Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Δεν αρκεί η στήριξη από ΕFG, Πειραιώς, 3Ε

Πτωτικά η Σοφοκλέους με τον FT 20 στην περιοχή των 315 μονάδων και την Εθνική Τράπεζα στα 2,46 ευρώ. Κέρδη για Πειραιώς, Eurobank, 3E, Ελλάκτωρ, Motor Oil. Πτώση για ΟΤΕ, ΔΕΗ και ΟΠΑΠ.

Ενδιαφέρουσα από κάθε άποψη η συνεδρίαση. Με ανατροπές, αντιπαράθεση πωλητών - αγοραστών, επιβεβαίωση των δεύτερων στηρίξεων και… προσμονή για τη συνέχεια.

Στα πρώτα 3-5 λεπτά κρίθηκε η βραχυπρόθεσμη τάση, με τον FTSE 20 να διορθώνει αρχικά προς τις 315,53 μονάδες και εν συνεχεία να περνά τις κρίσιμες 320 μονάδες.

Το παιχνίδι παίχτηκε κατ' αρχάς στις τραπεζικές μετοχές, με επίκεντρο την Εθνική Τράπεζα, καθώς προείχε η επιβεβαίωση της δεύτερης στήριξης.

Έως τα 2,46 ευρώ υποχώρησε η μετοχή της ΕΤΕ για να υπερβεί τα 2,50 και πριν από λίγο να φτάσει έως τα 2,58 ευρώ. Με συναλλαγές που προσέγγιζαν το 1 εκατ. τεμάχια.

Ισχυρότερη, από τις πρώτες κιόλας εντολές, η Eurobank σημειώνει τη μεγαλύτερη μέχρι τώρα απόδοση με 6,12%, ενώ ακολουθούν η Πειραιώς, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και η Alpha Bank.

Το ζητούμενο ήταν η επιβεβαίωση της τεχνικότητας για τον 20άρη και την Εθνική τουλάχιστον. Μετά τα πρώτα 45΄ - 50΄ η προϋπόθεση αυτή εκπληρώνεται.

Στον Εκηβόλο ανεβάσαμε από νωρίς ειδικά για σήμερα αναλυτικό διάγραμμα της ΕΤΕ με έμφαση στο εύρος τιμών των 2,55 - 3 ευρώ.

Υψηλότερα αντιδρούν MIG, , Ελλάκτωρ, ΕΛΠΕ, Motor Oil, Μυτιληναίος.

Ωστόσο, η κίνηση περιορίζεται ακόμη σε επίπεδο διερεύνησης και μεγάλο μέρος των βραχυπρόθεσμων παικτών τηρεί στάση αναμονής. Αυτό αποτυπώνεται στις μέτριες συναλλαγές (έφταναν τα 10,5 εκατ. ευρώ στις 11:05), από τις οποίες τα 2,6 εκατ. στην Εθνική και τα 2,4 στην Alpha Bank.

Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση στο βραχυπρόθεσμο ανοδικό κανάλι επανέρχονται μετοχές εταιρειών όπως ΓΕΚ Τέρνα, ΕΒ Ζάχαρης, Intrakat, Intralot αλλά και Μέτκα, Creta Farm, Σωληνουργεία Κορίνθου.

Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια βασικοί δείκτες υποχωρούν έως 1,30%, με τον DAX στις 6.670 μονάδες. Οριακά χαμηλότερα το ευρώ έναντι του αμερικανικού νομίσματος.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v