Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Μάχες οπισθοφυλακών" στο Χ.Α. (!)

Έβδομη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση για τη Σοφοκλέους με το ΓΔ να επιδεικνύει αδυναμία ουσιαστικής ανοδικής αντίδρασης. Κάτω από τα 9 ευρώ η Εθνική. Πτώση για Alpha, Eurobank, TT. Κέρδη για Ελλάκτωρ, Jumbo.

Χαμηλώνουν οι προσδοκίες, μάχες “οπισθοφυλακών” στο Χ.Α. (!)

Στις 15/7 η Τρ. Πειραιώς ανακοίνωνε την προσφορά της για Αγροτική Τρ. και Ταχ. Ταμιευτήριο και ο Τραπεζικός δείκτης έκλεινε στις 1662,7 μονάδες με κέρδη 6,53%, για να ακολουθήσει μία πλαγιοανοδική κίνηση (εν μέσω φημών για άμεσες μετοχικές εξελίξεις – ανακατατάξεις στον εγχώριο Τραπεζικό κλάδο) που τον έφερε μέχρι τις 1978,71 μονάδες (2/8).

Σήμερα ο Τραπεζικός δείκτης έκλεισε στις 1546,8 με απώλειες 3,37% και πλέον όχι μόνο απέχει 21,83% από τα πρόσφατα υψηλά της 2ας Αυγούστου, αλλά βρίσκεται και 6,97% χαμηλότερα από το κλείσιμο της 15/7, όταν και πυροδοτήθηκαν οι προσδοκίες για Τραπεζικό deal που θα άλλαζε άρδην την ψυχολογία της Αγοράς (δημιουργώντας νέους εγκλωβισμούς), έστω και αν οι φήμες και τα δημοσιεύματα επιμένουν ότι κάτι “ψήνεται” και όλα αυτά με την εικόνα των μεγάλων Ευρωπαϊκών Αγορών να κινείται σε θετικό έδαφος και την Wall Street να ξεκινά με θετικό πρόσημο.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι η τεχνική εικόνα του Τραπεζικού δείκτη φαίνεται να εντείνει τις ανησυχίες, καθώς αν δοθούν δύο ακόμη κλεισίματα χαμηλότερα από την ζώνη 1626 – 1580, οι αμέσως επόμενες στηρίξεις οριοθετούνται στα 1477 και 1344 μονάδες.

Όμως όπως ήταν φυσικό οι φήμες δεν μπορούν να αποτελέσουν “καύσιμο” ανόδου επί μακρόν και έτσι οι Τραπεζικοί τίτλοι συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται από τη μη-μετουσίωση της φημολογίας των συγχωνεύσεων σε συμφωνίες, ενώ οι ανάγκες χρηματοδότησης πολλών χαρτοφυλακίων για την αύξηση κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας (απέσπασε σήμερα το 43% της μικτής αξίας συναλλαγών και μέσω των δημοπρασιών έκλεισε στο χαμηλό ημέρας των 8,84 ευρώ, 0,04 ευρώ υψηλότερα από τα κλεισίματα των 29/6 και 5/7 που είναι και χαμηλά 18 μηνών) ενδεχομένως να συνεχίσουν να οδηγούν σε εκροές από την υποκείμενη Αγορά και κυρίως από το Τραπεζικό ταμπλό.

Στο στενό “club” του 20αρη, μόνες θετικές εξαιρέσεις οι Ελλάκτωρ (+1,39% και κίνηση μόνιμα με θετικό πρόσημο) και Jumbo (+0,64%).

Αντίθετα οι μεγαλύτερες απώλειες για τον “στόχο” των προσδοκιών, στον Τραπεζικό κλάδο, Ταχ. Ταμιευτήριο (-5,13%), ενώ με απώλειες μεγαλύτερες του 4% ακολούθησαν οι Alpha Bank, Eurobank, του 3% οι Εθνική, Motor Oil, MIG και του 2% οι MPB, ΟΠΑΠ, Αγροτική και Κύπρου.

Με μικρότερες απώλειες έκλεισαν οι υπόλοιπες με το΄χες που απαρτίζουν τον FTSE.

Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε ανοδικά φθάνοντας μέχρι τις 1533,42 μονάδες (10.48), όμως μετά τις 10.58 κινήθηκε μόνιμα με αρνητικό πρόσημο και έκλεισε στο χαμηλό ημέρας και πιο συγκεκριμένα στις 1492,36 μονάδες με απώλειες 2,09%, ενώ ο τζίρος σαφώς μειωμένος, σε σχέση με αυτόν της Παρασκευής, έφθασε τα 127 εκατ. από τα οποία τα 8,3 αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Κάκιστη η τελική εικόνα με 47 ανοδικές μετοχές έναντι 136 πτωτικών και 33 τίτλοι με ημερήσιες απώλειες από 6 έως 14,06%, απόλυτη επιβεβαίωση της ερήμωσης που επικρατεί στα μεσαία και χαμηλότερα στρώματα του ταμπλό.

Επιφυλακτικοί έως ανήσυχοι οι περισσότεροι επαγγελματίες του χώρου, επισημαίνουν την έβδομη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση για Χ.Α. και την αδυναμία ουσιαστικής ανοδικής αντίδρασης, το επικίνδυνο “φλερτ” με το ψυχολογικό όριο των 1500 μονάδων (έκλεισε χαμηλότερα από το εν λόγω όριο και στο χαμηλό ημέρας) και την επιστροφή Γενικού Δείκτη και Τραπεζικού σε τιμές α΄ 15μερου Ιουλίου 2010.

Η βραχυπρόθεσμη τάση, μετά και την σημερινή συνεδρίαση, επιβεβαίωσε τον πτωτικό της χαρακτήρα και όσο και αν οι επτά συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις δίνουν πόντους στο σενάριο τεχνικής ανοδικής αντίδρασης, όλο και περισσότεροι αναλυτές αναφέρουν ότι είναι εξαιρετικά μεγάλες οι πιθανότητες περαιτέρω υποχώρησης προς τα χαμηλά έτους - ή και ακόμη χαμηλότερα.

Εξίσου σημαντικός παράγων για τη στάση των ξένων χαρτοφυλακίων είναι η αναζωπυρούμενη κινδυνολογία περί αναδιαπραγμάτευσης του Δημοσίου χρέους και “haircut” ομολόγων, που θα πλήξει τις Τράπεζες.

Στην παρούσα φάση τα ξένα χαρτοφυλάκια, όποτε δίνουν το παρόν στην εγχώρια Αγορά, είναι με το μέρος των πωλητών, καθώς θεωρούν ότι η αναλογία ρίσκου / απόδοσης δεν συνηγορεί για σημαντικές τοποθετήσεις.

Άλλωστε για μία Αγορά όπου οι κινήσεις τους (εδώ και χρόνια) συνεχίζουν να διαμορφώνουν κλίμα και διαθέσεις, οι πιθανότητες να κινηθεί σημαντικά ψηλότερα (χωρίς την δική τους “επιχορήγηση”) και να αναγκαστούν να “κυνηγούν” τις τιμές δείχνουν έως και μηδενικές.

Ασφαλώς και όσοι παραμένουν επιδεικτικά εκτός Αγοράς, έχουν επιχειρήματα και τονίζουν ότι μπορεί οι αποτιμήσεις σε απόλυτους αριθμούς να δείχνουν ελκυστικές, αλλά οι προοπτικές των κερδών για τα επόμενα χρόνια δείχνουν εξαιρετικές χαμηλές και άκρως αμφισβητήσιμες.

Άλλωστε όπως έδειξαν και τα αποτελέσματα α΄ εξαμήνου των εισηγμένων, η πλειονότητα των εισηγμένων οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια σε ζημιογόνα χρήση, ενώ οι πρώτες εκτιμήσεις των διοικήσεων για το 2011 μόνο αισιόδοξες δεν δείχνουν.

Η ρευστότητα είναι πολύ περιορισμένη για πολλές εταιρείες, ενώ αγώνας δίνεται καθημερινά από τις διοικήσεις για δημιουργία θετικών λειτουργικών ταμειακών ροών.

Όμως και τα νούμερα που ανακοινώνονται από το μέτωπο της πραγματικής οικονομίας, δεν επιτρέπουν ούτε και την συγκρατημένη αισιοδοξία, καθώς σύμφωνα με ασχολούμενους με τους επιμέρους κλάδους, η κατάσταση στην Αγορά δείχνει εκρηκτική αφού αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς ο αριθμός των εταιρειών που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και “κατεβάζουν ρολά”, ενώ η λίστα των εταιρειών που προσφεύγουν στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, ζητώντας προστασία από τους πιστωτές τους, μεγαλώνει μέρα με την ημέρα.

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

Οι αυξήσεις κεφαλαίου των Εθνικής Τράπεζας και Τράπεζας Κύπρου (σημειωτέων ότι η Εθνική Τράπεζα πρόλαβε και την Τραπεζα Κυπρου στην αύξηση μ/κ, καθώς η περίοδος διαπραγμάτευσης και άσκησης δικαιωμάτων της πρώτης είναι 27/9-05/10 και 27/09-11/10 και της δεύτερης 28/9-14/10 και 28/9-21/10) ενδέχεται να επιταχύνουν τις εξελίξεις στον Τραπεζικό κλάδο, εκτιμά ο Στρατής Πολυχρονέας, που δηλώνει συγκρατημένα απαισιόδοξος για την βραχυπρόθεσμη τάση της εγχώριας Αγοράς.

Το ζητούμενο όμως στις όποιες κυοφορούμενες εξελίξεις είναι η ανεύρεση των απαιτούμενων κεφαλαίων στα όποια νέα σχήματα δημιουργηθούν, καθώς οι υπάρχουσες αυξήσεις φαίνεται να πιέζουν σημαντικά την Αγορά. Και η ανάγκη αυτή είναι κυρίως ξένων κεφαλαίων, που μπορούν να προσδώσουν υψηλότερη προστιθέμενη αξία στα όποια νέα σχήματα, με τις τιμές των επικείμενων αλλά και νυν αυξήσεων μ/κ, όπως άλλωστε πιστοποιείται, να είναι ιδιαίτερα ελκυστικές.

Ο αναλυτής της Solidus Sec. επισημαίνει τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών, κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, ότι υπάρχει κίνδυνος να μην επιτευχθεί ο στόχος του σκέλους των δημοσίων εσόδων το 2010, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την Ελλάδα.

Όσον αφορά τις ξένες Αγορές, την τρέχουσα εβδομάδα αναμένεται να ξεκαθαρίσει η βραχυπρόθεσμη τάση, καθώς θα έχει ολοκληρωθεί η μετακύλιση θέσεων των Παραγώγων επί συμβολαίων και δεικτών στη σειρά του Δεκεμβρίου.

Κλείνοντας όμως αξίζει να αναφερθεί και ένας παράγοντας που μπορεί να πιέσει τις Αγορές στις επόμενες συνεδριάσεις, είναι οι πυκνές φήμες – ανησυχίες (λόγω και των spread που κινούνται σε νέα υψηλά) για προσφυγή και άλλων “προβληματικών” Χωρών (πλην Ελλάδος) στον μηχανισμό στήριξης της Ε.Ε. για οικονομική βοήθεια.

Επίσης από τον κ. Πολυχρονέα επισημαίνεται η σημερινή πρόβλεψη της Pimco η οποία “βλέπει” την Fed να αναπροσαρμόζει προς τα κάτω τις εκτιμήσεις για τον ρυθμό ανάπτυξης στις ΗΠΑ, ενώ δεν ξεχνά να υπενθυμίσει τις εκτιμήσεις της σύμφωνα με τις οποίες το σχέδιο οικονομικής βοήθειας (στον μηχανισμό του οποίου έχει προσφύγει η Ελλάδα) θα αποτύχει.

Εντείνονται οι ανησυχίες για την πορεία περιορισμού του χρέους στις τρεις αδύναμες Χώρες της Ευρωζώνης, εκτιμά ο M. El – Erian της Pacific Investment Management, επισημαίνοντας ότι Ελλάδα, Πορτογαλία και Ιρλανδία βρίσκονται σε επικίνδυνη ζώνη.

Τέλος ο κ. Πολυχρονέας επισημαίνει με σημασία τα συνεχόμενα ιστορικά υψηλά για την τιμή του χρυσού.

Ανησυχητικά τεχνικά μηνύματα και “κρεμασμένα” διαγράμματα που βρίσκονται στο “χείλος του γκρεμού” τα οποία μετά και την σημερινή συνεδρίαση “έκαναν το αποφασιστικό βήμα μπροστά”, επισημαίνει ο Απόστολος Μάνθος και τονίζει ότι η εβδομάδα που ξεκίνησε είναι άκρως σημαντική για την ρότα του Χ.Α.

Σύμφωνα με την άποψη του μέλους επενδυτικής επιτροπής της Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ, η τεχνική εικόνα στους περισσότερους Δεικτοβαρείς τίτλους δείχνει έτοιμη να “γκρεμιστεί” σε επίπεδα άκρως επικίνδυνα για την μετέπειτα πορεία της Σοφοκλέους.

Έτσι οι επόμενες στηρίξεις για ορισμένους Δεικτοβαρείς τίτλους εντοπίζονται στα παρακάτω επίπεδα: Για την Τρ. Πειραιώς στα 3,50 ευρώ, για τον ΟΤΕ στα 5,33 ευρώ, για την Eurobank στα 4,36 ευρώ, για την Alpha Bank στα 4,54 ευρώ, για την ΔΕΗ στα 10,86 ευρώ και για τον ΟΠΑΠ στα 10,83 ευρώ.

Ο κ. Μάνθος υποσχέθηκε ότι για τον τίτλο της Εθνικής θα δώσει κάποιες πρώτες τεχνικές εκτιμήσεις στην αυριανή συνεδρίαση και μετά την αναπροσαρμογή της τιμής λόγω της αποκοπής του δικαιώματος.

Επίσης και όσον αφορά τον Γενικό Δείκτη ο κ. Μάνθος επισημαίνει την καθοδική διάσπαση της ζώνης 1540 – 1515, η οποία να δεν φέρει άμεση και πειστική ανοδική αντίδραση, μπαίνουν σε δοκιμασία οι επόμενες στηρίξεις στις 1457 και 1383 μονάδες.

Επίσης όσον αφορά την πορεία του χρυσού, επισημαίνει πρόκειται πιθανότατα από τα λίγα “καθαρά” ανοδικά διαγράμματα που άνετα θα έπαιρνε την πρώτη θέση παρουσίασης σε σεμινάρια τεχνικής ανάλυσης. Το συμβόλαια δείχνει να βρίσκεται μία ανάσα από το “προπύργιο” των 1300 $ και η συμπεριφορά που θα επιδείξει σε αυτά τα επίπεδα τιμών θα προκαθορίσει σε μεγάλο βαθμό και την περαιτέρω ανάβαση προς τα 1358 $.

Θεωρείται πιθανή, λόγω και της “overbought” κατάστασης των περισσότερων ταλαντωτών, ένα μικρό “pull back” (μετά την επαφή με τα 1300 $) προς τα 1258 $ για “ανάκτηση δυνάμεων”.

Επτά συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις και εικόνα τραγωδίας στο χρηματιστηριακό ταμπλό της Σοφοκλέους “αναζητούν” διόρθωση τουλάχιστον σε βραχυπρόθεσμη βάση μετά την μεγάλη πίεση που δέχεται η Αγορά από την προσφορά των Τραπεζικών μετοχών, τονίζει ο Μάνος Χατζηδάκης.

Το κοντινό μέλλον αναμένεται ευμετάβλητο καθώς η αποκοπή των δικαιωμάτων της Εθνικής Τράπεζας και η κινητικότητα στον Τραπεζικό κλάδο ενδεχομένως να λειτουργήσουν αντίρροπα στην διαμόρφωση της τάσης.

Η νευρικότητα ενδεχομένως να ενισχυθεί και από την αυριανή απόφαση του οίκου FTSE για την αξιολόγηση της Ελληνικής Αγοράς για την οποία ωστόσο αρμοδίως έχει εκφραστεί θετικά ο πρόεδρος του Χ.Α.

Επιβεβαιωμένη διάσπαση των 1.520 μονάδων στο κλείσιμο της συνεδρίασης δημιουργεί προϋποθέσεις περαιτέρω υποχώρησης προς τις 1.450 μονάδες.

Συνεδριάσεις με έντονα αρνητικό πρόσημο δεν δικαιολογούνται από την ειδησεογραφία και ως εκ τούτου θα πρέπει να αντιμετωπισθούν με μεγάλη επιφυλακτικότητα αφού μπορεί να υπάρχει αρνητικό παρασκήνιο το οποίο να αποτελεί και τον βασικό λόγο της αρνητικής αυτονόμησης του Χ.Α. δηλώνει “υποψιασμένος” ο υπεύθυνος επενδυτικής στρατηγικής της Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ.


Δανεισμός Τίτλων- Short Selling

Πτωτικά ξεκίνησε και η νέα χρηματιστηριακή εβδομάδα, με κυριότερο χαρακτηριστικό την σημαντική συρρίκνωση των συναλλαγών.

Τα Σ.Μ.Ε. του 20αρη με καλύτερη συμπεριφορά από τον αντίστοιχο δείκτη στην υποκείμενη μείωσαν τις υποτιμήσεις του πρώτου μήνα στο 1,41%.

Παραμένουν πωλητές, έστω και με μειωμένους ρυθμούς, τα ξένα χαρτοφυλάκια.

Τα συμβόλαια υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 5118, τιμή εκκαθάρισης 709,04) κινήθηκαν μεταξύ 708 και 732 μονάδων.

Μειωμένος ο δανεισμός τίτλων (9000 MPB, 133700 Αγροτική, 50000 Alapis, 6000 Alpha Bank, 10000 Lamda Development, 20000 Eurobank Properties), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Εθνική (4768), Alpha Bank (1689), Πειραιώς (1797), Eurobank (1161), ΟΤΕ (112), MIG (664), Ταχ. Ταμιευτήριο (208), Μυτιληναίος (165), Αγροτική (409), MPB (517), ΓΕΚ (380), Ελ. Πετρέλαια (125), ΔΕΗ (147).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. στην συνεδρίαση της 20/9 οι κυριότερες “ανοιχτές” πωλήσεις σημειώθηκαν σε Εθνική (157057 τεμ.), Πειραιώς (242763 τεμ.), Alpha Bank (307661 τεμ.), Eurobank (94338 τεμ.), Αγροτική (12331 τεμ.), Alapis (20000 τεμ.).

Αντίθετα το σημαντικότερο κλείσιμο θέσης ανοιχτών πωλήσεων σε: Εθνική (150000 τεμ.), Πειραιώς (255000 τεμ.), Coca-Cola (5000 τεμ.), Ιντρακόμ (5243 τεμ.) ΟΤΕ (68000 τεμ.), Τιτάν (78700 τεμ.).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι είναι οι: Alpha Bank (7862233 τεμ.), Eurobank (16007051 τεμ.), Εθνική (33735713 τεμ.), Κύπρου (7616537 τεμ.), Πειραιώς (11914177 τεμ.), MIG (4598214 τεμ.).

Η διαχειρίστρια εταιρεία GLG PARTNERS LP γνωστοποιεί με την από 17/9/2010 επιστολή της προς το Χ.Α. ότι μετά από ανοικτή πώληση 25.000 μετοχών (-0,004% του μετοχικού κεφαλαίου) της εκδότριας εταιρείας Εθνική Τράπεζα ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ η οποία έλαβε χώρα την 17η Σεπτεμβρίου 2010 κατέχει καθαρή ανοικτή θέση -705.000 μετοχών της ανωτέρω εκδότριας εταιρείας ή ισοδύναμο ποσοστό -0,11610% του μετοχικού της κεφαλαίου.

Η διαχειρίστρια εταιρεία ARROWGRASS CAPITAL PARTNERS LLP γνωστοποιεί με την από 17/9/2010 επιστολή της προς το Χ.Α. ότι κατέχει καθαρή ανοικτή θέση σε μετοχές της εκδότριας εταιρείας Εθνική Τράπεζα ΑΕ: Ταυτότητα Διαχειριστή: Arrowgrass Capital Partners. Ονομασία Εκδότη: Εθνική Τράπεζα ΑΕ. ISIN: GRS003013000. Αριθμός Μετοχών Καθαρής Ανοικτής Θέσης: 925.000 μετοχές - CFD. Η ανοικτή θέση αυξήθηκε κατά 100.000 μετοχές σε σχέση με την προηγούμενη γνωστοποίηση. Ποσοστό Καθαρής Ανοικτής Θέσης: 0,15%. Ημερομηνία Μεταβολής Ποσοστού Καθαρής Ανοικτής Θέσης: 17 Σεπτεμβρίου 2010.

Η διαχειρίστρια εταιρεία FORTELUS CAPITAL MANAGEMENT LLP γνωστοποιεί με την από 20/9/2010 επιστολή της προς το Χ.Α. ότι κατέχει τις ακόλουθες καθαρές ανοικτές θέσεις σε μετοχές των εκδοτριών εταιρειών ΤΡΑΠΕΖΑ EFG Eurobank ERGASIAS ΑΕ, Τράπεζα Πειραιώς ΑΕ και ALPHA BANK ΑΕ: Α. Ταυτότητα Διαχειριστή: Fortelus Capital Management LLP. Ονομασία Εκδότη: ΤΡΑΠΕΖΑ EFG Eurobank Ergasias ΑΕ. ISIN GRS323013003. Αριθμός Μετοχών Καθαρής Ανοικτής Θέσης: 1.033.000 μετοχές - CFD. Ποσοστό Καθαρής Ανοικτής Θέσης: 0,19%. Ημερομηνία Αύξησης Ποσοστού Καθαρής Ανοικτής Θέσης: 17/09/10. Β. Ταυτότητα Διαχειριστή: Fortelus Capital Management LLP. Ονομασία Εκδότη: Τράπεζα Πειραιώς ΑΕ. ISIN GRS014013007. Αριθμός Μετοχών Καθαρής Ανοικτής Θέσης: 1.766.905 μετοχές - CFD. Ποσοστό Καθαρής Ανοικτής Θέσης: 0,53%. Ημερομηνία Αύξησης Ποσοστού Καθαρής Ανοικτής Θέσης: 17/09/10. Γ. Ταυτότητα Διαχειριστή: Fortelus Capital Management LLP. Ονομασία Εκδότη: ALPHA BANK AE. ISIN GRS015013006. Αριθμός Μετοχών Καθαρής Ανοικτής Θέσης: 1.157.365 μετοχές - CFD. Ποσοστό Καθαρής Ανοικτής Θέσης: 0,22%. Ημερομηνία Αύξησης Ποσοστού Καθαρής Ανοικτής Θέσης: 17/09/10.

Η διαχειρίστρια εταιρεία JANE STREET GROUP γνωστοποιεί με την από 20/9/2010 επιστολή της προς το Χ.Α. ότι κατέχει καθαρή ανοικτή θέση σε μετοχές της εκδότριας εταιρείας ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΕ: Ταυτότητα Διαχειριστή: Jane Street Group. Ονομασία Εκδότη: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΕ. ISIN GRS003013000. Αριθμός Μετοχών Καθαρής Ανοικτής Θέσης: 790.202 μετοχές. Η ανοικτή θέση αυξήθηκε κατά 34.672 μετοχές σε σχέση με την προηγούμενη γνωστοποίηση. Ποσοστό Καθαρής Ανοικτής Θέσης: 0,13%.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v