Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Eλληνικές Τράπεζες: Γιατί γλιτώνουν τις υποαξίες από ομόλογα - Το νέο μέτωπο της Aegean - Credit Suisse: Δυο πόρτες στη ζωή της

ΤΡΑΠΕΖΕΣ-ΟΜΟΛΟΓΑ: Χθες ο Χαμαιλέων ανέδειξε μία από τις βασικές ανησυχίες των επενδυτών, σε σχέση με τις επιπτώσεις στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα από τη βίαιη προσαρμογή των επιτοκίων: τις υποαξίες, που ενέχουν τα χαρτοφυλάκια Διακράτησης ως τη Λήξη, διατηρώντας παλαιές ομολογιακές εκδόσεις.

Η ανησυχία πηγάζει από την αύξηση του κόστους χρηματοδότησης (cost of funding). Αν το cost of funding υπερβεί το κουπόνι μιας ομολογιακής έκδοσης, η τράπεζα μπαίνει μέσα. Αν αυτό συνεχιστεί ως τη λήξη της έκδοσης, η… φακή τρώει το λάδι.

Αγορές: Ο συστημικός κίνδυνος από Credit Suisse, τα «τοξικά» ομόλογα και πώς τα τεφαρίκια γίνονται... κατιμάδες

ΑΓΟΡΕΣ: Μετά την ήρεμη προχθεσινή ημέρα, χθες «έφαγε η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι». Οπότε αλλάζει πάλι το τοπίο.

Πολλά θα εξαρτηθούν από τις κινήσεις προστασίας (πρωτίστως) της Credit Suisse, καθώς και άλλων τραπεζών που βρέθηκαν στο στόχαστρο σε αμφότερες τις όχθες του Ατλαντικού.

Κακή σύμπτωση ότι σήμερα αναμένεται να ανακοινώσει αυξήσεις επιτοκίων η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Θα «κωλώσουν» οι κεντρικοί τραπεζίτες, λόγω της αναταραχής στις αγορές, παρά την αναζωπύρωση του πληθωρισμού στη Γαλλία;

Πατέλης: Το σοκ μέσω... TikTok - Τράπεζες: Αντέχουν παρά το «μακροβούτι» - Ο περιζήτητος κος Ξηρουχάκης

GRECOTEL: Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το επενδυτικό πλάνο του ομίλου, με τα βλέμματα στραμμένα στις εργασίες αναβάθμισης, ύψους 43 εκατ. ευρώ, στα πέντε ξενοδοχεία της Μυκόνου και της Κέρκυρας που εντάχθηκαν στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας την άνοιξη του 2021.

Όπως πληροφορείται η στήλη, όμως, επενδύσεις θα πραγματοποιηθούν και στη ναυαρχίδα της Grecotel, το πολυτελές Cape Sounio. To πλάνο προβλέπει εργασίες αναβάθμισης σε ένα τμήμα του luxury resort που βρίσκεται στην αθηναϊκή Ριβιέρα και προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες…

Υποδομές: Τα καμπανάκια και η κοινωνική ευθύνη - Τα ραντεβού της Πειραιώς στο Λονδίνο - Αγορές: Συμπληγάδες για τη FED

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Ήρεμοι εμφανίσθηκαν μπροστά στους αναλυτές ως προς τη συμπεριφορά των δανειοληπτών ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Παύλος Μυλωνάς (φωτ.) αλλά και ο CFO Χρήστος Χριστοδούλου.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν... παρατράγουδα, τα δάνεια εξυπηρετούνται κανονικά και δεν φαίνεται να δημιουργούνται αξιοπρόσεκτα NPEs. Είναι γεγονός ότι η Εθνική Τράπεζα παράγει σημαντικό αποτέλεσμα στις ρυθμίσεις δανείων, κυρίως στο στεγαστικό χαρτοφυλάκιο.

Βέβαια, όλα αυτά «προς το παρόν» καθώς μπροστά μας έχουμε και νέες αυξήσεις επιτοκίων, που θα αυξήσουν έτι περαιτέρω το ύψος των μηνιαίων δόσεων!

Τέμπη: Οι... άφωνοι αρμόδιοι και το «κάδρο» των ευθυνών - Ποιες τράπεζες προτιμά η Société - Σφηνάκια για Attica Bank, Interwood

ΤΕΜΠΗ: Τώρα που όλοι ξεψαχνίζουμε το χάος και το χάλι (εκφράσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, όχι δικές μας) που επικράτησε στους σιδηροδρόμους, καλό θα ήταν να βάλουμε στο πραγματικό κάδρο των ευθυνών κι αυτούς που εμφανίζονται ή εμφανίζονταν να έχουν επισήμως την αρμοδιότητα της εποπτείας. Διότι, ως γνωστόν, η ευθύνη δεν μπορεί παρά να πηγαίνει παρέα με την αρμοδιότητα εποπτείας.

Μπορεί ο Κώστας Αχ. Καραμανλής να ανέλαβε όπως όπως την «αντικειμενική πολιτική ευθύνη», αλλά δεν ήταν μόνος του στο υπουργείο Υποδομών, γι' αυτό και ως ανώτατη ηγεσία, μοίραζε με αποφάσεις του αρμοδιότητες εποπτείας.

v