Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μάχη να κρατηθούν οι 1.240 μονάδες

Νέες απώλειες για το ΧΑ με τις πιέσεις στις τράπεζες να επιμένουν. Αντιδρά από τα χθεσινά χαμηλά η Κύπρου. Ευνοημένη η Ελλάκτωρ, πλησιάζουν τα ΕΛΠΕ τη ΔΕΗ, στην πέμπτη θέση των κεφαλαιοποιήσεων.

Εγκλωβισμένοι χαμηλότερα παραμένουν βασικοί δείκτες, μετοχές, καθώς συντηρείται η αβεβαιότητα στο μέτωπο του «ελληνικού χρέους».

Στις 1.251,2 μονάδες ο Γ.Δ., στις 557 ο FTSE-20, με την πλειονότητα των τραπεζικών τίτλων να συνεχίζει τη διόρθωσή του.

Από το μέτωπο του «ελληνικού χρέους» έρχονται συνεχώς νέα, εξελίξεις και πληροφορίες.

Τελευταία, όσον αφορά τη νέα προσέγγιση του επικεφαλής του IIF, τη συνάντηση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών με τον Γάλλο ομόλογό του, αλλά και τις δηλώσεις του Ολι Ρεν για ευρωπαϊκό οίκο αξιολόγησης.

Όλα αυτά με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, άμεσα είτε έμμεσα αφορούν και στο ελληνικό πρόβλημα, βραχυπρόθεσμα, όμως, δεν δημιουργούν προϋποθέσεις για αναστροφή τάσης στο ταμπλό.

Μέχρι τώρα, σημειώνεται η καταγραφή δύο χαμηλών τιμών στο διάστημα 12:55-13:05 και την προσπάθεια που καταβάλλεται έκτοτε για να μην υποχωρήσει εκ νέου ο Γ.Δ. και ο 20άρης.

Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στη συντήρηση (επιβεβαίωση) των 1.240 μονάδων για τον Γ.Δ., σημαντικής περιοχής στήριξης, σύμφωνα με την προσέγγιση αρκετών τεχνικών αναλυτών.

Με τις συναλλαγές στα 32,9 εκατ. ευρώ, στις 14:10, η συνεδρίαση παρουσιάζει περισσότερο στάσιμη, αδιάφορη εικόνα.

Με την Εθνική στα 4,72 ευρώ, την Alpha Bank στα 3,27, τη Eurobank στα 3,19 ευρώ.

Από τα επιμέρους, ενδιαφέρον παρουσιάζει η αντίδραση του Ελλάκτωρα, προς τα 2,70 ευρώ, καθώς ο ελληνικός χρυσός έλαβε άδεια από το ΥΠΕΚΑ για εξόρυξη μετάλλων στη Χαλκιδική.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η προσπάθεια ΕΛΠΕ να περάσουν στην πέμπτη θέση του σχετικού πίνακα αποτίμησης, εκτοπίζοντας τη ΔΕΗ.

Δεδομένου ότι η χρηματιστηριακή αξία της ΔΕΗ έχει περιοριστεί στα 2,16 δις. ευρώ, τα ΕΛΠΕ στα 1,93 δις. φαίνεται να το «παλεύουν».

Κατά 2,4% αντιδρά η μετοχή του ΟΠΑΠ που νωρίτερα είχε υποχωρήσει έως τα 10,71 με ορατό τον κίνδυνο να υποχωρήσει έως τα ελάχιστα των 9,97 ευρώ (27/6) εάν δεν αντιστρέφονταν η καθοδική φορά.

Στα 16,25 ευρώ ο Τιτάνας, στα 9,31 ευρώ η ΔΕΗ, στα 1,93 ευρώ η Κύπρου, που επίσης αγωνίζεται να απεγκλωβιστεί από τα χθεσινά χαμηλά.

Σημειώνεται πως χθες η μετοχή της Κύπρου υποχώρησε ενδοσυνεδριακά έως τα 1,89 ευρώ.

Περίπου την ίδια ώρα, ο DAX παραμένει πέριξ της περιοχής των 7.500 μονάδων, ο FTSE-100 στις 6.062 και ο CAC-40 περί τις 12 μονάδες χαμηλότερα των 4.000 μονάδων.

Συντηρούνται σε υψηλές τιμές τα spreads και τα ασφάλιστρα κινδύνου στην ελληνική και πορτογαλική αγορά.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v