Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Αντίδραση στις τράπεζες με χαμηλό τζίρο

Με τζίρο μόλις €5,5 εκατ. στις 12.30' η συνεδρίαση έχει καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα. Υπεραποδίδουν οι τράπεζες, οριακή πτώση για το Γενικό Δείκτη. Περνούν πάνω από βραχυπρόθεσμες αντιδράσεις 3Ε, Βιοχάλκο, Μυτιληναίος.

Διαδικαστικού χαρακτήρα αντίδραση της τελευταίας στιγμής με πενιχρές συναλλαγές φέρνει τον FTSE20 προς τις 260 μονάδες. Οριακή πτώση για το Γενικό Δείκτη προς τις 660 μονάδες αν και ο μετριότατος τζίρος, μόνο ενδεικτικός δεν μπορεί να θεωρηθεί για μια από τις τελευταίες συνεδριάσεις του 2011.

Στοιχείο που φαίνεται να δίνει σχετικό πάντα ενδιαφέρον στα πρώτα 45’-50’ λεπτά της συνεδρίασης είναι η προσπάθεια βελτίωσης της θέσης των τραπεζών. Όσο αυτό είναι δυνατό βέβαια και πάντα στο πλαίσιο των δραματικών απωλειών που έχουν υποστεί για φέτος οι μετοχές του κλάδου. Ωστόσο ο δείκτης αντιδρά περισσότερο από 2% με τις Alpha-Eurobank στα 0,49 και 0,24 ευρώ αντίστοιχα.

Περίπου 1,2% – 1,4% υψηλότερα η μετοχή της Εθνικής προς τα 1,63 ευρώ και με την ελάχιστη έτους στα 1,44 να παραμένει σε απόσταση σχετικής ασφάλειας. Εάν η μετοχή της Εθνικής δεν υποχωρήσει χαμηλότερα της ελάχιστης τιμής των 1,44 ευρώ μέχρι και τη συνεδρίαση της Παρασκευής τότε θα έχει κερδηθεί ένα μικρό… στοίχημα όσον αφορά στον συγκεκριμένο τίτλο. Κατά πάσα βεβαιότητα το πολυετές ελάχιστο για τη μετοχή της ΕΤΕ θα μείνει ως έχει με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τις κρίσιμες συνεδριάσεις του Ιανουαρίου.

Στα 0,244 ευρώ αντιδρά η μετοχή της Πειραιώς που όπως και της Εθνικής «αρνείται» να γράψει νέα ελάχιστη τιμή. Πρόκειται για ισχνές ενδείξεις, που μέσα στον γενικότερο χαμό μπορεί να μην σημαίνουν και πολλά πράγματα αλλά για όσους παρακολουθούν περισσότερο τεχνικά δείκτες και μετοχές έχουν κάποια αξία.

Όλα αυτά βέβαια θα φανούν στο πρώτο δεκαήμερο-δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου, δηλαδή όταν κατά πάσα πιθανότητα θα έχουν δημοσιοποιηθεί τα αποτελέσματα των ελέγχων της BlackRock Solutions. Θα απομένει βέβαια στην συνέχεια (και μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου) η ολοκλήρωση (ή όχι) των διαδικασιών του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων αλλά αυτό είναι κάτι που θα απασχολήσει την αγορά από τα μέσα Ιανουαρίου και μετά.

Προσώρας λίγο μετά τις 12.20 η μετοχή του Μυτιληναίου βρίσκονταν οριακά κάτω από τα 3 ευρώ, ενώ της Coca Cola Τρία Έψιλον τα 12,8 ευρώ. Στα 6,77 ευρώ ο ΟΠΑΠ, στα 2,99 ευρώ΄, όσο και στην προηγούμενη συνεδρίαση η Βιοχάλκο, στα 1,14 ευρώ ο Ελλάκτωρ και πάνω από τα 5,66 ευρω η Motor Oil. Η αξία των συναλλαγών στις 12.30 ανερχόταν στα 5,5 εκατ. ευρώ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v