Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Σε εξέλιξη η "τεχνική" κίνηση…

Προσπάθειες συντήρησης της τεχνικής κίνησης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας και ευρωπαϊκές αγορές. Στόχος η περιοχή των 710 μονάδων για τον FTSE 20 και τα 9,80 ευρώ για την Εθνική Τράπεζα. Και βλέπουμε…

Οσο ζω…ελπίζω για τη Σοφοκλέους, σύμφωνα με τον Θανάση Σταυρόπουλο και εμείς δεν μπορούμε παρά να παραδεχτούμε τους γνωστούς φίλους-παίκτες που και αυτή τη φορά «έπιασαν» την βραχυπρόθεσμη τάση.

Η αφύπνιση της αγοράς, μία μέρα μετά την συντονισμένη παρέμβαση του εγχώριου Συστήματος (από τον πρωθυπουργό, την ΕΕΤ μέχρι μεμονωμένους τραπεζίτες και επιχειρηματίες) αν μη τι άλλο δείχνει πως ορισμένα αντανακλαστικά λειτουργούν. Εστω και στο αμήν…

Ο Γενικός Δείκτης, ο FTSE 20, οι τράπεζες κυρίως η Εθνική Τράπεζα έδωσαν την αντίδραση σχεδόν από τα όρια που αναφέρονταν λεπτομερώς από αρκετούς αναλυτές και ειδικούς της αγοράς. Στις 1.461 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, στις 698 ο 20άρης και στα 9,65 ευρώ η Εθνική ενδέχεται να αφήνουν μία μικρή…ουρά 2-3 συνεδριάσεων.

Από τη στιγμή που βοήθησαν τα ξένα και ο S&P δεν έκανε τιμές αισθητά χαμηλότερες τότε και το ΧΑ μπορεί να προσβλέπει σε κάτι καλύτερο.

Αρχικά μία συνέχεια της κίνησης λ.χ του FTSE 20 προς τις 710 μονάδες (δεύτερος στόχος μετά τις 680 ) με τιμή-κλειδί τα 9,80 ευρώ για την Εθνική Τράπεζα.

Δεδομένης της μεταβλητότητας των βασικών δεικτών, μετοχών θα πρέπει να περιμένουμε ακόμη πιο γρήγορες κινήσεις και βραχύβιους κύκλους κατοχύρωσης θέσεων.

Πρακτικά οποιαδήποτε αντίδραση του FTSE 20 υψηλότερα των 720 μονάδων θα προσφέρονταν για κατοχύρωση θέσης με γνώμονα την διόρθωση που λογικά φαίνεται, ό τι θα ακολουθήσει.

Οι δείκτες παραπέμπουν σε πρόσκαιρη διόρθωση προκειμένου να επιβεβαιωθούν οι τελευταίες στηρίξεις (τα χαμηλά της Δευτέρας, κατά πάσα πιθανότητα) πριν επιχειρηθεί ακόμη ένας ανοδικός κύκλος. Αυτό με την προϋπόθεση, πως οι 1.051 μονάδες θα αποτελέσουν ένα ικανό χαμηλό για τον S&P, για τις επόμενες 2-3 εβδομάδες που ακολουθούν.

Ωστόσο θα πρέπει να συνεκτιμηθεί η διακυμανσιμότητα των βασικών δεικτών, μετοχών καθώς για τον Γενικό Δείκτη έφτασε εχθές στο 3,49%, για τον τραπεζικό στο 5,33%, για τον 20άρη στο 3,83%. Και στο 4,8% για τη μετοχή της Εθνικής.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v