Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Τεχνική κίνηση με… άδειες τσέπες

Εμφανής η προσπάθεια αντίδρασης μέσω της Εθνικής Τράπεζας και άλλων 3-5 δυνάμεων. Ωστόσο,  το αποτέλεσμα δεν είναι ακόμα εμφανές σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, καθώς τόσο ο ΟΤΕ όσο και ο ΟΠΑΠ παραμένουν υπό πίεση.

Αντίδραση έως 2,1% για τον Γενικό Δείκτη χαμηλού μεν τζίρου αλλά-επιτέλους- τεχνική κίνηση στο χιλιοταλαιπωρημένο ΧΑ. Εστω και στο και…πέντε δείκτες και μετοχές-σηματωροί επιχειρείται να ανταποκριθούν τεχνικά με στοχευμένες συναλλαγές από το πρώτο κιόλας λεπτό της συνεδρίασης με τον Γενικό Δείκτη έως τις 1.435 μονάδες, τον FTSE 20 προς τις 685, καθώς αντιδρούν οι τράπεζες (2,1%) με την Εθνική στα 9,45-9,5 ευρώ.

Ο τζίρος μετρημένος, μέτριος στα 13-14 εκατ. ευρώ (στις 11:00) από τα οποία 3,5 στην Εθνική και 1,3 εκατ. ευρώ στον ΟΤΕ. Αναφερόμαστε ειδικά σε αυτέ στις δύο μετοχές, καθώς η Εθνική θεωρείται (και είναι) βαρόμετρο για τον κλάδο και τους βασικούς δείκτες ο δε ΟΤΕ λόγω της κόντρας στο εσωτερικό του Οργανισμού μεταξύ DT και κυβέρνησης αλλά και του χαμηλού μερίσματος, που προτείνεται να διανεμηθεί.

Σαφώς ισχυρότερη- έναντι του ΟΤΕ και του ΟΠΑΠ, η ΔΕΗ επιβεβαιώνει τον χαρακτηρισμό…αποκούμπι που της έχει δοθεί από μερίδα βραχυπρόθεσμων παικτών καθώς και σήμερα αντιδρά έως 4,7% στα 11,95 ευρώ.

Η μετοχή της Επιχείρησης αποτελεί σταθερή επιλογή περισσότερο συντηρητικών παικτών εδώ και μήνες με σημαντικές θέσεις από ισχυρούς εγχώριους επενδυτικούς κύκλους. Σταθερή αξία και η Coca Cola σε πολύ πιο δύσκολες συνεδριάσεις αντιδρά και σήμερα κατά 1,8% στα 17,10 ευρώ παραμένοντας μακράν το πιο…blue chip του 20άρη εδώ και μήνες.

Στον τραπεζικό κλάδο λίγο ως πολύ αναμενόμενη η αντίδραση πέραν της Εθνικής και των υπόλοιπων μετά το…ξύλο των προηγούμενων ημερών. Στα συν για την αγορά η τεχνικής μορφής αντίδραση και του ευρώ που σε μεγάλο βαθμό προσφέρει "ανάσες" στα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Για «ανάσες» κάνουν λόγο στην πλειονότητα τους οι βραχυπρόθεσμοι παίκτες, που εστιάζουν στην αντίδραση του 20άρη και της Εθνικής από πολυετείς ζώνες άμυνας.

Ειδικότερα για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας η παρακολούθηση του μακροχρόνιου διαγράμματος επιβεβαιώνει την σημασία των 8,9-9,1/9,2 ευρώ. Στα 3,13 ευρώ η Τραπεζα Κυπρου, που ξάφνιασε αρνητικά εχθές, στα 3,67 ευρώ η Eurobank, στα 4,33 ευρώ η Alpha Bank, στα 3,80 ευρώ η Τράπεζα Πειραιώς.

Στις 11:15 οι συναλλαγές δεν ξεπερνούσαν συνολικά τα 18 εκατ. ευρώ ενώ η σχέση ανοδικών-καθοδικών παρέμενε στο 3 προς 1 αλλά με το μεγαλύτερο μέρος του…ταμπλώ «βαθιά τραυματισμένο» από τα τελευταία πολλαπλά χτυπήματα.

Προσώρας μένουμε σε μία αποκλειστικά τεχνική κίνηση ή ενδεχομένως προσπάθεια για εκδήλωση κίνησης με αιχμή την Εθνική και την ΔΕΗ που-ακόμη- υπολείπεται σημαντικά από το να θεωρηθεί σχηματισμός αναστροφής.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v