ΧΑ: Νέο χαμηλό 217 μηνών - Τριγμοί στις αγορές

Σε πλήρη εξέλιξη δείχνουν πως βρίσκονται τα “autumn blues” στις διεθνείς αγορές και τη Σοφοκλέους. Αρνητικό ρεκόρ τζίρου. Πτώση άνω του 7% για Εθνική, Εurobank, Αlpha. Kέρδη για Ελλάκτωρ. Απώλειες για το ευρώ.

Σε πλήρη εξέλιξη δείχνουν πως βρίσκονται τα “autumn blues” στα μεγάλα διεθνή Χρηματιστήρια, ενώ στο Χ.Α., η σημερινή πρώτη συνεδρίαση της νέας χρηματιστηριακής εβδομάδας έπεισε και τους τελευταίους τυχόν εναπομείναντες “θαυμαστές” της Σοφοκλέους ότι ελάχιστα εκατομμύρια τζίρου είναι αρκετά για να βυθίσουν ακόμα περισσότερο τις ήδη διαλυμένες αποτιμήσεις.

Έτσι με τον σημερινό τζίρο μόλις και μετά βίας να ξεπερνά τα 31 εκατ. ευρώ (ο χαμηλότερος για το τρέχον έτος), η συνολική κεφαλαιοποίηση του Ελληνικού Χρηματιστηρίου μειώθηκε κι άλλο και απειλεί πλέον και το ψυχολογικό όριο των 30 δισ ευρώ (!)

Για μία ακόμα συνεδρίαση, “σάκος του μποξ” το Τραπεζικό ταμπλό, όπου μόνο ο τίτλος της Γενικής Τρ. κατόρθωσε να κλείσει αμετάβλητος και από εκεί και πέρα η εικόνα γενικής εκποίησης ήταν τέτοια που το τελικό -6,95% του Τραπεζικού δείκτη να θεωρείται μάλλον φυσιολογικό (!)

Νέα ιστορικά χαμηλά για Ταχ. Ταμιευτήριο, Alpha Bank, Eurobank και νέο χαμηλό τρέχοντος έτους και όχι μόνο για την μετοχή της Εθνικής που πλέον δείχνει μονόδρομος η δοκιμασία της τελευταίας στήριξης των 2,50 ευρώ. Από εκεί και χαμηλότερα κάθε τεχνική στήριξη είναι απόλυτα θεωρητική, όπως και η ζώνη 2,00 – 1,70 ευρώ.

Εντυπωσιακή η διάλυση των τιμών σε μεσαία και πολύ περισσότερο στην μικρή κεφαλαιοποίηση, ενώ στην τελευταία με περίπου μαθηματική ακρίβεια θα χάσουν τα λεφτά τους και οι τελευταίοι ιδιώτες επενδυτές.

Η τελευταία “μόδα” επιβάλλει την απόλυτη απαξίωση των τίτλων, ακολουθεί reverse split και ως εκ θαύματος μετά την μείωση του αριθμού των μετοχών ο τίτλος επιστρέφει στις προ του reverse split τιμές (!!!)

Έτσι ενώ κάποιο ιδιωτικό χαρτοφυλάκιο είχε π.χ. 10000 μετοχές κάποιας εταιρείας με τιμή 0,30 ευρώ, η εισηγμένη ανακοινώνει reverse split με αναλογία (ας πούμε) στις 10 παλιές 1 καινούργια, η τιμή αναπροσαρμόζεται στα 3,00 ευρώ και ταχύτατα επιστρέφει στα 0,30 ευρώ και το χαρτοφυλάκιο που αναφέραμε πιο πάνω κατέχει πλέον 1000 μετοχές με χρηματιστηριακή αξία 0,30 ευρώ.

Μία ματιά στο ταμπλό μπορεί να πείσει τι έχει συντελεστεί και τι μπορεί να είναι ακόμα σε εξέλιξη, ιδιαίτερα αν μετά το reverse split ακολουθήσει και αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών (!) Επιστρέφοντας στο ταμπλό του 20αρη, να σημειωθεί ότι αμετάβλητος έκλεισε ο τίτλος της Βιοχάλκο και με θετικό πρόσημο οι Jumbo (έκλεισε στο υψηλό ημέρας) και Folli Follie Group.

Σαφώς διαφορετική εικόνα από τον τίτλο του Ελλάκτωρα, που κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο, όμως και αυτός έκλεισε αρκετά χαμηλότερα από τα υψηλά ημέρας εν μέσω πυκνών συναλλαγών.

Βασική αιτία η είδηση σύμφωνα με την οποία η εταιρεία AKTOR CONSTRUCTION INTERNATIONAL LTD. (100% θυγατρική της ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ) προέβη σε συμφωνία πώλησης 13.000.000 μετοχών της εταιρείας EUROPEAN GOLDFIELDS στην Qatar Holding, δηλαδή ποσοστού 7,07% του μετοχικού της κεφαλαίου, συνολικής αξίας 130.000.000 C$.

Το ποσοστό συμμετοχής της AKTOR CONSTRUCTION INTERNATIONAL LTD. στη EUROPEAN GOLDFIELDS, μετά τη σημερινή συναλλαγή, διαμορφώνεται σε 12,2% του μετοχικού της κεφαλαίου, ενώ η Qatar Holding διατηρεί δικαίωμα προαίρεσης για απόκτηση επιπλέον 9.373.390 μετοχών με 13 C$ ανά μετοχή.

Νέο χαμηλό 217 μηνών για τον Γενικό Δείκτη, με το αμέσως χαμηλότερο κλείσιμο να έχει σημειωθεί στις 16/9/1993 (775,59 μονάδες). Επόμενες τεχνικές στηρίξεις στις 750 και 690 μονάδες.

Νέα βουτιά και νέο χαμηλό 227 μηνών για τον δείκτη των Τραπεζών που έκλεισε και στο χαμηλό ημέρας. Επόμενο χαμηλότερο κλείσιμο στις 24/11/1992 (425,9 μονάδες). Απόλυτα θεωρητική κρίνεται η επόμενη στήριξη των 400 μονάδων, καθώς ο εν λόγω δείκτη εδώ και καιρό κινείται χωρίς πυξίδα και σε απόλυτα αχαρτογράφητες περιοχές.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι από τις μετοχές που απαρτίζουν τον 20αρη, στο χαμηλό ημέρας έκλεισαν οι Alpha Bank, Eurobank, MPB, MIG, Εθνική, Κύπρου, Πειραιώς και Ταχ.
Ταμιευτήριο, δηλαδή 100% “επιτυχία” από τους Δεικτοβαρείς Τραπεζικούς τίτλους (!)

Ακόμα και η σημερινή συνεδρίαση κατέδειξε ότι η “ταλαιπωρία” για τις Τραπεζικές μετοχές θα συνεχιστεί, όσο οι “προκλήσεις” θεωρεί η Αγορά ότι είναι μπροστά και όσοι επιμένουν στο ημερήσιο trading στο Τραπεζικό ταμπλώ, θα συνεχίσουν να μειώνουν την αγοραστική δύναμη των χαρτοφυλακίων τους (όση έχει απομείνει).

Καμία απολύτως προσδοκία - αισιοδοξία και από τις αποφάσεις που καλούνται να πάρουν οι Ηγέτες όσον αφορά το παγκόσμιο πρόβλημα των Κρατικών χρεών, αφού μόνο ρηξικέλευθες αποφάσεις μπορούν να επαναφέρουν την ηρεμία στις Αγορές.

Το πρόβλημα χρέους δεν λύνεται με νέο χρέος. Η κατάσταση δυσκολεύει κάθε μέρα διότι όλοι αρνούνται να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα και απλά θέλουν να το μεταφέρουν στους επόμενους διαχειριστές.

Η λύση είναι μία. Περικοπή του χρέους για τις Χώρες που τα νούμερα δεν “βγαίνουν” με κόστος για τους δανειστές. Όσο πιο γρήγορα γίνει αυτό τόσο καλύτερα, καθώς Τράπεζες και μέτοχοι Τραπεζικών μετοχών θα υποστούν ένα τελικό “σοκ”, όμως οι υπόλοιπες μετοχές σταδιακά θα αρχίσουν να “αναπνέουν” και αυτό θα φανεί σταδιακά στα Χρηματιστηριακά ταμπλώ.

Εννοείται ότι με τέτοιο κλίμα, οι εκτιμήσεις (με τις περισσότερες να είναι αρνητικές), συνέχισαν να αναπαράγονται με τον ίδιο “ενθουσιασμό”.

Ο νέος, υψηλότερος στόχος για το έλλειμμα του 2011 "δεν αναμένεται να οδηγήσει σε εκτροχιασμό των διαπραγματεύσεων με την τρόικα", εκτιμά η UBS. "Η Ελλάδα έχει δεσμευτεί να προχωρήσει σε πρόσθετες περικοπές δαπανών για να διασφαλίσει την επόμενη δόση του δανείου. Διατηρούμε την άποψη ότι η Ελλάδα τελικά θα λάβει την τρέχουσα δόση", σημειώνει ο οίκος.

Τουλάχιστον 44 δισ. ευρώ ενδέχεται να χρειαστούν για την κεφαλαιακή ενίσχυση των Ελληνικών Τραπεζών, σύμφωνα με τη Moody's. Οι σχεδιαζόμενες αλλαγές στον Ευρωπαϊκό μηχανισμό διάσωσης EFSF ενδέχεται να επιταχύνουν την αναδιάρθρωση του Ελληνικού χρέους και την ανακεφαλαιοποίηση των Ελληνικών Τραπεζών, εκτιμά ο οίκος.

Όπως προβλέπουν οι αναλυτές του, ο κλάδος θα συνεχίσει να ταλαιπωρείται από την εκροή καταθέσεων, με αποτέλεσμα τα δίκτυα να συρρικνώνονται σε δύναμη και μέγεθος. Άποψη της Moody's είναι ότι μια ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του Ελληνικού χρέους θα έπρεπε να επιβάλει “haircut” τουλάχιστον 60%, αν και οι αναλυτές της τονίζουν ότι ένα τέτοιο “haircut” θα εξανέμιζε τα κεφάλαια των Ελληνικών Τραπεζών.

Σε "underperform" από "neutral" υποβαθμίζει τη σύσταση για τη μετοχή της Eurobank η Credit Suisse σε σημερινή της έκθεση, δίνοντας τιμή – στόχο τα 0,98 ευρώ.

Ο οίκος διατηρεί σύσταση "neutral" για την Εθνική, με στόχο στα 2,8 ευρώ και σύσταση "underperform" για την Alpha Bank, με τιμή-στόχο στα 1,25 ευρώ.

Όπως αναφέρει, οι Ελληνικές Τράπεζες παραμένουν ακριβές με βάση την αποτίμηση των χαρτοφυλακίων Ελληνικών ομολόγων.

Η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει και θα χρειαστεί ένα “κούρεμα” του χρέους της κατά 50%, υποστήριξε ηγετικό στέλεχος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της Καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ, σε δηλώσεις του.

Ο Μίκαελ Φουκς, Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής ομάδας του Κόμματος της Μέρκελ, δήλωσε στην εφημερίδα Rheinische Post ότι η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει παρ' όλη την οικονομική βοήθεια που της παρέχει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επίσης η Αυστριακή Υπουργός Οικονομικών, Μαρία Φέκτερ, η οποία υποστήριξε πριν από λίγες ημέρες ότι η Ελλάδα μπορεί να υπολογίζει στην εκταμίευση της έκτης δόσης, προειδοποιεί την Αθήνα ότι οι Χώρες της Ευρωζώνης δεν θα καταβάλουν την επόμενη δόση εάν δεν συναινέσει το ΔΝΤ.

Αρνητική εικόνα και στα μεγάλα διεθνή Χρηματιστήρια, καθώς οι προσδοκίες και ρηξικέλευθη λύση στο πρόβλημα των Κρατικών χρεών αποδείχθηκαν εξαιρετικά βραχύβιες, ενώ από την άλλη τα μακροοικονομικά μηνύματα επιμένουν να δείχνουν (κατά το πλείστον) αρνητικά.

Συρρίκνωση για δεύτερο συνεχή μήνα καταγράφηκε στον κλάδο μεταποίησης της Ευρωζώνης τον Σεπτέμβριο. Ο σχετικός δείκτης δραστηριοτήτων ΡΜΙ διαμορφώθηκε τον Σεπτέμβριο στο 48,5 που είναι και το χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2009.

Τον προηγούμενο μήνα ο ΡΜΙ μεταποίησης είχε διαμορφωθεί στο 49, ενώ ένδειξη κάτω από 50 αντιστοιχεί σε συρρίκνωση δραστηριοτήτων. Επισημαίνεται ωστόσο, ότι η αρχική εκτίμηση για τον ΡΜΙ Σεπτεμβρίου ήταν οριακά χαμηλότερη, στο 48,4.

Η Fitch Ratings ψαλίδισε τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας επισημαίνοντας πως τα στοιχεία δευτέρου τριμήνου για τις ανεπτυγμένες οικονομίες είναι αποθαρρυντικά, ενώ σημαντική επιβράδυνση προβλέπεται και για τις αναπτυσσόμενες οικονομίες.

Συγκεκριμένα, στην τριμηνιαία έκθεση Global Economic Outlook, η Fitch Ratings αναθεωρεί τις εκτιμήσεις της για τον παγκόσμιο ρυθμό ανάπτυξης στο 2,6% για το 2011 (έναντι αρχικής εκτίμησης στο 3,1%), στο 2,7% για το 2012 (έναντι αρχικής εκτίμησης στο 3,4%) και στο 3,1% για το 2013 (έναντι αρχικής εκτίμησης στο 3,4%).

Αρνητικό ξεκίνημα και στην Wall Street, παρά το γεγονός ότι ο εκεί δείκτης μεταποίησης βγήκε ελαφρώς καλύτερος των εκτιμήσεων.

Πιο συγκεκριμένα, ο δείκτης μεταποίησης βελτιώθηκε ελαφρώς τον Σεπτέμβριο και ανήλθε στο 51,6% έναντι 50,6% τον Αύγουστο. Οι αναλυτές περιμεναν ότι ο δείκτης θα παραμείνει αμετάβλητος.

Επιστρέφοντας στο ΧΑ, τρεις οι τίτλοι με θετικό πρόσημο στο ταμπλώ του 20αρη και πιο συγκεκριμένα οι Ελλάκτωρ (+4,61%), Jumbo (+0,26%), Folli Follie Group (+0,31%), ενώ αμετάβλητος έκλεισε ο τίτλος της Βιοχάλκο.

Αντίθετα οι μεγαλύτερες απώλειες για την MIG (-12,5%). Απώλειες μεγαλύτερες του 8% για Alpha Bank, MPB, του 7% για την Εθνική, του 6% για Πειραιώς και Ταχ. Ταμιευτήριο και απώλειες 5% για τον ΟΠΑΠ.

Με μικρότερες απώλειες έκλεισαν οι υπόλοιποι τίτλοι του FTSE.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μόνιμα με αρνητικό πρόσημο, προσέκρουσε πολλαπλώς στις παρυφές των 773 μονάδων και έκλεισε τελικά στις 779,29 μονάδες με απώλειες 2,4%, ενώ ο τζίρος ξεπέρασε τα 31 εκατ.

Κάκιστη, για πολλοστή φορά, η τελική εικόνα με 37 ανοδικές μετοχές έναντι 88 πτωτικών και 32 τίτλοι έκλεισαν με ημερήσιες απώλειες από 5 έως 20%.

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

Το εγχώριο Τραπεζικό ταμπλώ, δείχνει γρήγορες εξελίξεις στο μέτωπο του Κρατικού χρέους, ενώ η συστημική κρίση Κρατικού χρέους φαίνεται πως παίρνει πλέον μεγάλες διαστάσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, εκτιμά ο Παναγιώτης Χριστόπουλος.

Αν η G20 τον ερχόμενο Νοέμβριο (ή κάποια έκτακτη συνάντηση νωρίτερα) δεν δώσει λύση στο πρόβλημα, τότε η παγκόσμια οικονομία κινδυνεύει να οδηγηθεί σε περαιτέρω αύξηση της ανέχειας, σε έκρηξη της ανεργίας και σε έξαρση της εγκληματικότητας.

Μάλιστα, η κρίση χρέους τείνει να εξελιχθεί σε κρίση του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα χρόνια. Η αναγκαιότητα για την εξεύρεση νέων κεφαλαίων από τις Τράπεζες θεωρείται εκ των ων ουκ άνευ, προκειμένου να αποφευχθεί ένα κραχ.

Σε ό,τι αφορά στα Ελληνικά δρώμενα, ακόμη και αν εφαρμοστούν τα σκληρά μέτρα λιτότητας της Κυβέρνησης, ακόμη και αν αποφασιστούν νέα μέτρα στα επόμενα χρόνια, δεν πρόκειται να αποδώσουν εάν δεν συνδεθούν με την ανάπτυξη της Χώρας.

Έξοδος από την ύφεση με συνεχείς περιορισμούς και πτώση των επενδύσεων δεν μπορεί να υπάρξει. Έως τότε όμως, το Χρηματιστήριο Αθηνών θα συνεχίσει να “ταλαιπωρείται” χωρίς να αποκλείεται η υποχώρηση του Γενικού Δείκτη σε νέα χαμηλά, σύμφωνα με εκτιμήσεις του διευθύνοντος συμβούλου της Δραξ ΑΧΕΠΕΥ

Λείπουν οι ρηξικέλευθες αποφάσεις για την συνοχή της Ευρωζώνης, τονίζει ο Στρατής Πολυχρονέας.
 
Οι ισχυρές παραινέσεις Χωρών και Κεντρικών Τραπεζών προς τους Ευρωπαίους Ηγέτες για άμεση αντιμετώπιση της κρίσης χρέους κατέδειξαν τις σημαντικές και ουσιαστικές ανησυχίες για επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας από μια ενδεχόμενη ύφεση στην Ευρώπη.

Αν και τα Κοινοβούλια της Φιλανδίας και της Γερμανίας υπερψήφισαν τη διεύρυνση των αρμοδιοτήτων του EFSF (εκκρεμούν ακόμα εγκρίσεις και από άλλα Κοινοβούλια), το σκέλος που αφορά την Ελλάδα θα τεθεί εκ νέου προς ψήφιση, τη στιγμή που η Μέρκελ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αναθεωρηθεί η συμφωνία για την Ελλάδα της 21ης Ιουλίου αν το πόρισμα της Τρόικας δεν είναι ευνοϊκό.
 
Δυστυχώς για πολλοστή φορά γινόμαστε θεατές στο ίδιο επεισόδιο, αυτό της καθυστέρησης λήψης άμεσων και σημαντικών αποφάσεων που ενδέχεται να κρίνουν ακόμα και το μέλλον και τη συνοχή της Ευρωζώνης.

Όσον αφορά τα εσωτερικά, μπορεί η Κοινοβουλευτική πλειοψηφία να υπερψήφισε την τροπολογία του έκτακτου φόρου στα ακίνητα χωρίς διαρροές, ωστόσο η καθυστέρηση λήψης τολμηρών αποφάσεων (όχι φοροεισπρακτικών) κινδυνεύει να θέσει σε εργασιακή εφεδρεία την Ελλάδα στην Ευρωζώνη.

Την τρέχουσα εβδομάδα το ενδιαφέρον αναμένεται να εστιασθεί στις αποφάσεις των Κεντρικών Τραπεζιτών την Αγγλίας και την Ευρωζώνης, τη στιγμή που οι φωνές πληθαίνουν υπέρ της μείωσης των επιτοκίων στην Ευρωζώνη.

Αν και αυτή θα είναι η τελευταία συνεδρίαση του Τρισέ στον προεδρικό θώκο της ΕΚΤ, δεν θα πρέπει να αποκλεισθεί μια έκπληξη της τελευταίας στιγμής, παρά τις σχετικά μικρές πιθανότητες που συγκεντρώνει. κάτι τέτοιο.

Στο εσωτερικό ζητούμενο στην τρέχουσα φάση παραμένει η θετική γνωμοδότηση της Τρόικας για την εκταμίευση της 6ης δόσης. Ωστόσο το πραγματικό ζητούμενο είναι η εξασφάλιση συνεχούς ροής χρηματοδότησης για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα και η κατάργηση του καθεστώτος των δόσεων ανά 3μηνο, προκειμένου σταδιακά να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των επενδυτών στην Ελλάδα και στην οικονομία της, τονίζει ο αναλυτής της Solidus Sec.

Σε “κώμα” συνεχίζει να βρίσκεται το Ελληνικό Χρηματιστήριο με τις κεφαλαιοποιήσεις των εταιρειών να “λειώνουν” μέρα με τη μέρα, επισημαίνει ο Απόστολος Μάνθος (μέλος επενδυτικής επιτροπής Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ).

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η κεφαλαιοποίηση της Eurobank, όπου έχει κατέλθει στα 470 εκατ. ευρώ !! Κάτω από αυτή τη λογική ακόμα και η νέα “δουλειά” της Μέτκα στο Ιράκ όχι μόνο δεν ώθησε ανοδικά τον Μυτιληναίο αλλά τον “έσπρωξε” χαμηλότερα του ορίου των 3.20 ευρώ. Οι διαγραμματικές ενδείξεις τόσο στα ωριαία όσο και στα ημερήσια charts ενισχύουν τις “short” θέσεις (μόνη εξαίρεση τα ΕΛΠΕ) με τις περιοχές αλλαγής τάσης να εντοπίζονται, με την παρούσα ψυχολογία, σε σχεδόν άπιαστα επίπεδα τιμών.

Σε μερική ανοδική “αποστασία” σε σχέση με το DAX 30 και το Dow Jones βρίσκεται ο Ισπανικός IBEX 35, καθώς σε ωριαίο επίπεδο έχει γυρίσει “long” από τις 8280 μονάδες. Διατήρηση των πτωτικών θέσεων έχουμε και στις δύο αναλογίες EUR και GBP σε σχέση με το δολάριο.

Τέλος σε “short” κατάσταση παραμένει ο χρυσός με την αλλαγή τάσης να εντοπίζεται στα $1734 (ωριαίο chart) και $1768 (ημερήσιο chart).

--- ΧΠΑ

Με πιέσεις ξεκίνησε και η νέα εβδομάδα, ενώ νέα σημαντική συρρίκνωση σημειώθηκε στις συναλλαγές.

Σημαντικά μικρότερες απώλειες σημείωσε το συμβόλαιο Δεκεμβρίου σβήνοντας έτσι την μεγάλη υποτίμηση της Παρασκευής που πλέον περιορίστηκε στο 0,35%. Τα συμβόλαια υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 2974, τιμή εκκαθάρισης 314,25) κινήθηκαν μεταξύ 313,5 και 320,75 μονάδων. Λίγες πωλήσεις από τα ξένα χαρτοφυλάκια.

Η τεκμαρτή μεταβλητότητα ενός μηνός στα at-the-money δικαιώματα του FTSE-20 αυξήθηκε στο 76%, με την κινητικότητα να παραμένει ισχνή καθώς διαπραγματεύτηκαν συνολικά 571 δικαιώματα (379 δικαιώματα αγοράς και 192 δικαιώματα πώλησης).

Μικρός ο δανεισμός τίτλων (5000 Ταχ. Ταμιευτήριο, 10000 MPB), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Εθνική (8833), Alpha Bank (1960), Πειραιώς (1142), Eurobank (1602), ΟΤΕ (415), ΔΕΗ (170), Κύπρου (112), Μυτιληναίο (138), Ταχ. Ταμιευτήριο (364), Τιτάνα (158), Ελλάκτωρα (995), ΟΠΑΠ (312), ΓΕΚ (275), Μέτκα (163), MIG (456).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. στην συνεδρίαση της 3/10 δεν σημειώθηκαν “ανοιχτές” πωλήσεις. Επίσης δεν σημειώθηκε σημαντικό κλείσιμο θέσης ανοιχτών πωλήσεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι είναι οι: Alpha Bank (8029599 τεμ.), Εθνική (13649933 τεμ.), Πειραιώς (18855113 τεμ.), ΟΤΕ (5049680 τεμ.), MIG (4217213 τεμ.), Eurobank (17703545 τεμ.) Κύπρου (5737431 τεμ.).

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v