Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Πειραιώς στο προσκήνιο και ο FT 20 στις 740

Βαθαίνει η διόρθωση με τον FΤ 20 στα επίπεδα των 740. Σημαντικές ρευστοποιήσεις θέσεων και πιέσεις κυρίως σε τράπεζες, με την Πειραιώς (-6,3%) στο επίκεντρο και την ΕΤΕ κάτω των €8. Κινητικότητα στα τραπεζικά επιτελεία.

Με καθοδικό… κενό- χάσμα ξεκίνησε η συνεδρίαση, με αφορμή την επιβεβαίωση της α.κ.κ της Πειραιώς. Εως 6,2% χαμηλότερα η τιμή της τραπεζικής μετοχής στα 3,64 ευρώ, με τις υπόλοιπες του κλάδου να πιέζονται και την αγορά να παρασύρετε προς τις 1.550 μονάδες.

Εως και 1,6% χαμηλότερα ο ΓΔ, διόρθωση περίπου 2,1% για τον FT 20 που ΄΄δοκίμασε΄΄ οριακά τις 750 μονάδες (749,97 για την ακρίβεια) με το…ταμπλό να αποτελεί για πολλοστή φορά τον αδιάψευστο…καθρέφτη και ευαισθητήρα των όσων δρομολογούνται, συμβαίνουν στο παρασκήνιο. Αδιάψευστο το…ταμπλώ για πολλοστή φορά το σημειώνουμε καθώς και σε αυτή την ιδιαίτερη φάση του ΧΑ έχει τη σημασία του.

Πράγματι, όπως αναφέρεται σχετικά ΄΄…την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με μετρητά ύψους 800 εκατ. ευρώ και την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού έως 250 εκατ. προτείνει το ΔΣ της Τράπεζας Πειραιώς, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που έγραψαν οι FT και αναμετέδωσε ως έχoν την αποκλειστικότητα το Euro2day.΄΄ .

Αυξημένες και οι συναλλαγές στη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς, αφού λίγα λεπτά μετά τις 11.05 ξεπερνούσαν τα τρία εκατομμύρια ευρώ. Είναι ενδεικτικό, πως εκείνη την ώρα με σχεδόν διπλάσιο τζίρο η μετοχή της Εθνικής διόρθωνε προς τα 7μ86 ευρώ.

Ακολουθούσαν οι υπόλοιπες του κλάδου με την Alpha Bank στα 4,96 ευρώ, την Eurobank στα 4,54 ευρώ και τις Κύπρου στα 3,47 ευρώ με τις συγκριτικά μικρότερες απώλειες, την Marfin Popular στα 1,49 ευρώ αλλά και το ΤΤ στα 3,82 ευρώ, την Αγροτική στα 0,85 ευρώ.

Νέος γύρος ρευστοποιήσεων τραπεζικών θέσεων, που βέβαια έχει ξεκινήσει από την συνεδρίαση της 26/10 αλλά και με ισχυρούς παίκτες να προχωρούν σε διασφάλιση ρευστότητας. Οριακά χαμηλότερα η μετοχή της Motor Oil υποχωρεί 0,49% στα 8,09 ευρώ με ελάχιστες συναλλαγές 12,850 μετοχών. Μόλις 150 μετοχές και στον τίτλο της Αεροπορίας Αιγαίου με αυτές τις δύο εισηγμένες να θεωρούνται- σε κάποιο βαθμό- σηματωροί σε αυτή τη φάση.

Θα επιμείνουμε όμως στις ρευστοποιήσεις, που συνεχίζονται σε τραπεζικές θέσεις καθώς εκεί εντοπίζεται το μεγαλύτερο…πρόβλημα μετόχων, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει και η διόρθωση για τη μετοχή του Ελλάκτορα.

Αυτό γιατί πραγματοποιείται με περισσότερες από 500 (και πλέον) χιλιάδες μετοχές, που θεωρούνται μάλλον πολλές σε σχέση με τον τζίρο της τελευταίας φάσης της ανοδικής αντίδρασης. Η τιμή διαμορφώνεται στα 3,34 ευρώ, ενώ στα 13,07 περνά και πάλι ο ΟΠΑΠ που είναι από τις ελάχιστες του…κατά κόκκινου 20άρη με απώλειες μικρότερες του 0,50%.

Στα 5,78 ευρώ η μετοχή του ΟΤΕ, στα 12,00 ευρώ της ΔΕΗ που επίσης παραμένει ανθεκτική.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v