Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλλαγή σκηνικού με τραπεζικά κέρδη

Κέρδη άνω του 1,5% σημειώνει το Χρηματιστήριο με καύσιμο την άνοδο των τραπεζικών μετοχών. Υπεραπόδοση για Alpha, Eurobank, Eθνική, MPB, αλλά και ΟΠΑΠ, Τιτάν, 3E. Πτώση για ΔΕΗ, Ελλάκτωρ.

Την επόμενη κίνηση των Ευρωπαίων, Ε.Ε. - ΕΚΤ - Βερολίνο, περιμένουν οι παίκτες από το Χρηματιστήριο της Αθήνας μέχρι την αγορά της Φρανκφούρτης.

Αυτό εξηγεί τη διάθεση και τη στάση αναμονής που επικρατεί κι αποτυπώνεται στην πορεία των βασικών δεικτών και μετοχών.

Στο εύρος των 750 - 760 μονάδων ο Γ.Δ. κατά 0,30% χαμηλότερα, οριακά κάτω από τις 300 μονάδες ο FTSE-20, με ανάλογες απώλειες.

Με την αξία των συναλλαγών στα 40 εκατ. ευρώ περίπου (στις 14:15), από τα οποία τα 11,6 εκατ. στη μετοχή της Εθνικής, τα 5,7 στον ΟΠΑΠ, τα 9,8 στην 3E και άλλα 2,3 εκατ. ευρώ στη μετοχή της Alpha Bank.

Περίπου την ίδια ώρα, οι απώλειες για τον DAX και τον CAC έφταναν μέχρι το 0,98%, τη στιγμή όπου το ευρώ παρέμενε πέριξ του 1,38 δολ.

Αναμονή και στις τράπεζες, με την Εθνική στην περιοχή του 1,85 ευρώ, την Alpha Bank κατά 2,04% υψηλότερα, στο 1 ευρώ, ακολουθούμενη από τη Eurobank στο 0,69 ευρώ, καθώς εντείνονται οι διεργασίες των δύο πλευρών για την επικείμενη συγχώνευσή τους.

Απώλειες έως 5,9% για τη μετοχή της Πειραιώς, σταθερή οριακά χαμηλότερα του 0,30 ευρώ η ΜΡΒ και στο 1,11 ευρώ η Κύπρου, που μέλημά της έχει τη διατήρηση της αποτίμησής της κοντά στο 1 δισ. ευρώ.

Πιέσεις στη μετοχή της ΔΕΗ, της Ελλάκτωρ και των ΕΛΠΕ, σε αντίθεση με τον ΟΠΑΠ που ενισχύεται κατά 3,8%, στα 7,63 ευρώ.

Συνεχίζονται οι διακριτικές τοποθετήσεις στη μετοχή του Τιτάνα, που μετά την καταγραφή των ελάχιστων επιπέδων των 9,32 ευρώ (4/10/2011) ενισχύεται μεθοδικά.

Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση, στο Υγεία, στην Intralot και στην J&P Άβαξ περιορίζεται το όποιο επενδυτικό ενδιαφέρον.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v