Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Προσδοκίες για διατήρηση της ανόδου

Τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας και του βραχυπρόθεσμου κύκλου Τ+3. Το χθεσινό "γύρισμα", μετά τις δηλώσεις Τρισέ, θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να έχει συνέχεια. Κλειδί και πάλι τα 4,92-4,95 ευρώ για την ΕΤΕ.

΄Ζητείται λύση για το ελληνικό χρέος΄΄ σημειώνει η Αγγελική Παπαμιλτιάδου και μεις θα συμπληρώναμε, πως έτσι όπως χειρίζονται το πρόβλημα οι ισχυροί Ευρωπαίοι σε λίγο ΕΕ-ΕΚΤ θα υποχρεώνονται να αναζητήσουν συνολικότερη λύση πολιτικού χαρακτήρα για το ΄΄ντόμινο χρέους΄΄ , που βεβαίως και δεν περιορίζεται στη χώρα μας.

Στο ΧΑ ΄΄αγοράζεται χρόνος΄΄ όπως σημείωνε εχθές ο Θανάσης Σταυρόπουλος και πώς να κινηθούν διαφορετικά (κυρίως ) οι βραχυπρόθεσμοι παίκτες από τη στιγμή που η δυστοκία των δανειστών έχει ενεργοποιήσει πωλήσεις & πιέσεις στις μετοχές των ελληνικών τραπεζών.

Με βαρίδι τον κλάδο ο Γενικός Δείκτης έχει υποχωρήσει και πάλι προς τις 1.264 μονάδες με ελάχιστη στις 1.197, ο FΤ 20 στις 564 με ελάχιστη στις 532,2 μονάδες, την Εθνική Τράπεζα σε βραχυπρόθεσμα πτωτικό κανάλι και τα χρονικά περιθώρια του Τ+ 3 να κλείνουν σήμερα, το αργότερο μέχρι και τη συνεδρίαση της Δευτέρας.

Με αυτή την προσέγγιση έχει ενδιαφέρον η προοπτική επιβεβαίωσης (ή όχι) της βραχυπρόθεσμης φοράς λ.χ της ΕΤΕ που εχθές με χαμηλό στα 4,65 ΄΄έκλεισε΄΄ στα 4,84 ευρώ με συναλλαγές 6,4 εκατ. τεμαχίων (αξίας 30,6 εκατ. ευρώ σε σύνολο τζίρου 101,8 εκατ. ευρώ)

Ορισμένοι αναλυτές μιλούν για συντονισμένο μάζεμα και προσπάθεια, που μετά τις δηλώσεις Τρισέ και το ΄΄γύρισμα΄΄ του Πορτογαλικού χρηματιστηρίου (που ακολούθησαν τα υπόλοιπα της ευρωπαικής περιφέρειας) έγινε ενεργότερη και πειστικότερη με απτά αποτελέσματα στο ταμπλό.

Ετσι πρακτικά για τη μετοχή της Alpha Bank με ελάχιστη τιμή συνεδρίασης στα 3,24 διαμορφώθηκε τελικά στα 3,39 ευρώ. Αντίστοιχα για την Eurobank στα 3,27 με ελάχιστη ημέρας στα 3,12 ευρώ. Το ενδιαφέρον είναι, πως για ακόμη μία συνεδρίαση συνεχίστηκε η προσπάθεια αυτονόμησης των μη τραπεζικών εισηγμένων του 20άρη με ικανοποιητικά αποτελέσματα και με τον Ελλάκτορα σε καίριο ρόλο.

Η μετοχή της κατασκευαστικής αντιδρά μεθοδικά από τα τελευταία χαμηλά των 1,86 ευρώ στις 15/6 με αυξημένες συναλλαγές και διπλό κίνητρο προεξόφλησης. Τις εξελίξεις στο θέμα των Μεταλλείων αλλά και μεσοπρόθεσμα στην εκδήλωση ενδιαφέροντος ( μέσω των Vinci-A.R.I.S Architects ) για το πρόγραμμα αξιοποίησης του Ελληνικού.

Υψηλότερες τιμές όμως και για Τιτάν, MIG, Μυτιληναίο, Jumbo, Βιοχάλκο ενώ από τον Ft Mid ξεχώρισαν ΓΕΚ/Τέρνα, Τέρνα Ενεργειακή, Σιδενόρ, ΟΛΘ, Lamda Development ενώ από τον σχετικό δείκτη ξεχώρισε αρνητικά το μείον 7άρι της Intralot ( σχετική αναφορά του euro2day για την υπόθεση ΟΔΙΕ).

Το ότι η απασχόληση ΄΄πρασίνισε΄΄ την Wall είναι ενθαρρυντικό, το γεγονός πως ο DAX παραμένει- έστω και τεχνητά- πάνω από τις 7.450 μονάδες επίσης, όπως η μικρή αντίδραση του ευρώ πάνω από τα 1,44 δολάρια.

Για να δούμε τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας και του βραχυπρόθεσμου κύκλου των τριών ημερών/ Τ+3 η σημερινή με ανοιχτό το ενδεχόμενο και θετικών εκπλήξεων. Από την πλευρά της η Solidus ΑΕΠΕΥ σημειώνει πως "σε εύρος 100 μονάδων η κίνηση του Γενικού Δείκτη με ανοδικό άκρο τις 1.310 μονάδες και καθοδικό τις 1.210 μονάδες" σύμφωνα με τον Σπύρο Παπαθανασίου, υπεύθυνο επενδυτικής στρατηγικής της χρηματιστηριακής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v