Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με κέρδη στην τελική ευθεία του 2011

Με ανασχηματισμό, δημοσιοποίηση αποτελεσμάτων BlackRock και έλευση της Τρόικας περιμένουμε τον Ιανουάριο. Κέρδη σήμερα στο ΧΑ, στον επίλογο ενός καταστροφικού 2011. Υπεραπόδοση για Alpha-EFG. Ανοδος για ΕΤΕ.

Με τον καινούργιο χρόνο τα σπουδαία. Σε ευρύ ανασχηματισμό της κυβέρνησης αμέσως μετά τις γιορτές ενδέχεται να προχωρήσει ο Λουκάς Παπαδήμος, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται σε σχετικό θέμα του euro2day.gr.

Στο πρώτο δεκαήμερο Ιανουαρίου θα έχουν δημοσιοποιηθεί, κατά πάσα πιθανότητα, τα αποτελέσματα των ελέγχων της BlackRock για τις ελληνικές τράπεζες. Σε συνδυασμό με τις εξελίξεις από το μέτωπο του κλάδου, σύμφωνα και με τα όσα αναφέρονται σχετικά από τον Χρ. Κίτσιο για… το μεγάλο ξεκαθάρισμα, θα πρέπει να περιμένουμε τα πρώτα δείγματα γραφής των διοικήσεων. Τελευταίο δεκαήμερο Ιανουαρίου αναμένεται στην Αθήνα το Ανώτατο Κλιμάκιο της Τρόικας στις καθοριστικότερες ίσως συναντήσεις που θα έχει, μέχρι τότε, με την ελληνική κυβέρνηση.

Μόνο από τα προαναφερθέντα ο πρώτος μήνας του 2012 προοιωνίζεται «θερμός» από πολλές απόψεις. Πρόκειται για τον μήνα εκκίνησης ενός νέου κύκλου για το ΧΑ, ενός νέου γύρου για την ελληνική οικονομία, κοινωνία. Από επίπεδα χαμηλότερα των 680 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη, χαμηλότερα των 265 μονάδων για τον FTSE20 και με την αποτίμηση των τραπεζικών ομίλων έως 91% χαμηλότερα σε σχέση με την αρχή του 2011.

Στην διαδικαστικού χαρακτήρα συνεδρίαση, η Εθνική Τράπεζα κυμαίνεται πέριξ των 1,65 ευρώ, υπεραποδίδουν Alpha-Eurobank, ενισχύονται Τράπεζα Κύπρου, Marfin Popular και αντιδρούν Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Πειραιώς αλλά και Τιτάν, Βιοχάλκο, Τρία Έψιλον.

Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζουν οι Επίλεκτος, Centric, Σελόντα, Νηρέας, Ιατρικό, Τράστορ, Τεχνική Ολυμπιακή.

Περίπου την ίδια ώρα, στις 14.15, η αξία των συναλλαγών μόλις που ξεπερνούσε τα 9 εκατ. ευρώ από τα οποία 2,9 στην Εθνική και 1,9 στην Κύπρου.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχυόταν οριακά προς τις 5.860 και o CAC40 κατά 0,17% προς τις 3134 μονάδες. Σταθερά κάτω από το όριο των 1,30 δολαρίων παρέμενε το ευρώ. Για τη σχέση των δύο νομισμάτων αναλυτικό διάγραμμα και προσέγγιση «έχει ανέβει» στον σημερινό Εκηβόλο.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v