ. ευρώ έναντι 2,733 εκατ. ευρώ.

Όσο για το μέρισμα η θυγατρική της Goody’s θα διανείμει 3,08 εκατ. ευρώ. Ήτοι 0,28 ευρώ ανά μετοχή.

 

MOTOR OIL: Εκπληξη προκάλεσε στην αγορά η είδηση της εξόδου της μετοχής από τον δείκτη MSCI Standard Greece, αν κρίνουμε από την αντίδραση του τίτλου.

Η μετοχή βρέθηκε να χάνει έως και 5,5% και τελικά έκλεισε στα 21,02 ευρώ, περιορίζοντας τις απώλειες στο 3,67%. Οι συναλλαγές εκτινάχθηκαν στα 12 εκατ. ευρώ αντιπροσωπεύοντας περί το 15% του συνολικού τζίρου στο Χρηματιστήριο.

Οριακά πάνω από το χαμηλό έτους (20,9 ευρώ) που σημειώθηκε στο sell off της 5ης Αυγούστου.

 

INTRALOT: Θέση που, σύμφωνα με πληροφορίες, αντιστοιχεί στο 0,82% του μετοχικού κεφαλαίου φέρεται να έχει χτίσει στη μετοχή το Amber Capital, γνωστό από προηγούμενη τοποθέτησή του στη μετοχή της ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Στο 1,11 ευρώ βρίσκεται ο τίτλος απέχοντας σημαντικά (13%) από το υψηλό του 1,276 ευρώ από τις 12 Ιουλίου.

 

ΚΡΙ ΚΡΙ: Εξι ανοδικές συνεδριάσεις μετρά η γαλακτοβιομηχανία κατά τη διάρκεια των οποίων κάλυψε και με το παραπάνω τη βουτιά της Δευτέρας που καταγράφηκε το sell off στην εγχώρια αγορά.

Σε αυτό το διάστημα κινήθηκε από τα 10,5 ευρώ στα 11,9 ευρώ του χθεσινού κλεισίματος, με τη συνολική απόδοση στο 13%.

Την επόμενη εβδομάδα κόβεται το μέρισμα 0,35 ευρώ ανά μετοχή (μεικτά) το οποίο θα καταβληθεί στους μετόχους στις 28 Αυγούστου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v