Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ, ΔΕΗ και ΟΠΑΠ κράτησαν τις 950 μονάδες

Στο πράσινο έκλεισε τελικώς ο Γενικός Δείκτης, μετά από 12 εναλλαγές προσήμου, καθώς την αδυναμία των τραπεζικών τίτλων κάλυψαν οι ΔΕΗ, ΟΤΕ και ΟΠΑΠ. "Βοήθειες" από 3Ε, Μυτιληναίο, Ελλάκτωρα.  

Η σημερινή συνεδρίαση επιβεβαίωσε την χθεσινή μη πειστική Τραπεζική αντίδραση και έτσι χρειάστηκε να αναλάβουν εκ νέου τις “ευθύνες τους” οι μη Τραπεζικοί Δεικτοβαρείς τίτλοι και πιο συγκεκριμένα οι ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και ΔΕΗ, έχοντας σχετικές βοήθειες από Coca-Cola, Ελλάκτωρα, Μυτιληναίο και Τέρνα Ενεργειακή.

Έτσι, ενώ στην αρχή ο Δείκτης υποχώρησε μέχρι τις 944,9 μονάδες, σταδιακά άρχισε να ανακάμπτει και αφού άλλαξε 12 φορές πρόσημο, κατόρθωσε τελικά να κλείσει με θετικό πρόσημο, κάτι που βοήθησε τους “πράσινους” τίτλους να υπερκεράσουν τους “κόκκινους” που οδήγησαν την “κούρσα” ακριβώς στο τέλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις μη Τραπεζικές μετοχές του FTSE25, μόνιμα με θετικό πρόσημο κινήθηκαν οι ΟΤΕ και ΟΠΑΠ.


Οι οικονομικές εξελίξεις στην Κύπρο- οι κυπριακές μετοχές

Επίσης μόνιμα με θετικό πρόσημο κινήθηκαν οι τίτλοι των δύο Κυπριακών Τραπεζών.

Με “Κουτί της Πανδώρας” που ενδέχεται να διαταράξει την ηρεμία που άρχισε να επέρχεται στις Αγορές χαρακτηρίζουν την Κύπρο οι ξένοι αναλυτές, που παρουσιάζονται διχασμένοι ως προς το τι μέλλει γενέσθαι με το Κυπριακό χρέος. Κάποιοι θεωρούν ότι η Χώρα είναι πολύ μικρή για να επηρεάσει τις ευρύτερες εξελίξεις και τη σταθερότητα της Ευρωζώνης, ενώ άλλοι θεωρούν ότι μπορεί να προκληθούν συστημικές επιπτώσεις.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το StockWatch, δραματική είναι η κατάσταση στον τομέα των Κατασκευών στην Κύπρο με την παραγωγή στον κλάδο να υποχωρεί στα επίπεδα που βρισκόταν τη δεκαετία του 1990 και να συρρικνώνεται με διψήφιο ρυθμό για πέμπτο συνεχές έτος.

Τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Στατιστική Υπηρεσία αναδεικνύουν το μεγάλο κραχ του Κατασκευαστικού κλάδου, που είναι ο πιο “αδύνατος κρίκος” της συνεχιζόμενης ύφεσης.

Το τρίτο τρίμηνο του 2012 η κατασκευαστική δραστηριότητα υποχώρησε με το δεύτερο μεγαλύτερο ρυθμό από τότε που υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, παρά την ιδιαίτερα χαμηλή περυσινή βάση. Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Στατιστική Υπηρεσία, ο δείκτης παραγωγής στις Κατασκευές για το τρίτο τρίμηνο του 2012 υποχώρησε στις 59,4 μονάδες, σημειώνοντας μείωση 17,1% έναντι του τρίτου τριμήνου του 2011. Από το 2008 ο δείκτης παρουσιάζει μείωση κοντά στο 50%.


Πως κινήθηκε το τραπεζικό ταμπλώ

Μένοντας στο Τραπεζικό ταμπλώ, ίσως αξίζει να σημειωθεί η τρίτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για την Τρ. Αττικής, όμως δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι πρόκειται για αγοραστικό ενδιαφέρον και όχι για απλή ανακωχή πωλήσεων.

Μεταφερόμενοι στον υπόλοιπο μη Τραπεζικό 25αρη, ασφαλώς ο πρώτος λόγος ανήκει και σήμερα στους “τρεις σωματοφύλακες”, δηλαδή τους ΟΤΕ, ΔΕΗ και ΟΠΑΠ που δείχνουν να κρατάνε την ανοδική τάση χωρίς η μέχρι στιγμής διόρθωση της Αγοράς να έχει επηρεάσει τα διαγράμματα.

Σε υψηλό 18 μηνών έκλεισε σήμερα η μετοχή του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών, συμπληρώνοντας δεύτερη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση. Αξίζει ιδιαίτερης προσοχής η συμπεριφορά του τίτλου, καθώς έχει μπροστά του την ιδιαίτερα δύσκολη ζώνη αντίστασης που οριοθετείται από τα 6,00 έως τα 6,50 ευρώ.

Περίπου επί καθημερινής βάσεως αλλάζει τελικό πρόσημο ο τίτλος του Οργανισμού Προγνωστικών, που πρέπει το ταχύτερο να δώσει ανοδική διαφυγή υψηλότερα της ζώνης 6,60 – 6,75 ευρώ, αν θέλει να ελπίζει σε κίνηση προς τα 7,50 – 8,00 ευρώ.

Δεύτερη συνεχόμενη θετική συνεδρίαση για τον τίτλο της ΔΕΗ που υποχώρησε από το υψηλό ημέρας των 6,75 ευρώ και έκλεισε οριακά χαμηλότερα από την ζώνη αντίστασης 6,70 – 6,80 ευρώ. Ανοδική διάτρηση της παραπάνω ζώνη δημιουργεί σημαντικά τεχνικά περιθώρια, καθώς η επόμενη ουσιαστική αντίσταση εντοπίζεται στα 8,60 ευρώ.

Μετά από πέντε συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις, ξαναγύρισε σε θετικό κλείσιμο ο τίτλος του Μυτιληναίου που διακράτησε την στήριξη των 4,50 ευρώ και δείχνει να θέλει να ξαναδοκιμάσει την σημαντική αντίσταση στα 4,80 – 5,07 ευρώ.

Τρίτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση για τον τίτλο του Τιτάνα που σήμερα κινήθηκε μόνιμα με αρνητικό πρόσημο και έκλεισε πολύ κοντά στο χαμηλό ημέρας. Αν συνεχίσει να κινείται “νότια”, πολλά θα παιχτούν στην στήριξη των 13,75 ευρώ, καθοδική διάτρηση της οποίας θα ανοίξει την “καταπακτή” προς τα 12,50 ευρώ.

Μένοντας στις τεχνικές ενδείξεις και στο ταμπλώ του FTSE25, αξίζει να σημειωθεί ότι η μετοχή της Alpha Bank έκλεισε εκ νέου χαμηλότερα από την στήριξη των 1,32 ευρώ και η αμέσως επόμενη εντοπίζεται στα 1,23 ευρώ.

Για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση ο τζίρος παρουσίασε διαθέσεις περαιτέρω υποχώρησης και σήμερα σημειώθηκε ο χαμηλότερος τζίρος των τελευταίων 8 συνεδριάσεων, από τον οποίο το 29% της συνολικής μικτής αξίας συναλλαγών το απέσπασαν μόλις δύο τίτλοι και πιο συγκεκριμένα οι ΟΤΕ και ΟΠΑΠ.

Επιφυλακτικοί δηλώνουν οι περισσότεροι παράγοντες της Αγοράς, μέχρι να βεβαιωθούν ότι το Χ.Α. έχει τα απαραίτητα “καύσιμα” να κινηθεί ψηλότερα, χωρίς Τραπεζικές βοήθειες.
Τεχνικά, το μεσοπρόθεσμο ανοδικό κανάλι παραμένει σε ισχύ αν ο Δείκτης κατορθώσει να παραμείνει υψηλότερα των 950 μονάδων. Πιθανή η minimum κίνηση προς τις 1030 – 1080 μονάδες. Πρώτο σήμα επανεπιβίβασης, το κλείσιμο υψηλότερα των 970 και ακόμα καλύτερα υψηλότερα των 1000 μονάδων.


Σε αντίθετη περίπτωση, οι πρώτες στηρίξεις στις 935 και 910 μονάδες.

Από την άλλη, ο 25αρης συνεχίζει να επιβεβαιώνει όλους όσους υποστήριξαν ότι “θέλει τον χρόνο του” για να διασπάσει την ισχυρή ζώνη αντίστασης που οριοθετείται μεταξύ των 340 και 350 μονάδων.

Για να πάρουμε καινούργιο σήμα εισόδου στο “intraday” χρειαζόμαστε μία διάσπαση των 336 μονάδων. Αντίθετα καθοδική διάτρηση των 320 μονάδων θα ανεβάσει στροφές στην διορθωτική τάση και ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης δεν αποκλείεται να αναζητήσει στήριξη στις 313 μονάδες.


Απόλυτη ισορροπία στο FTSE25

Απόλυτη ισορροπία στο ταμπλώ του FTSE25, όπου αμετάβλητοι έκλεισαν οι τίτλοι των Intralot, Motor Oil, Jumbo.

Στην πλευρά των θετικών πρωταγωνιστών, με κέρδη μεγαλύτερα του 3% οι Κύπρου και Μυτιληναίος, του 2% οι ΔΕΗ, Ελλάκτωρ, ΟΛΠ, ΟΤΕ, Τέρνα Ενεργειακή, ενώ με μικρότερα κέρδη έκλεισαν οι ΕΧΑΕ, Μέτκα, ΟΠΑΠ και Coca-Cola.

Αντίθετα οι μεγαλύτερες απώλειες για Τιτάνα (-6,31%), Eurobank (-5,08%), Folli Follie Group (-4,55%) και Alpha Bank (-3,03%), ενώ με μικρότερες απώλειες ακολούθησαν οι υπόλοιπες μετοχές του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μεταξύ 961,26 (10.30) και 944,9 (11.03) και έκλεισε στις 953,71 μονάδες με κέρδη 0,10%, ενώ ο τζίρος έφθασε τα 45,6 εκατ. από τα οποία τα 2,2 αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΕΧΑΕ, ΟΠΑΠ, Coca-Cola, MLS).

Στο τέλος κρίθηκε η αναλογία ανοδικών (81) – πτωτικών (78) μετοχών, για 17 τίτλους τα ημερήσια κέρδη ξεπέρασαν το 7% και άλλοι 15 έκλεισαν με ημερήσιες απώλειες μεγαλύτερες των επτά ποσοστιαίων μονάδων.

Στα επιμέρους, τέταρτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση για τον Σπύρου, και τρίτη συνεχόμενη πτωτική για την Αττικάτ, που δείχνει να διορθώνει άτσαλα, μετά την κούρσα που προηγήθηκε.

Χωρίς να “σηκώσουν” συναλλαγές τα Πλ. Κρήτης κινούνται σε υψηλά 64 μηνών, ενώ ο Αστέρας με δεύτερη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση απειλεί υψηλά 40 μηνών και δείχνει ότι έχει τα “φόντα” να απασχολήσει μερίδα “διορατικών” επενδυτών, αφού ξεκίνησε και επίσημα η διαδικασία πώλησης.

Πράσινο φως στην εκταμίευση της δόσης από το ΔΝΤ

Από εκεί και πέρα, “πράσινο φως" για την εκταμίευση ποσού ύψους 3,24 δισ. ευρώ έδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Ωστόσο παράλληλα, μέσω της Κριστίν Λαγκάρντ απευθύνει και αυστηρές προειδοποιήσεις. “Θα χρειαστούν σθεναρές μεταρρυθμίσεις και ευρεία εσωτερική υποστήριξη για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες, με ταυτόχρονη μακροπρόθεσμη υποστήριξη από τους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδος”, υποστηρίζει η Κριστίν Λαγκάντ σε δήλωση της.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ σημείωσε ότι “η Ελλάδα χρειάζεται να αναμορφώσει ριζικά την φορολογική διοίκηση της, να ενισχύσει τις εισπράξεις φόρων, να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή και να συρρικνώσει τον διογκωμένο Δημόσιο τομέα, ιδιαίτερα με στοχευμένες μειώσεις προσωπικού”.

Η Ελλάδα πρέπει να αντισταθεί στις εγχώριες πολιτικές πιέσεις για επιβράδυνση των μεταρρυθμίσεων, δήλωσε ο κ. Στουρνάρας σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters.

Προέβλεψε ότι η ανεργία θα συνεχίσει να κινείται ανοδικά ενώ τόνισε ότι μπορεί να χρειαστούν λιγότερα από 50 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών εξαιτίας των εξοικονομήσεων που προκύπτουν από τις συγχωνεύσεις.


Τι λέει η Alpha Bank για την ελληνική οικονομία

Εξαιρετικά επώδυνη χαρακτηρίζει η Alpha Bank την κατάσταση που βιώνει η Ελληνική οικονομία μετά από 3 έτη συνεχούς μείωσης των εισοδημάτων. Όπως αναφέρει στο εβδομαδιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων η ανεργία αποτελεί σήμερα το μεγαλύτερο κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Χώρα.

Προς τον σκοπό αυτό, απαιτείται πάση θυσία να ενισχυθεί περαιτέρω με πιο αποφασιστικές ενέργειες η ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας, και κυρίως σε κρίσιμους κλάδους της οικονομίας, ήδη από τις πρώτες ημέρες του 2013.

Αυτό, όμως, δεν πρόκειται να επιτευχθεί με τη συνεχή αφαίμαξη του διαθέσιμου εισοδήματος των μισθωτών και των συνταξιούχων και όσων κατάφεραν με τις αποταμιεύσεις μιας ζωής να αποκτήσουν σπίτι και αυτοκίνητο, από μία ανεδαφική φοροεισπρακτική πολιτική, που γίνεται στο όνομα της μείωσης των ελλειμμάτων αλλά που στην ουσία διευκολύνει τις αστοχίες στην πάταξη της φοροδιαφυγής και στο νοικοκύρεμα του Κράτους. Η ιστορία με τον γάιδαρο του Χότζα είναι, εν προκειμένω, επίκαιρη και άκρως διδακτική, αναφέρει η Alpha.

"Oι αγορές της Ευρωπαϊκής Περιφέρειας και κυρίως το Ελληνικό Χρηματιστήριο, θα αποτελέσουν την πηγή της πραγματικής αξίας (real value) που χρειάζονται στην τρέχουσα συγκυρία οι επενδυτές", δήλωσε ο Patrick Legland, επικεφαλής ερευνών της Societe Generale.

"To σκάνδαλο της λίστας Lagarde είναι ικανό να φέρει την Ελλάδα ξανά στο προσκήνιο του Παγκόσμιου ενδιαφέροντος και μάλιστα πολύ πιο σύντομα από ότι αναμενόταν", προειδοποιεί σε εκτενές της άρθρο για όλα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα η Megan Greene, επικεφαλής οικονομόλογος της Maverick Intelligence και πρώην διευθύντρια Ευρωπαϊκών Οικονομικών Ερευνών στη Roubini Global Economics.

Και προειδοποιεί: “Οι περισσότεροι δεν έχουν αντιληφθεί τι μπορεί να σηματοδοτήσει για την επόμενη μέρα της Ελλάδας η υπόθεση της λίστας Lagarde. To σκάνδαλο με τη λίστα δεν σηματοδοτεί απλά την αποτυχία βασικών θεσμών στην ήδη προβληματική Ελλάδα, αλλά μπορεί μάλιστα να σημάνει την αρχή του τέλους για την Κυβέρνηση συνασπισμού και επομένως την αρχή του τέλους για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ”.


Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις

Με μικτά πρόσημα έκλεισαν τα μεγάλα Ασιατικά Χρηματιστήρια, στο “πράσινο” κινούνται οι μεγάλες Ευρωπαϊκές Αγορές και οι πρώτες ώρες στο NYSE.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ενέκρινε την επόμενη δόση του πακέτου βοηθείας για την Πορτογαλία. Το ΔΝΤ ενέκρινε την εκταμίευση 838,8 εκατομμυρίων ευρώ, μετά από συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής στην Ουάσινγκτον. Το ποσό αυτό αποτελεί μέρος μιας δόσης ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, που παρέχεται από το ΔΝΤ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Η Ισπανία, η Ελλάδα και η Πορτογαλία είναι αντιμέτωπες με ένα σκληρότερο 2013 από ό,τι προβλεπόταν προηγουμένως, την ώρα που η αναπτυξιακή προοπτική της Ιρλανδίας, που εθεωρείτο το μοναδικό "φωτεινό" σημείο ανάμεσα στις πιο ευάλωτες οικονομίες της 17μελούς Ευρωζώνης, υποχωρεί.

Δημοσκόπηση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters που δημοσιεύθηκε, σε ένα δείγμα 46 οικονομολόγων καταδεικνύει ότι η λιτότητα στις οικονομίες του Ευρωπαϊκού Νότου ώθησε σε ύφεση πολύ βαθύτερη εκείνης που προέβλεπαν οι Κυβερνήσεις, την ώρα που η ανεργία θα αυξηθεί κι άλλο και η βελτίωση στη δημοσιονομική προσαρμογή θα είναι αργή. Μετά τον Ιούνιο του 2011, όταν έγινε η πρώτη τέτοια δημοσκόπηση, η προοπτική για την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ελλάδα επιδεινώνεται σχεδόν σε κάθε τριμηνιαία δημοσκόπηση.

Η δημοσκόπηση καταδεικνύει ότι η Ελλάδα, η Πορτογαλία κι η Ισπανία πρόκειται να βγουν από την ύφεση το 2014, όμως ο αναπτυξιακός ρυθμός θα είναι τόσο βραδύς που δεν θα αρκέσει για να αντιστραφούν οι τεράστιες κάμψεις στην παραγωγικότητα, καταγεγραμμένες αφότου το 2010 η κρίση χρέους άρχισε να κατατρέχει την Ευρωζώνη.


Τα οικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ

Ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας μειώθηκε αισθητά κατά 37.000 την περασμένη εβδομάδα στην Αμερικανική οικονομία και διαμορφώθηκε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο 2008. Στα Ταμεία ανεργίας εμφανίστηκαν 335.000 νέοι άνεργοι, σύμφωνα με τα στοιχεία. Οι αναλυτές περίμεναν ότι θα κατατεθούν 371.000 αιτήσεις.

Οι κατασκευές νέων κατοικιών εκτινάχθηκαν 12,1% τον Δεκέμβριο στις ΗΠΑ, με 954.000 νεόδμητα (στο 12μηνο), σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το Υπουργείο Εμπορίου, το οποίο σημειώνει ότι παρατηρήθηκε βελτίωση σε όλες τις πολιτείες και επίσης τόσο στις μονοκατοικίες όσο και τα διαμερίσματα.
 
Πρόκειται για τα καλύτερα επίπεδα από τον Ιούνιο 2008. Οι αναλυτές περίμεναν ότι τα νεόδμητα θα ανέλθουν στα 883.000 από 861.000 τον Νοέμβριο. Οι εκδόσεις οικοδομικών αδειών αυξήθηκαν εν τω μεταξύ 0,3% τον Δεκέμβριο στις 903.000 που είναι τα υψηλότερα από τον Ιούλιο 2008.

Απροσδόκητη βουτιά σημείωσε τον Ιανουάριο ο μεταποιητικός δείκτης της Federal Reserve Bank of Philadelphia διαψεύδοντας τις προσδοκίες των αναλυτών για περαιτέρω βελτίωση της δραστηριότητας.

Ειδικότερα, ο δείκτης Philly Fed διολίσθησε σε αρνητικό έδαφος στις -5,8 μονάδες τον Ιανουάριο από +4,6 το Δεκέμβριο, επιστρέφοντας σε τροχιά συρρίκνωσης. Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για βελτίωση του δείκτη στις 5 μονάδες.


Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

Θετικό το δείγμα προσέγγισης του Δείκτη στο ψυχολογικό όριο των 1000 μονάδων, μέσα στον Ιανουάριο, κατά την άποψη του Κώστα Φέγγου.

Δείχνει να ακολουθεί περίοδος δυστοκίας στους Τραπεζικούς τίτλους, λόγω των υψηλών ΑΜΚ που πρέπει να γίνουν και η οποία εντάθηκε με την ανακοίνωση των όρων της αύξησης κεφαλαίου για την Τρ. Αττικής.

Η σχετική χαλάρωση που ακολούθησε οφείλεται στην προοπτική η ΑΜΚ της Εθνικής να μετατεθεί για τον Σεπτέμβριο.

Γενικά η εικόνα δείχνει βελτιωμένη και υπάρχει αισιοδοξία, βραχυπρόθεσμα, ο Δείκτης να κινηθεί υψηλότερα των 1000 μονάδων.

Μετά τον Φεβρουάριο, οι ανακοινώσεις των όρων των Τραπεζικών κεφαλαιακών ενισχύσεων και η ροή των αποκρατικοποιήσεων, θα δώσουν τον επόμενο τόνο στην Αγορά.

Σε αυτή την περίπτωση, καλό θα είναι οι διοικήσεις των Τραπεζών να κάνουν γνωστά σχετικά γρήγορα τα σχέδιά τους, διότι σε άλλη περίπτωση το Ελληνικό Χρηματιστήριο θα εισέλθει σε μονοπάτια αναζήτησης του χρόνου ανακοινώσεων των ΑΜΚ, τονίζει ο διευθύνων σύμβουλος της VERSAL ΑΕΠΕΥ.


----ΧΠΑ

Απόλυτα σταθεροποιητική συνεδρίαση με νέα σημαντική βύθιση των συναλλαγών, τόσο στα συμβόλαια του FTSE25 όσο και στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών, με τα τελευταία να φθάνουν τα 24.008 συμβόλαια.

Σε απραξία τα ξένα χαρτοφυλάκια.

Τα συμβόλαια του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 1.650, τιμή εκκαθάρισης 328,5) κινήθηκαν μεταξύ 325 και 330 μονάδων, αυξάνοντας το premium στο 1,4%.

Ελάχιστος ο δανεισμός τίτλων (50.000 Εθνική, 25.000 Eurobank), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Εθνική (3.958), Alpha Bank (5.961), Πειραιώς (1.739), Κύπρου (1.000), ΟΠΑΠ (1.373), ΟΤΕ (2.566), MIG (677), Eurobank (167), Μυτιληναίο (769), Ελλάκτωρα (302), ΔΕΗ (1.944), ΓΕΚ (586), Intralot (1.365), Ελ. Πετρέλαια (275), CPB (106), Σιδενόρ (310), Τιτάνα (124), Βιοχάλκο (191), Τέρνα Ενεργειακή (238).

Σύμφωνα με την Alpha Finance, η τεκμαρτή μεταβλητότητα ενός μηνός στα at-the-money δικαιώματα του δείκτη FTΑSE ενισχύθηκε ελαφρά στο επίπεδο του 48%, ενώ ο όγκος ήταν και εδώ περιορισμένος, στα 651 δικαιώματα (379 calls και 272 puts).

Δεν σημειώθηκαν ανοιχτές πωλήσεις.
Επίσης δεν σημειώθηκε σημαντικό κλείσιμο θέσης “ανοιχτών” πωλήσεων.

Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι είναι οι: Eurobank (4.056.249 τεμ.), Εθνική (6.408.906 τεμ.).

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v