Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα "παιχνίδια" με 6η δόση αναστατώνουν το ΧΑ

"Παίζουν" με την 6η δόση προς την Ελλάδα οι Γερμανοί. Επιστροφή σε κόκκινο φόντο μετά τις δηλώσεις Schaeuble. Νέες πιέσεις σε Alpha - Eurobank με πωλητές λίγο μετά τις 13:40. Μικρές απώλειες για Γ.Δ. και FTSE-20.

Μόνο με πράσινο φως από την τρόικα θα μπορέσει η Ελλάδα να λάβει την επόμενη δόση του δανείου.

Τάδε έφη ο κ. Wolfgang Schaeuble, θυμίζοντας στην Αθήνα ποιος έχει το πάνω χέρι στο παιχνίδι.

Διευκρίνιση που δεν φαίνεται να άρεσε και πολύ στο Χ.Α., καθώς από τις 13:40 και μετά οι πωλητές είχαν και πάλι τον πρώτο λόγο.

Νέος γύρος πωλήσεων κατ' αρχάς στις μετοχές των Alpha - Eurobank, υποχώρηση του ΟΠΑΠ κατά 2,4% και γύρισμα του 20άρη έως τις 355,8 μονάδες.

Σημειωτέον πως πρόκειται για ελάχιστη τιμή χαμηλότερη από αυτήν που είχε καταγραφεί στα πέντε πρώτα λεπτά της συνεδρίασης.

Εν πάση περιπτώσει, πρόκειται για δύο νέες ελάχιστες τιμές, χαμηλότερες του μέχρι και χθες τοπικού πυθμένα των 358,14 μονάδων.

Στη μετοχή της Eurobank οι πωλήσεις εντάθηκαν μετά τις 13:44 και η τιμή υποχωρεί από το 1,25 μέχρι τα νέα χαμηλά του 1,20 ευρώ.

Κάθετη η διόρθωση και για τη μετοχή της Alpha Bank, έως τα νέα χαμηλά του 1,68 ευρώ.

Για τη μετοχή της Εθνικής, η χαμηλή τιμή ημέρας στα 2,76 ευρώ παραμένει οριακά πάνω από την ελάχιστη των 2,72 ευρώ, που σημειώθηκε στις 26 Αυγούστου.

Πιέσεις ασκούνται όμως και στη μετοχή του ΟΠΑΠ, η οποία διορθώνει έως τα 8,52 ευρώ. Χαμηλότερες τιμές για τις εταιρίες Folli Follie, Μυτιληναίος, Jumbo, ΕΛΠΕ και Βιοχάλκο.

Λίγο μετά τις 14:05 ο Γ.Δ. υποχωρούσε κατά 0,15%, στις 862 μονάδες, ο δε FTSE-20 κατά 0,33%, στις 357 μονάδες.

Αντίθετα, στη Φρανκφούρτη, ο DAX περνούσε και πάλι τις 5.300 μονάδες, ενώ και στο Παρίσι ο CAC κυμαινόταν πάλι στις 3.025 μονάδες.

Με αυξημένη κινητικότητα και στα νομισματικά, μετά την απόφαση-σταθμό της Κεντρικής Τράπεζας της Ελβετίας να βάλει όριο στην ισοτιμία του φράγκου, στα επίπεδα του 1,20 ευρώ.

Από το σχετικό θέμα του Euro2day.gr χρήζει δεύτερης ανάγνωσης η αντίδραση της ΕΚΤ.

Πριν από λίγο, το ευρώ ενισχυόταν κατά 0,6%, περνώντας και πάλι πάνω από το 1,4220 δολάριο, ενώ σταθερά πάνω από τα 1.900 δολάρια παρέμενε η ανά ουγκιά τιμή του χρυσού.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v