Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

XA: "Ξεφούσκωσε" η ανοδική προσπάθεια

Αποχαιρετά τα πρωινά κέρδη το ΧΑ. Κάτω από τις 520 μονάδες ο Γενικός Δείκτης. Μέτριος ο τζίρος. Ισχυρές πιέσεις στη μετοχή της ΔΕΗ. Σε ανοδική τροχιά παραμένουν MOH, ΕΛΠΕ, Folli Follie και Κύπρου.

Με ουρά αγοραστών από χθες, βασικοί δείκτες και μετοχές ξεκίνησαν υψηλότερα, αλλά το μεσημέρι αποχαιρετούν τα πρωινά κέρδη.

Αρχικά, ο Γενικός Δείκτης αντέδρασε εκ νέου πάνω από τις 520 μονάδες, ενώ ο Ftse 20 με 1,35% κινείται προς τις 193 μονάδες. Με μέτριες, όπως άλλωστε και χθες, συναλλαγές, πλην όμως στοχευμένες και αποτελεσματικές. Για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση η μόχλευση επιχειρήθηκε κυρίως από εγχώριους επενδυτικούς κι επιχειρηματικούς κύκλους και στηρίζεται από μία - δύο μετοχές του 20άρη και από ξένο ή ξένους αγοραστές.

Ωστόσο, λίγο μετά τις 13.00 οι πωλήσεις εντάθηκαν, με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης να οπισθοχωρήσει προς τις 515 μονάδες.

Καλύτερη συμπεριφορά σήμερα επέδειξαν μετοχές που υπερπιέστηκαν το προηγούμενο διάστημα. Χαρακτηριστικές οι περιπτώσεις του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της MIG, χωρίς να υστερούν οι υπόλοιπες.

Πάνω από βραχυπρόθεσμη τεχνική περιοχή επανήλθε ενδοσυνεδριακά η Alpha Bank με το 0,90 ευρώ να επιχειρείται να είναι εκ νέου στήριξη για τη μετοχή. Αντιδρούν Eurobank, Τράπεζα Πειραιώς, ενώ η Εθνική Τράπεζα κινήθηκε προς το 1,35 ευρώ για να υποχωρήσει στη συνέχεια προς το 1,27.

Ο τζίρος μέτριος, στα 17 εκατ. ευρώ στις 13.10. Από τις λοιπές μετοχές του Ftse 20, ο Μυτιληναίος διαμορφώνεται στο 1,74, η Motor Oil στα 4,40 ευρώ και η Βιοχάλκο στο 1,86 ευρώ.

Ο ΟΤΕ ενισχύεται κατά 3,38% στο 1,53 ευρώ, η ΔΕΗ υποχωρεί κατά 2,5% στο 1,52 ευρώ και ο ΟΠΑΠ σημειώνει μικρή πτώση στα 4,1 ευρώ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v