Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιταχύνει στο... φίνις η Σοφοκλέους

Στα επίπεδα των 950 μονάδων κινείται ο ΓΔ με πιέσεις στις "συστημικές" τράπεζες. Γύρισε η Εθνική, πίεση για Eurobank, Αlpha. Επενδυτικό ενδιαφέρον ξένων και Ελλήνων θεσμικών για ΜΥΤΙΛ μετά τη συμφωνία ΑτΕ-Glencore.

 Κίνηση πάνω από τις 750 μονάδων επιχειρεί το ΧΑ λίγο πριν το κλείσιμο. Παρά τις συνεχιζόμενες ρευστοποιήσεις-πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές και στον κλαδικό δείκτη, βασικοί δείκτες και μετοχές επανέρχονται σταδιακά, με τον FTSE Large Cap στις 322-323 μονάδες.

Με την αξία των συναλλαγών περίπου στα 44 εκατ. ευρώ λίγο πριν το κλείσιμο με ΟΤΕ, Εθνική, Alpha Bank και Κύπρου στο επίκεντρο. Αυξημένος τζίρος, πάνω από 1,7 εκατ. ευρώ, πραγματοποιείται στον Μυτιληναίο.

Χρηματιστηριακές πηγές απέδιδαν την κινητικότητα στη μετοχή του Μυτιληναίου και στην τελευταία συμφωνία του Αλουμινίου της Ελλάδος με την ελβετική Glencore.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως με τη συμφωνία αυτή επιβεβαιώνεται ο εξαγωγικός προσανατολισμός του ομίλου, ενώ στο μετοχολόγιο στους ξένους διαχειριστές προστίθενται τις τελευταίες εβδομάδες και Έλληνες θεσμικοί.

Μικρές οι απώλειες για τη Μέτκα που υποχωρεί στα 10,10 ευρώ, όπως και για τη ΔΕΗ στα 6,16 ευρώ και για την Intralot στο 1,98 ευρώ.

Επιλεκτικές τοποθετήσεις σημειώνονται όμως και στον Τιτάνα (14,85 ευρώ), στην Τέρνα Ενεργειακή (3,45 ευρώ), στα Ελληνικά Πετρέλαια (7,80 ευρώ) και στη Βιοχάλκο (4,33 ευρώ).

Τάση που δεν περιορίζεται σε μετοχές του 25άρη, καθώς ανάλογες κινήσεις καταγράφονται και στις μετοχές των Σωληνουργείων Κορίνθου, Σιδενόρ, Intracom, Ελληνικών Καλωδίων, ΓΕΚ Τέρνα, Fourlis.

Σημειώνουμε πως στη μετοχή των Σωληνουργείων Κορίνθου οι συναλλαγές ξεπερνούσαν το 1,1 εκατ. ευρώ, περίπου όσες και στη μετοχή του Fourlis.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v