Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Μετρημένες" κινήσεις στο ΧΑ-Ξεχωρίζει η Eurobank

Σταθεροποιητικά με επιβεβαίωση των 680 μονάδων (FΤ 20) κινείται το ΧΑ. Χαμηλός τζίρος και λόγω…Wall, στα επίπεδα των 6,60 ευρώ η ΕΤΕ, ενισχύεται η Eurobank. Κερδίζουν πόντους ΕΛΠΕ, ΜΟΗ, 3Ε, ΔΕΗ, Βιοχάλκο.

Ξεκίνησε από τις 1.456, αντέδρασε προς τις 1.460, γύρισε στα χαμηλά των 1.449,9 μονάδων και ανακάμπτει.

Με συναλλαγές μόλις έξι εκατομμυρίων ευρώ- από τα οποία τα 2,2 στη μετοχή της Εθνικής, οριοθετούνται οι "τιμές" διακύμανσης για το ΧΑ. Τουλάχιστον για σήμερα, που με την Wall κλειστή, θα πρέπει να περιμένουμε γενικά μετριότερες συναλλαγές σε ευρωαγορές και ελληνικό χρηματιστήριο.

Για τον FTSE 20 το εύρος περιορίστηκε σε μόλις έξι μονάδες δηλαδή μεταξύ 683 και 689 καθώς η Εθνική Τράπεζα εξακολουθεί να ταλαιπωρείται αλλά αντιδρούν Eurobank, OTE και επι μέρους του δείκτη.

Σε μία μέτριων συναλλαγών συνεδρίαση (…με τζίρο λιγότερο και από εχθές) μπορεί να συμβούν ενδιαφέροντα, εάν υποθέσουμε πως χθεσινή επιβεβαίωση των σημαντικών στηρίξεων παραπέμπει σε προσπάθεια αναστροφής της τάσης και διαμόρφωσης τεχνικής αντίδρασης.

Προσώρας η μετοχή της Εθνικής παραμένει υπό πίεση- ασθενέστερη βέβαια από εχθές- αλλά σταθερά στα 6,4-6,6 ευρώ. Η μετοχή της Eurobank στα 4,02 ευρώ, της Alpha Bank στα 4,50 ευρώ, της Τράπεζας Πειραιώς στα 2,99 χάνοντας δηλαδή και τα 3 ευρώ. Χαμηλότερα στα 2,95 και η Τραπεζα Κυπρου, χαμηλότερα και η Marfin Popular στα 1,17 ευρώ, στα 0,71 με απώλειες 2,1% η μετοχή της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ. Αντιθέτως διασώζεται το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στα 2,97 ευρώ.

Παραμένει το ενδιαφέρον για τη μετοχή του ΟΤΕ όπου οι δρομολογημένες εξελίξεις μπορεί να κρύβουν πολλές συνέργειες, όπως αναλυτικά αναφέρεται σε σχετικό θέμα της Μάρως Τσαντήλα.

Προσωπικά θα επιμείνουμε στο…ποντάρισμα μας (…εδώ και μήνες) πως αργά ή αργότερα η Deutsche Telekom θα προχωρήσει σε δημόσια πρόταση προκειμένου να κατευνάσει την κατάσταση και το κυριότερο να ικανοποιήσει το πάγιο αίτημα των κυβερνώντων για καλύτερη αποτίμηση των χαρτοφυλακίων ασφαλιστικών ταμείων και σωματείων εργαζομένων (λ.χ των εργαζομένων της ΕΤΕ). Ποντάρισμα, που βέβαια μένει να βγει ή όχι.

Από αυτή την άποψη συνεχίζουμε να θεωρούμε ενδιαφέρον στοίχημα τον ΟΤΕ και το ενδεχόμενο υπέρβασης των 7,0-7,2 ευρώ. Υψηλότερες τιμές για Motor Oil, Coca Cola αλλά και για Ελληνικά Πετρέλαια, Βιοχάλκο, Τιτάν κ.α.

Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση το…ερώτημα της Forthnet μένει με την τιμή της μετοχής να αντιδρά στα 0,39 ευρώ με συναλλαγές 205 χιλιάδων (στις 11:10) μετοχών αξίας 78 χιλιάδων ευρώ. Στα 1,91 ευρώ αντιδρά ο Βωβός- στη λίγο ως πολύ… γνώριμη κίνηση του- στα 0,56 ευρώ ο ΔΟΛ, στα 5,95 ευρώ ο… πείσμων Φουρλής, στα 2,80 αλλά με μόλις 300 τμχ ο Σαράντης.

Από την κατηγορία αυτή μετά από σχεδόν 55 λεπτά συνεδρίασης δύο μετοχές δεν είχαν καν "ανοίξει" και σε πέντε οι συναλλαγές δεν ξεπερνούσαν τα εκατό (100) κομμάτια, συνολικά. Και αναφερόμαστε σε μετοχές των εταιρειών Σιδενόρ, Folli-Follie, Frigoglass, Lamda Development και ΟΛΠ. Αψογα...

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v