Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο ρελαντί, με την Εθνική στα 15 ευρώ

Αναμονή και προσδοκίες για την έκβαση των συναντήσεων του έλληνα πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου. Στις 1.025 μονάδες ο FTSE 20, με την Εθνική Τράπεζα στα 15 ευρώ. Η Coca Cola πηγαίνει με… όλα και κυρίως με τα νέα «υψηλά» της…

Αναμονής συνέχεια αλλά και με…ενδείξεις διάθεσης προεξόφλησης.

Μέχρι 0,6-0,7% υψηλότερα ενισχύθηκαν οι βασικοί δείκτες με τον Γενικό να περνά τις 2.060 μονάδες αλλά με τις συναλλαγές να μην ξεπερνούν (στις 13.55) τα 65 εκατ. ευρώ.

Ούτως ή άλλως χαμηλού κόστους συντήρηση δυνάμεων, περιμένοντας τα νεότερα από τις συναντήσεις του έλληνα πρωθυπουργού και τις όποιες επιπτώσεις στην αγορά ομολόγων, δανεισμού.

Ο FTSE 20 κυμαίνεται πέριξ των 1.025 μονάδων, καθώς η Εθνική Τράπεζα επιμένει από την αρχή της συνεδρίασης υψηλότερα οριακά κοντά στα 15 ευρώ με συναλλαγές 23 εκατ. ευρώ. Ο τραπεζικός κλάδος φαίνεται να κάνει βάση στις 2.230 μονάδες- περιοχή που εάν επιβεβαιωθεί θα πρέπει να θεωρηθεί επαρκής για τη συνέχεια- τουλάχιστον για όσους ποντάρουν στην προοπτική ακόμη μίας αντίδρασης του ΧΑ.

Οι προϋποθέσεις για ένα τέτοιο σενάριο λίγο ως πολύ γνωστές, ωστόσο μέχρι τώρα η μεν διαφορά επιτοκίου/spread παραμένει στα επίπεδα του 3% και με τους επιθετικούς παίκτες σε στάση αναμονής. Οσον αφορά τους τελευταίους κατατοπιστικό θεωρείται το θέμα των Financial Times για τον…Μυστικό Δείπνο της Goldman στην Αθήνα.

Προσώρας οι παίκτες έχουν θέσει το…όπλο παρά πόδα και περιμένουν την έκβαση των συναντήσεων του Γ. Παπανδρέου. Η γερμανίδα καγκελάριος στηρίζει πολιτικά την Ελλάδα αλλά… η ουσία της βοήθειας βρίσκεται αλλού. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον θα ήταν υπερβολή να περιμέναμε κάτι άλλο σήμερα, πέραν της διασφάλισης των κεκτημένων και της μικρής ενίσχυσης των βασικών δεικτών. Του μεν Γενικού προς τις 2.100 μονάδες του δε 20άρη έως τις 1.040-1.050 μονάδες.

Πέραν της Εθνικής από τις τράπεζες η Alpha Bank κυμαίνεται στα 7,19 ευρώ, η Eurobank στα 6,43 ευρώ (σταθερά 0,6% χαμηλότερα στη μεγαλύτερη διάρκεια της συνεδρίασης), η Marfin Popular στα 2,06 ευρώ, η Τραπεζα Κυπρου στα 4,74 ευρώ, η Τράπεζα Πειραιώς στα 6,42 ευρώ (-1,2%).

Από τις μετοχές του FTSE 20 για πολλοστή συνεδρίαση ξεχωρίζει η CCH που με νέο άλμα 2,6% φτάνει τα 19,87 ευρώ και σε αποτίμηση τα 7,263 δις. ευρώ. Με άριστη διαγραμματική απεικόνιση η μετοχή της CCH, σχεδόν από την αρχή του έτους, αναδεικνύεται στο blue chip της κατηγορίας με σταθερούς αγοραστές, κυρίως από την πλευρά αμερικανών διαχειριστών. Πέραν αυτών των μετοχών και στη Motor Oil γίνεται μία προσπάθεια για την επαναπροσέγγιση των 10 ευρώ, ενώ στα 19,70 ευρώ φτάνει ο Τιτάν.

Η σχέση ανοδικών-καθοδικών στο 1 προς 1,5 με 57 μετοχές να αντιδρούν υψηλότερα. Από τον μικρομεσαίο χώρο, που παραμένει στην αφάνεια ξεχωρίζει (συγκριτικά) η ΑΝΕΚ που με 7,5% αντιδρά στα 0,55 ευρώ. Η Ιλυδα, που συνεχίζει στα 1,35 ευρώ, ο Βωβός στα 4,48 ευρώ και μετά από καιρό η Τέρνα Ενεργειακή στα 5,40 ευρώ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v