Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

XA: Αντίδραση προς τις 970 μονάδες

Κίνηση προς τις 970 μονάδες επιχειρεί η Σοφοκλέους Διψήφια κέρδη για τη Eurobank.Υπεραπόδοση για Πειραιώς, MIG, Εθνική, Alpha με την πλειονότητα των υπόλοιπων να ακολουθεί ανοδικά. Πτώση για ΟΠΑΠ. Αυξημένος ο τζίρος.

 Οι αυξημένες συναλλαγές, η διάθεση για μόχλευση και η σχετικά άμεση ανταπόκριση της αγοράς είναι τα κυριότερα χαρακτηριστικά των πρώτων 30-40΄ της συνεδρίασης. 

Αναλυτικότερα, με ανοδικό χάσμα άνοιξε η συνεδρίαση για τον Γενικό Δείκτη (συγκεκριμένα από τις 954 μονάδες), για να συνεχίσει έως τις 963,07, ανεβάζοντας τον πήχη.

Ενδεχομένως, διερευνητικά προς τις 970-980 μονάδες για τον Γ.Δ., επίπεδο που αντιστοιχεί στην επαναπροσέγγιση των 335-340 μονάδων για τον Ftse Large Cap.

Χωρίς προβλήματα -τεχνικά κυρίως- η μέχρι τώρα διακύμανση των βασικών δεικτών, με τον Large Cap έως τις 319,85, τον τραπεζικό άνετα προς τις 150 μονάδες (και λίγο παραπάνω) και τον σηματωρό Ft Mid έως τις 1.170-1.180 μονάδες.

Κίνηση αρμονική, με συναλλαγές αυξημένες σχετικά με τον μέσο όρο των προηγούμενων τριών συνεδριάσεων.

Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 11.15 ο τζίρος ξεπερνούσε τα 20 εκατ. ευρώ με 18,9-19,1 εκατ. τεμάχια, κι αυτό γιατί ανεβάζουν συναλλαγές και πάλι οι τραπεζικές μετοχές. Πάνω από 10 εκατ. τεμάχια στη μετοχή της Πειραιώς, που τεχνικά έχει ανοίξει βλέποντας το 0,30 ευρώ, ενώ στις προηγούμενες συνεδριάσεις εκτιμάται πως έγιναν διανομές σε τιμές πέριξ του 0,22-0,24 ευρώ.

Ούτως ή άλλως, σημαντικό μέρος των ημερήσιων συναλλαγών όχι μόνο στην Πειραιώς αλλά επίσης και σε Εθνική, Alpha Bank και Eurobank αποδίδεται σε βραχυπρόθεσμους παίκτες και στο ενδοσυνεδριακό παιχνίδι.

Επιθετική προς το 1,10-1,15 ευρώ η Alpha Bank, ενώ για την Εθνική η μεγάλη ημέρα είναι την ερχόμενη Μεγάλη Δευτέρα, οπότε στην επαναληπτική γενική συνέλευση θα γίνουν γνωστά όλα όσα ενδιαφέρουν μετόχους και ενδιαφερόμενους.

Από τη μη τραπεζική 3άδα των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και ΔΕΗ η μετοχή του πρώτου καταγράφει τα ισχυρότερα κέρδη.

Υψηλότερα η μετοχή της Ελλάκτωρ και δικαιολογημένα, αφού το επικοινωνιακό σκηνικό που έχει στηθεί από το πρωί ευνοεί τον όμιλο.

Ωστόσο, πέραν του επικοινωνιακού ή του τραπεζικού χαρακτήρα αυτών των συνεδριάσεων, σταθερά ανοδικές δυνάμεις συνεχίζουν μεθοδικά και υψηλότερα.

Αγοραστές στη Motor Oil (έχουν γίνει και 2-3 πακέτα τις τελευταίες 1-2 ημέρες), στο 0,351 ευρώ η μετοχή της MIG διπλώνει από τα τελευταία ελάχιστά της (του 0,175 ευρώ στις 8/4), ανεβάζει στροφές η ΕΧΑΕ (με τέσσερα πακέτα εχθές στα 5,02 και στα 5,07 ευρώ).

Ικανοποιητική η συμπεριφορά μετοχών-σηματωρών όπως Σωληνουργεία Κορίνθου, Μυτιληναίος, FFG, Intralot. Όπως επίσης από τον Ft Mid για Αττικής, ΓΕΚ-Τέρνα, Φουρλή, Νηρέα, Πλαστικά Θράκης.

Να σημειώσουμε επίσης το ενδιαφέρον θέμα του Γ. Σαββάκη που αφορά το "σε ποια χαρτιά ποντάρει τώρα η αγορά".


Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v