Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εναλλαγές προσήμων στο ΧΑ μετά το ράλι

Σε θετικό έδαφος περνά εκ νέου ο Γενικός Δείκτης, αντιστρέφοντας τις πιέσεις που δέχτηκε νωρίτερα. Απώλειες σε ΔΕΗ, ΟΤΕ και Εθνική Τράπεζα. Κέρδη για Alpha Bank, MIG, ΜΕΤΚΑ, FFG, Μotor Oil, Coca Cola.

Συνεχείς οι εναλλαγές προσήμου στο Χ.Α. με τις τράπεζες να παίρνουν την υπόθεση της ανόδου στις «πλάτες» τους μετά τις 15.15.

Με υπεραπόδοση των τραπεζικών τίτλων αλλά και δεικτοβαρών μετοχών, κυρίως της Coca Cola 3Ε, ο μεν Γενικός Δείκτης περνά και πάλι πάνω από τις 525 μονάδες, ο δε FTSE-20 προς τις 193 μονάδες.

Η διαφορά απόκλισης μεταξύ Γ.Δ. και εικοσάρι αποδίδεται στο +4,90% της 3E προς τα 12,90 ευρώ και της αντίδρασης των Motor Oil, MIG και FFG.

Ο τζίρος παραμένει μέτριος αν και περισσότερος απ’ ότι εχθές, φτάνοντας τα 31 εκατ. ευρώ λίγο μετά τις 16.20. Από τεχνική πλευρά στο διάγραμμα του Γενικού Δείκτη αποτυπώνονται τρεις τοπικές κορυφές (πέριξ των 527 μονάδων) και ενός τοπικού χαμηλού (στις 511,56 μονάδες) που σημειώθηκε περίπου στις 15.15.

Για τον FTSE-20 το προ ολίγων λεπτών τοπικό υψηλό παραμένει χαμηλότερο του αρχικού σχηματισμού «διπλού υψηλού» (που σημειώθηκε στις 10.55 και 12.12).

Η Εθνική κρατά το 1,20 ευρώ, ενδεικτικά σημειώνουμε ότι νωρίτερα υποχώρησε έως το 1,24 ευρώ, ενώ μαζεύτηκε σταδιακά η προσφορά σε ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ενώ η ΔΕΗ από το 1,48 ευρώ ανέβηκε στο 1,51 ευρώ.

Περίπου την ίδια ώρα, κατακόρυφα αντιδρούσε και το ευρώ, φτάνοντας έως το 1,2548 δολάριο, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις από την Ισπανία και τις προτροπές του Ινστιτούτου Παγκόσμιας Οικονομίας Κιέλου που νωρίτερα έκανε λόγο για δημοσιονομικό κανόνα που να… αναπνέει.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v