Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε επαφή με τις 1.700 μονάδες το ΧΑ

Κρατά την επαφή του με τα υψηλά το ΧΑ. Πέρασε ενδοσυνεδριακά τις 800 μονάδες ο FTSE-20, λίγο κάτω από τα 8 ευρώ η Εθνική. Κέρδη για Εurobank, Eλλάκτωρ. Ψύχραιμα και εν αναμονή οι ευρωαγορές.

Ξεκίνησε ανοδικά και συντηρείται η τάση στο ΧΑ, καθώς και οι κυριότερες ευρωαγορές συνεχίζουν λίγο υψηλότερα.

Στις 1.688 μονάδες πριν από λίγο ο Γενικός Δείκτης, που νωρίτερα είχε αντιδράσει έως τις 1.694,8 μονάδες.

Στις 796,2 μονάδες ο FTSE-20 που περίπου την ίδια ώρα με τον Γ.Δ. έπιανε τις 801,3 μονάδες.

Οι συναλλαγές, στις 11:25 λίγο περισσότερες από 30,5 εκατ. ευρώ, από τα οποία 2,4 στην Εθνική και περί τα 2,9 στην Alpha Bank.

Η μετοχή της Εθνικής για ακόμη μία φορά «παλεύει» τα 8 ευρώ.

Έφτασε οριακά στα 7,99, διαμορφώνεται τώρα στα 7,89 και με ελάχιστη τιμή συνεδρίασης τα 7,82 μας… φαίνεται έτοιμη για την προσέγγιση των 8,1 -8,2 ευρώ.

Δηλαδή εκεί, όπου θα δοθούν ενδιαφέρουσες μάχες, τουλάχιστον για όσους παρακολουθούν βραχυπρόθεσμα την αγορά.

Η μετοχή του ΟΤΕ υποχωρεί στα 7,77 ευρώ, κάτι που παρά τις ημιεπίσημες θέσεις της Deutsche Telekom μας κρατούν εντός παιδιάς.

Ειδικά για τον ΟΤΕ περισσότερα αναφέρονται στον Εκηβόλο, με εξαιρετικά χρήσιμο το διάγραμμα της μετοχής.

Υψηλότερα στα 1,68 ευρώ η Πειραιώς, η ΜΡΒ συνεχίζει να πραγματοποιεί υψηλές συναλλαγές και να συσσωρεύει στα 1,10 ευρώ, η Eurobank ενισχύεται στα 5,06 και η Alpha Bank σχεδόν παράλληλα στα 5,05 ευρώ.

Ενισχυμένος έως 3,8% ο Ελλάκτωρ στα 4,10 ευρώ, κρατά στα 15,36 ο Τιτάνας.

Θα λέγαμε όμως, πως περισσότερο ενδιαφέρον βλέπουμε στα μεσαία και χαμηλότερα στρώματα της αγοράς, καθώς για αρκετές μετοχές συντηρούνται και σήμερα οι αυξημένες συναλλαγές.

Υψηλός τζίρος στη ΓΕΚ Τέρνα, στα 2,21 ευρώ η Γενική Τράπεζα, αυξημένος τζίρος σε ΕΧΑΕ, Intralot, στα 0,65 η Forthnet, στα 11,20 η Frigoglass, στα 14,70 η Folli Follie Group.

Η Γενική περνά και τα 2,2 ευρώ, ανοίγοντας… βραχυπρόθεσμα δίοδο προς τα 2,5 με την προϋπόθεση πως θα διατηρηθεί η τάση.

Συγκριτικά μέτριες συναλλαγές στη μετοχή της Τέρνα Ενεργειακής.

Λίγο χαμηλότερα η Αττικής συνεχίζει στα 1,16 ευρώ, η Ευρωσύμβουλοι στα 3,09, η Intracom στα 0,48, η Lavipharm στα 0,54, τα ΣΩΛΚ στο 1,16 ευρώ.

Θεωρούμε την περίπτωση των Σωληνουργείων ενδεικτική μίας ευρύτερης ομάδας που μέσα σε σχεδόν ένα μήνα «διπλώνουν» την τιμή τους.

Μάλιστα στην περίπτωση των Σωληνουργείων η απόδοση από την αρχή του έτους φτάνει πλέον το 75,76% σε σχέση με τα τελευταία χαμηλά.

Αφήνουμε για τελευταία τη μετοχή της Proton Bank που με απόδοση 59,1% μέσα στην εβδομάδα δικαιώνει όσους… ριψοκίνδυνους πιστεύουν πως η αγορά κρύβει και θα κρύβει στη συνέχεια ευκαιρίες.

Ειδικά για την Proton Bank να σημειώσουμε πως ακόμη και μετά την τελευταία αντίδραση των 3-4 συνεδριάσεων η χρηματιστηριακή αξία της μετά βίας ξεπερνά τα 70 εκατ. ευρώ.

Προφανώς όπως και στην περίπτωση των Σωληνουργείων ή της Γενικής ή της Αττικής για ορισμένους η Proton Bank αποτελεί ένα στοίχημα.

Ριψοκίνδυνο μεν, υψηλού ρίσκου σίγουρα, αλλά με αποδόσεις… θεαματικές στην περίπτωση που «κληρώσει».

Για τη συνέχεια, επιμένουμε πως η Εθνική θα πρέπει να πείσει ότι στόχος της είναι η υπέρβαση των 8,1-8,2 ευρώ μέσα στην επόμενη εβδομάδα, ενώ εντείνουμε ακόμη πιο πολύ την προσοχή μας στα όσα συμβαίνουν στο παρασκήνιο για τον ΟΤΕ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v