Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιχείρηση αντίδρασης από τις τράπεζες

Υπέρβαση 760 μονάδων για Γ.Δ. και 300 για FTSE-20 θα μπορούσε να σημαίνει κάτι περισσότερο για την αγορά. Ισχυρά κέρδη με... νόημα για Alpha - Eurobank. Ανοδική κίνηση και για τις ευρωαγορές. Στο 1,38 δολ. το ευρώ.

Σε προσπάθεια απεγκλωβισμού από τα χαμηλά αποδίδουν παράγοντες της αγοράς την προσπάθεια αντίδρασης που καταβάλλεται εδώ και ώρα.

Μέχρι στιγμής, έχει φέρει τον Γ.Δ. έως τις 759,36 και τον FTSE-20 έως τις 299,83 μονάδες.

Από τεχνικής πλευράς, θα ήταν ενθαρρυντική η ένδειξη ή υπέρβαση των 760 για τον Γ.Δ. και των περίπου 300 μονάδων για τον 20άρη.

Εάν συνέβαινε κάτι τέτοιο, σημειώνουν χρηματιστηριακοί παράγοντες, θα μπορούσαμε να μιλάμε όχι για μία απλή προσπάθεια απεγκλωβισμού, αλλά για μία καθαρά τεχνικής μορφής κίνηση με… υποσχόμενα.

Προς ώρας, υπεραποδίδουν κυρίως τραπεζικές μετοχές, με την Alpha Bank κατά 14,94%, τη Eurobank κατά 12,50% και την Εθνική κατά 8,12%.

Στην περίπτωση των Alpha - Eurobank τραπεζικός παράγοντας σημείωνε πως η σημερινή αντίδραση έρχεται να διαλύσει κάθε αμφιβολία για όσους επιφυλάσσονταν για την τύχη της συμφωνίας των δύο ομίλων και του καταριανού fund.

Η αγορά, σημειώνει ο ίδιος, έχει μεγάλη ανάγκη, ειδικά σε αυτήν τη φάση, την επιβεβαίωση αυτής της συμφωνίας και μέσω του ταμπλό, ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Για τη συνέχεια, η διολίσθηση του Γ.Δ. δεν θα πρέπει να επεκταθεί χαμηλότερα των 740 μονάδων και για τον FTSE-20 των 288 μονάδων.

Πρόκειται για τις δύο αρχικές κορυφές που σημειώθηκαν περίπου στις 10:45, οπότε και ισχυροποιήθηκε η φορά αντίδρασης, με ενδιάμεσες τιμές τις 749 μονάδες (για τον Γ.Δ.) και τις 294 για τον FTSE-20.

Ανοδικά κινείται το ευρώ, εν αναμονή των αποφάσεων της Ε.Ε. για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Με θετικό πρόσιμο κινούνται και τα μεγάλα χρηματιστήρια της γηραιάς ηπείρου.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v